Jump to content
tosco

Финансоф отчет на Лукойл-СМЯХ !

Recommended Posts

Както вече повечето от вас колеги сигурно знаят Лукойл бяха отстранени от участие за дистрибуция на винетките тази година. А причината за това е, че счетоводно са на ЗАГУБА:)!???? Не е нужно да припомням,че това все пак е НАЙ-ГОЛЯМАТА по оборот фирма в страната....Искам да Ви обърна Вниманието върху следните официално публикувани данни за Лукойл Нефтохим Бургас и свързаната фирма Лукойл България. Първата е с год. оборот за 2008г 7.132 млрд.лв и забележете ЗАГУБА от 473 млн. лв. Лукойл България е с годишен оборот за 2008г 4.8 млрд. лв и печалба ЕДВА 1.645 млн. лв. , т.е 0.034% от общият оборот . Дали са реални тези декларирани резултати –по всичко изглежда че не. Все пак това е най-голямата по оборот фирма в държавата и при това (дефакто) монополист.Това което аз съм видял че правят от Лукойл е следното. Оказа ,се че Лукойл не закупува недвижим имот за бензиностанция директно от собственика , а чрез своя поставена фирма,която в последствие го препродава на Лукойл за значително по-висока сума. Предполагам,че ако се направи проверка за сделките на Лукойл през 2007 и 2008г. лесно ще се установи как имотите са били препродавани от поставените им фирми, които по всяка вероятност остават с големи данъчни задължения и без налични активи. Факта,че през 2008 са закупени 75 бензиностанции на Петрол за 247 млн. евро не обяснява "ЗАГУБАТА", тъй като тази сума е равна точно на отчетената счетоводна загуба за годината, т.е. едва ли не най- голямата фирма е работила без никаква печалба, а след направената инвестиция ,вече е загуба!Сезирах за това прокуратурата почти всички медии- и печатни и телевизии. Резултата никакъв. Писах до НАП, Прокуратура..... резултат - НИКАКЪВ.Явно всички ги е страх да говорят за това, въпреки че и те плащат данъци и акциз върху горивата.И ако наистина има злоупотреба и укриване на печалби това означава че най-голямата фирма в България краде от всеки един от нас :)Ето защо ми ще да поговорим по темата , та да видим крадат ли ни наистина или всичко е редовно в тези ... счетоводни загуби!Да се посмеем дружно ;):P;) ;) :worthy: :worthy:p.s. На заем от колегите от АУДИ БГ

Редактирано от tosco

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега пусни писмо до Евро парламента. Тук в нашият град едни познати имаха казус с на кмета човек. Като се разбра, какво са замислили и незнаеш как нещата се подредиха. Пускай писмото до там да видиш за какво иде реч после. Вече неможе да си правят каквото искат, че им еба*ам майката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казвам отдавна:Бойкот!Само така ще свалят цените на бензина!Да се организираме всички форуми и да спрем да зареждаме определено време!Те ще вдигат, ние напук няма да зареждаме, да си го носят в русия бензина.Това американците го правиха цели 6 пъти като петрола клонеше към 150$/барел.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казвам отдавна:Бойкот!Само така ще свалят цените на бензина!Да се организираме всички форуми и да спрем да зареждаме определено време!Те ще вдигат, ние напук няма да зареждаме, да си го носят в русия бензина.Това американците го правиха цели 6 пъти като петрола клонеше към 150$/барел.

Аз напълно подкрепям колегата ..трябва да направим бойкот максимално много хора за да разберат ,че не може те винаги да ни лъжът а ние винаги да им вярваме!Така правят в белите държави и продавачите се съобразяват с клиентите ,а не както е тук .. :)обратно на всякаква логика клиент с продавач.п.п. В ебасииии и вица живееме! Направо и Алиса може да ни завиди за чудната страна ;):P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

златев=борисов, еко#лук /само за течните горива, т. е. без пропан-бутан и метан/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

златев=борисов, еко#лук /само за течните горива, т. е. без пропан-бутан и метан/
:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям идеята, но както вече стана дума те са монополисти. До колкото знам другите големи вериги купуват горива от тях и максимум слагат други добавки. Дали ще им накривим чак толкова много на шапката ако спрем да зареждаме от тях?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям идеята.......... Дали ще им накривим чак толкова много на шапката ако спрем да зареждаме от тях?

Ами да сметнем 10 000 от всички форуми х20лв=200 000лв.назадУтре пак, други ден пак и така!Но кой ще ни обедини, профсъюзите ли, тея стари мръсни комуняги и подлоги!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко разсъждават така, затова и нищо не се прави тук. В крайна сметка песимизмът надвива малцинството :huh: Но може да се пусне анкета във всички автомобилни форуми, и да се види какво всъщност е желанието НИ за такива действия... Защо не пробваме? Който има кола с друга марка и има регистрация в друг форум да копира материала (където го няма) и да направи някакво запитване или направо ако има права да пусне анкета?Аз поне тук в Бургас ще питам Маздаджиите - те пък по се имат със собствениците на Митсу...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм ЗА. Между другото ЕКО не зареждат ли горива от Гърция, аз от една седмица само там сипвам. Повече НЯМА да стъпя в Лукойл.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

И аз съм за.Ако не зареждаме събота и неделя обаче изниква проблем:Така и така сипваш едно и също количество гориво за седмицата.на дали ще има разлика дали е за 5 или 7 дени.най много да посъкратят персонал,заради намаленото потребление в определени дни,.по добре да не сипваме от лук ойл,така ще им падне преката печалба.пак може да съкрят хора,въпреки,че ако една бензиностанция фалира,друга я купува и оставя повечето персонал.Аз от година поне на лук ойл-а в перник не съм зареждал.сипвам си само от една квартална,че там и е най-добрата газ ;) .А друго ми хрумна-вариант някакви лепенки с надпис "не на скъпото гориво" и под него "национале протест"или нещо от сорта.да си ги залепим на задното стъкло или някаде другаде,подобно на акцийте на 24 часа за карането разумно.естествено лепенките ще си ги плащаме и ще агитираме и другите форуми.Тази мерка на тих протест така да се каже мойе и да има ефект,въпреки че монополиста едва ли го е...бе за потребителите ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В по-горен пост се опитах да кажа, че ЕКО не копуват ТЕЧНИ /без метан и пропан-бутан/ горива от ЛУК-дори нямат договор за покупка. Уточнявам щот май съм останал неразбран ;) .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано е така. А какво мислите за разпространението на анкета по форумите, с която просто да се види колко от нас изобщо биха жертвали от времето и горивото си за да участват в нещо като "бойкот"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...