major 0 #1 Публикувано 17 Декември, 2009 Здравейте колеги,Искам да попитам ЗАЩО е нужно да се прави реглаж на клапаните и дали идва проблема на ниските обороти точно от тях.Моля дайте ми цена за реглаж на клапаните, за колко време се прави и къде да го направя. Аз живея в Петрич.Колата е Д15Б2 и е на газ.Благодаря Ви предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #2 Отговорено 17 Декември, 2009 (Редактирано) "защо се прави реглаж на клапаните? " след известно дълга работа на двигателя (особено на газ) се променя разстоянието м/у ствола на клапана и кобилицата. 1: ако разстоянието е по-голямо почва да трака и може да се подбият клапаните (не съм виждал такова нещо ама предполагам е възможно). също така клапаните не се отварят колкото трябва. разликата на различно отваряне м/у различните цилиндри води до различно засмукана смес и от там различна компресия и от там дисбаланс на двигателя (бах колко пъти използвах "различно" ) ;2: ако разстоянието е по-малко , клапана почва да не затваря напълно и от там почва да прегаря (кофти случка). също се получава и не добра работа на двигателя. на повечето места взимат по 40 лв за реглаж (така съм чувал) , което лично според мен е смешно висока цена, за времето и труда, който се извършва. колегите от Петрич да кажат къде можеш да си ги регулираш ама един съвет: като отидеш при въпросния "майстор" и той ти каже " щом си на газ ще ти оставим по-голям луфт (разстояние)!" - пални си колцата и върви да търсиш на друго място. както си на газ реглаж трябва да си правиш на около 20 хил. км. (НАЙ-много , хубаво е и по -често) Редактирано 17 Декември, 2009 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
major 0 #3 Отговорено 17 Декември, 2009 Страшно много съм благодарен на колегата. Само да спомена че досега съм минал около 60000 км на газ и не съм усетил абсолютно никаква разлика, нито в тракането, нито във вървежа.Сигурно съм ебати заспалия шофьор. Колата си и харчи нормално около 7 извън град и около 10-11 в града. Единствено ми вдигна разхода на масълце(около 1.5 л на 10000 км) преди гореше с литър по-малко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #4 Отговорено 17 Декември, 2009 ами то там е проблема на газта : клапаните не почват да тракат, а точно обратното. пренатягат се и прегарят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #5 Отговорено 17 Декември, 2009 Ако някои преди тебе ги е регулирал, нищо ти няма от газта, верно може да са се поизносили ама не е болка з а умиралка. вечни неща няма. Не е лошо обаче наистина да ги погледне някои и при нужда д аги регулира, само си намери читав такъв не че е голяма философия ама един некъдърник винаги може ти скапе и колата и живота. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nch 1 #6 Отговорено 8 Януари, 2010 Интересно ми е каква е точно причината да се разрегулират клапаните, било то на бензин или в случая на газ повече?Само да вметна, че съм чувал за теорията за това как когато се кара на бензин на клапанните легла се натрупва нагар и когато клапаните се затварят не се получава директно триене и не се износва нито клапана нито клапанното легло.При газта няма такъв нагар и директно трият двете повърхности, поради което с течение на времето се износват клапанните легла и поради тази причина се налага да се регулират клапаните...това с течение на времето след 2-3 регулировки и изминати над 120 000 км може да доведе до наложителна замяна на глава.Това естествено е само теория и не съм сигурен в достоверността и. Да разбирам ли обаче че се износват основно изпускателните клапани или клапанни легла? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #7 Отговорено 8 Януари, 2010 Всичко е митове и градски легенди, като за принца и златната ябълка така ги е направил японеца че сме длъжни да си ги гледаме, ако бяха с хидравлични повдигачи нямаше да ги мислим, ама не са. Така че не е за пренебрегване проверка и реглаж на клапаните и в книжката си го пише. А тва че на газ горели пък на бензин не, а там не знам си кво триене апа не знам си кво смазване глупости, от бензина се износва едно от газта друго нищо не е вечно така или иначе .... А ти провери ли си клапаните??? тва трябва да е мотото на задното стъкло на хонда Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nch 1 #8 Отговорено 8 Януари, 2010 А ти провери ли си клапаните??? тва трябва да е мотото на задното стъкло на хонда Дам яко И въпреки всичко, причината за нуждата от реглаж е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #9 Отговорено 8 Януари, 2010 За пореден път се убеждавам, че няма смисъл човек да си прави труда да пише каквото и да е било ..... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #10 Отговорено 8 Януари, 2010 (Редактирано) Мене в Пловдив ми казаха 20лв за реглаж.... но трябвало колата да пренощува и на сутринта да и регулират клапаните.... естествено нямам време кога да оставя колата и си я карам така с леко притракващи клапанчета, които не представляват нищо до Прелюдите дето гледах преди да купя моя..... имаше едни дето бяха по зле от не отваряна Лада на 200 000 км Но като съдя по мнението на колегата teror1sta, май ще я оставям да я регулират.... Редактирано 8 Януари, 2010 от rollin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nch 1 #11 Отговорено 8 Януари, 2010 (Редактирано) За пореден път се убеждавам, че няма смисъл човек да си прави труда да пише каквото и да е било .....Защо? Ако знаеш конкретния отговор или е в някоя тема която съм изпуснал да прочета? Човек не може да знае и да е изчел всичко. Не си мисли, че всички питат без преди това да търсят.+ това тук търсачката в някои случаи е отвратителна.Въпросът чисто и просто беше, кое налага нуждата от реглаж дори и на бензин? (освен ръководството) Редактирано 8 Януари, 2010 от nch Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #12 Отговорено 8 Януари, 2010 Колега, прочети, отново цялата тема, като наблегнеш на второто мнение, от нея! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nch 1 #13 Отговорено 9 Януари, 2010 след известно дълга работа на двигателя (особено на газ) се променя разстоянието м/у ствола на клапана и кобилицата.Колеги, явно не сме се разбрали. Аз темата я четох 2-3 пъти. Въпросът защо се прави реглаж може би не е най-точния.Нормално е когато се променя разстоянието м/у ствола на клапана и кобилицата да се прави реглаж. Въпросът е това на някакво износване ли се дължи и къде е това износване или се дължи не нещо друго? И ако на бензин се случва по рядко, защо на газ се случва по-често? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #14 Отговорено 9 Януари, 2010 В Хонда мануала на 5ген пише - на всеки 20К км проверка на клапаните, на всеки 40К км - реглаж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cifromaniak 1 #15 Отговорено 26 Март, 2013 Наскоро купих D16Y3,имаше нужда от реглаж на клапани но уви след реглажа тракането си остана .може ли да ме посъветвате какво да правя.Двигателя не пипа масло и добре върви.Благодаря на всички за съветите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #16 Отговорено 26 Март, 2013 Публикувано: 09 януари 2010 - 15:51http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=31265 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове