UniCorn 13 #41 Отговорено 2 Декември, 2009 Не се цупи, прав е колегата по-горе.Малко по-отговорно ако се подхожда, ще има много по-малко дертове.4 месеца без книжка и 300 лв. глоба нищо не са, на фона на последствията, които може да има в друг случай, така че се примири и си понеси отговорността.Айде късмет и безаварийно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
МИТЙО 0 #42 Отговорено 2 Декември, 2009 Не се цупи, прав е колегата по-горе.Малко по-отговорно ако се подхожда, ще има много по-малко дертове.4 месеца без книжка и 300 лв. глоба нищо не са, на фона на последствията, които може да има в друг случай, така че се примири и си понеси отговорността.Айде късмет и безаварийно не го одричам,че не сам виновен просто ме издразни израза ,,МАЛКО СА ТИ,,! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frisko 253 #43 Отговорено 2 Декември, 2009 (Редактирано) А я си представи че точно в тоя момент се случи нещо сериозно с твое участие и ти лепнат едни 20 години, ама не без книжка. И тогава как ще ти е? Със здраве и не ми се цупи , всичко си е за тебе и израза не е малко са ти , а малко са- което не важи само за теб ,щото тука има доста такива "герои" Редактирано 2 Декември, 2009 от frisko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonzA 4 #44 Отговорено 3 Декември, 2009 (Редактирано) Наистина са ти малко заслушаваш поне година да не сядаш зад волана .Що народ изтрепаха такива като теб ... Редактирано 3 Декември, 2009 от MonzA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ganchev 54 #45 Отговорено 3 Декември, 2009 Кво нападате човека? Нито е пил и направо се е качил, нито нищо! Я се спрете малко, сигорен съм че вие тримата дето му викате, че са му малко, също всяка вечер си пиете ракията, бирата и винцето и на сутринта карате! Не видяхте ли колегата кво е написал, пил е вечерта до 23:30, изпил е около 350г ракия и на сутринта се е качил да кара! Ако се случи на някой от вас ще има да се молите да не ви пишат нещо и ще убеждавате че не сте пили! И недейте ми отговаря, че няма да ви се случи, никой не е безгрешен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MonzA 4 #46 Отговорено 3 Декември, 2009 Извинявам се много аз разбрах че веднага се е качил да кара Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #47 Отговорено 3 Декември, 2009 Абе не са малко 4 месеца,все пак 0,55 % не е кой знае колко Но вече си имай едно наум за в бъдеще Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frisko 253 #48 Отговорено 3 Декември, 2009 Кво нападате човека? Нито е пил и направо се е качил, нито нищо! Я се спрете малко, сигорен съм че вие тримата дето му викате, че са му малко, също всяка вечер си пиете ракията, бирата и винцето и на сутринта карате! Не видяхте ли колегата кво е написал, пил е вечерта до 23:30, изпил е около 350г ракия и на сутринта се е качил да кара! Ако се случи на някой от вас ще има да се молите да не ви пишат нещо и ще убеждавате че не сте пили! И недейте ми отговаря, че няма да ви се случи, никой не е безгрешен! Явно говориш от личен опит за пиенето и карането , обаче преди да говориш за другите не е лошо да се информираш дали въобще употребяват алкохол. А на мен лично няма как да ми се случи да ме хванат с алкохол , обаче ми е омръзнало за 12 години по пътищата да гледам кървища и труповете на разни пиинали "мъже" и глупаците които се возят при тях.Това че е било на сутринта не го оправдава - всички знаем за колко време се разгражда алкохола, а и като не можеш да плуваш - не се събличаи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #49 Отговорено 3 Декември, 2009 Подкрепям Фриско.Всичко друго са пълни глупости. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Z-Ro 55 #50 Отговорено 3 Декември, 2009 Дайте ми пример с някой сутрешен дето е причин тежка катастрофа и тогава ще се съглася, че на колегата му е малко наказанието! frisko, Founder да разбирам ли че спазвате всяко ограниечение ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frisko 253 #51 Отговорено 3 Декември, 2009 (Редактирано) Специално за алкохола(което е основната тема тук) - ДАи трябва ли да мога да ти дам пример за да те убедя в нещо пиите,караите, трошете си главите и с тоя ви начин на мислене се доближавате много до потребителите на един друг авто форум Със здраве и краи от мене по темата http://news.ruse24.bg/86673.html - първото което ми попадна в нета - има още хиляди сещаш ли сеи между другото пробвах наскоро маршрута София - Солун караики с 80-90км/ч. Резултата беше 4 часа. Аз мисля да не бързам за там където така или иначе ще отида. Редактирано 3 Декември, 2009 от frisko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #52 Отговорено 4 Декември, 2009 Не е добре да се нахвърляте върху човека и без друго му е гадно за книжката и глобата! Аз му съчувствам. Откъде да си знае метаболизма и че алкохола няма да се разгради до сутринта. Просто това трябва да служи за урок на всички ни, отсега нататък аз също ще се замислям колко и доколко пия вечер (не че съм голям пияч). Честно казано ми се е случвало да сме на купон на някоя вила и да пием до 2-3ч, а сутринта към 10 да се изнижем с колите. Аз не карам като ходя на купони, но никога не съм се замислял за хората, които МЕ карат и какво може да се случи и да направят, ако преценката им още не е "трезвена"! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #53 Отговорено 4 Декември, 2009 на кръвната проба сам 0.55 казаха ми 4 месеца без книжка и 300лв.глоба !!!Тая ракийка дето си я пил, май ще да е била около 55градуса ми се струва.Иначе от 23.00 до 8.00 са 9 часа и би трябвало дори 400грама 40градусова ракия да я разградиш,но и всичко е до организъм.Навремето съвета беше, пиеш и след 8часа караш и всичко е ок. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #54 Отговорено 4 Декември, 2009 Само дето около 100 фактора влияят на метаболизма на алкохола. Дали при всеки количеството ензими и обема на разпределение е еднакъв?? Малко трудно горното ще важи и за един 120кг-ов и за един 60кг индивид.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #55 Отговорено 4 Декември, 2009 Това с килограмите изобщо не го вземай под внимание. Научно доказано е.Един 60килограмоч човек може да преработи алкохола много по бързо от един 120.Ти сам го написа в поста си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #56 Отговорено 5 Декември, 2009 (Редактирано) Само дето около 100 фактора влияят на метаболизма на алкохола. Дали при всеки количеството ензими и обема на разпределение е еднакъв?? Малко трудно горното ще важи и за един 120кг-ов и за един 60кг индивид..До колкото разбрах си фармацефт и разбираш от биохимичните процеси в организма.За да не се дъним като колегата с над 0.50, обясни ни как и на какви съставки се разгражда алкохола по-подробно!Време за разграждане!Дрегер за алкохол!Напитка разграждаща по-бързо алкохола!На теория може и да си прав, НО.......... Редактирано 5 Декември, 2009 от darius Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #57 Отговорено 6 Декември, 2009 Както казах, сигурно има 100 фактора, които влияят на метаболизма. Теглото е само един от тях. И един 60кг човек може да разгради същото количество алкохол по-бързо от един 120кг, само ако на последния е болен, има генетичен дефект, а в същото време първия (60кг) е алкохолик и са му индуцирани чернодробните ензими.Жените разграждат алкохола по-трудно и по-силно им влияе.Както казах разграждането на алкохола е реакция от първи порядък и каквото и да правиш - не можеш да я ускориш.Етанолът се окислява до ацеталдехид от алкохолдехидрогеназата, също се метаболизира частично и от цитохром P системата. Ацеталдехида е отговорен за отвратителния махмурлук. Той се разгражда от алдехиддехидрогеназа.Каквото и да се прави, нито физическа активност, нито изпотяване, нито пиене на вода - нищо не спасява напилия се от дрегер или алкохолна проба, НО! 120кг човек има доста повече кръв от 60кг и познайте с какъв обем на разпределение е и колко би отчел дрегера при двата индивида? В този аспект 120кг може да седне зад волана доста по-рано, не мислите ли ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #58 Отговорено 7 Декември, 2009 (Редактирано) Това с килограмите изобщо не го вземай под внимание. Научно доказано е.Един 60килограмоч човек може да преработи алкохола много по бързо от един 120.Ти сам го написа в поста си.Не е вярноP.S. Чак сега прочетох за "Напитка разграждаща по-бързо алкохола". Прави се от артишок и струва 6лв за 30мл? Зелевия сок не е ли доста по-евтин. Това е много грубо заблуждаваща платена статия! Много лоша услуга ще направи на хората. На официалния сайт на това "нещо" не се споменава думичка за елиминиране на алкохола от кръвта, а за намаляване на ефекта от МАХМУРЛУКА и протекция на черния дроб (антиоксиданти и т.н.). Никъде не се споменава за шофиране :P Който иска да си прави експеримент с властите, да пробва. Редактирано 7 Декември, 2009 от Slade Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове