PARUSHEV 14 #1 Публикувано 4 Ноември, 2009 Здравейте колеги! Четох, че ще има нови промени в нашата хубава държава. Става въпрос за предпазните колани на задните седалки, както вече всички знаем. До колкото разбрах глобата за непоставен колан отзад е 10 лева за пътника и 40 лева за шофьора + 10 контролни точки. Винаги си слагам препазния колан ,но мисля, че е глупаво шофьора да е виновен при не поставен отзад колан. Ще се радвам да чуя и Вашите мнения Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #2 Отговорено 4 Ноември, 2009 Аз чух,че ще глобят само пътника.. Ако някой колега има извадка от закона може да сподели!А какво ще се случи с автомобилите, които няма колани на задната седалка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARUSHEV 14 #3 Отговорено 4 Ноември, 2009 Май за тези, които нямат в някакъв срок трябва да си поставят в автомобила, вижте какво намерих: http://www.novinar.net/news/globi-i-za-kol...c4Nzs2OA==.htmlи тук също, но с други глоби, всеки различно пише, както им дойде http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=263236 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #4 Отговорено 4 Ноември, 2009 глобата е 50лв и 4 точки... 2ма пътника и глобата е двойна. относно слагането ми е все тая - който се вози отзад да си ги слага. Аз лично хора без колани НЕ возя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #5 Отговорено 4 Ноември, 2009 (Редактирано) според мен шофьора трябва да носи отговорност за хората, които вози ! Против съм обаче да се налагат глоби ако шофьора няма колан. То си е за негова сметка .....п.п. слагането на колан като ти стане навик въобще неправи впечатление.п.п.п. полицаите ако са хора на място ще ти опростят нарушението. Всеки знае че с пиян човек и радиото не се спори Редактирано 4 Ноември, 2009 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARUSHEV 14 #6 Отговорено 4 Ноември, 2009 Само не разбирам, ако качиш 2-ма, 3-ма приятели отзад след запой, ходи ги карай да слагат колан, те сигурно няма да могат да ги намерят даже .. и после глобичка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
eddy 214 #7 Отговорено 4 Ноември, 2009 И аз съм за това да се носят колани и знам че глобата е по 50 лв. на човек без колан + шофьора (без значене дали шофьора е с колан)..Интересно ми е обаче как шофьора може да накара човек да си сложи колана или да ме накара мен ако аз не искам? - какъв е смисъла да се глобва шофьора.?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #8 Отговорено 4 Ноември, 2009 ами смисъла е такъв че шофьора да ти каже "или слагай колана или върви пеш" , което пък е малко кофти ситуация ..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PARUSHEV 14 #9 Отговорено 4 Ноември, 2009 (Редактирано) То грехота, как да го свалиш, той върви на оверлог, на 4 крака Редактирано 4 Ноември, 2009 от PARUSHEV Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Most_Wanted 180 #10 Отговорено 4 Ноември, 2009 (Редактирано) според мен шофьора трябва да носи отговорност за хората, които вози !За колите без седалки това правило не би трябвало да важи Редактирано 4 Ноември, 2009 от Most_Wanted Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #11 Отговорено 4 Ноември, 2009 Колеги твърдо съм за носене на колан било то и отзад нося си 21 шева на крака от полет от задна седалка до пред колата . А по въпроса с някой почерпен френд ,там си е мъка да го качиш и свалиш от колата та камо ли колан Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Z-Ro 55 #12 Отговорено 4 Ноември, 2009 Съгласен да има глоба, но за точките не съм много съгласен. Честно казано много рядко возя хора отзат, защото при неравностите гумите опират в купето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #13 Отговорено 5 Ноември, 2009 (Редактирано) +1 за съгласието, даже снощи ме спираха г-да офицерите и погледнаха отзад пътника който возех, дали си е сложил колана, което ми напомни и на мен като возя някой отзад, задължително да му казвам да си слага колана или да ходи пеш. А относно почерпените, е там вече ще е голям зор Поздрави. Редактирано 5 Ноември, 2009 от atoma Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ma4o 11 #14 Отговорено 5 Ноември, 2009 Аз съм против и шофиора да го отнася заради пътниците Като си пълнолетет сам си носиш отговорност Да несъм бавачка на деца Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
X-a 0 #15 Отговорено 5 Ноември, 2009 Акцията на Пътна полиция под наслов “Да спасим 300 човешки живота! Да поставим предпазните колани!” Значи спасят ли 300 живота акцията се отменя така ли да го разбирам, .по темата.Предпазния колан си е хубаво нещо и още по-хубаво е когато се използва.Относно алкохолните петънца които трябва да возя съм съгласен да им викна едно такси и да им го платя от колко да ме зашият 50 кинта та и тех по толко общо 150=200.п.п. а сега и хубавата част-ВСИЧКО в БГ е временно.Иначе казано се опитват да ни изградят някакви що годе ЕУ навици ама ние сме си БГ и няма как да стане.КУЛТУРА МИ ЯНКО викам аз на такива теми.Нямаш ли си в кухата главица и по един ангел хранител да има с теб в колата същото си е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ganchev 54 #16 Отговорено 5 Ноември, 2009 Закона вече е в сила и като потерпевш да кажа: 50 лв на човека от зад, 50 лв на шофера + до 10т. Изключение правят Руските автомобили, който заводско си нямат колани отзад! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #17 Отговорено 5 Ноември, 2009 ами като прибирате почерпени френдове ще ходите с Москвича Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Otto Kluge 10 #18 Отговорено 5 Ноември, 2009 Неправилно е да се смята, че всеки се вози в колата на собствена отговорност. Има изключения, разбира се, но щом се качиш не разчиташ на твоите умения, а на шофьорските. Коланите отзад отдавна са задължителни, стига автомобилът серийно да ги има. Това е факт. А за да се стимулира груповата отговорност - затова налагат глоба и на водача на автомобила. Не виждам нищо нелогично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_25 0 #19 Отговорено 5 Ноември, 2009 не мога да разбера какво не му разбирате на закона там си е упоменато точно какво трябва и какво не пък как вие ще накарате някои да си слага колана си е ваша работа,полицайте много ги интересува дали вие сте съгласни или не,ако в друга европейска държава ви кажат да слагате коланите отзад ще ги слагате и няма да разсъждавате въобще.но нали е в бг.всеки е спец.по всичко.ако сте извадили няколко трупа от коли при катастрофи няма да мислите така.ЗАТОВА СИ СЛАГАЙТЕ КОЛАНИТЕ АКО НЕ СА ВИ ИЗЛИШНИ ПАРИ И ТОЧКИ ПЪК ДРУГОТО Е ЛЪЖА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bebcho 1 #20 Отговорено 5 Ноември, 2009 (Редактирано) За не поставен от зад колан глобата е 50 лв. за пътника и 50 лв. за водача БЕЗ ДА СЕ ОТНЕМАТ ТОЧКИ., стига разбира се водача да е с колан. Къде ги четете тия 4точки 5 точки 40 лв.? Който ми покаже в правилника къде пише, че на водача се отнемат точки има един 15 годишен Дъмпъл. Редактирано 5 Ноември, 2009 от bebcho Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prt 3 #21 Отговорено 5 Ноември, 2009 (Редактирано) ... п.п. а сега и хубавата част-ВСИЧКО в БГ е временно.Иначе казано се опитват да ни изградят някакви що годе ЕУ навици ама ние сме си БГ и няма как да стане.КУЛТУРА МИ ЯНКО викам аз на такива теми.Нямаш ли си в кухата главица и по един ангел хранител да има с теб в колата същото си е.Преди години слушах подобни изказвания за крайно непопулярното и масово неспазвано изискване за слагане на колани на предните седалки. Пак бяха полицейски (пардон - милиционерски) акции и пак имаше много скептици, че е поредното чудо за три дни... Сега основно идиотите карат без колан. Редактирано 5 Ноември, 2009 от prt Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
X A X O 17 #22 Отговорено 5 Ноември, 2009 (Редактирано) аз съм млад водач и който се качи ги карам да си слагат колани независимо от пред или от зад е . мисля че щом тези колани са измислини и сложени сигорно ще вършат някаква работа Редактирано 5 Ноември, 2009 от X A X O Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове