Jump to content
Слави CR-V

Какво е маслото в тубичките Хонда?

Recommended Posts

На тубичките пише Хонда но реално вътре маслото е от някои производител на масла било то Кастрол, Валволин или други. Някои знае ли кои се грижи за маслото в тубичките на Хонда? Едва ли хонда си имат собствено производство на масло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доколкото съм чел американски форуми, баш оригиналното масло се прави по поръчка на Хонда със специална формула - това важи и за антифриза им и за трансмисионните масла.И си има резон поне трансмисионните масла да са "уникални" и несъвместими с масово разпространените , особено за автоматици. Защото автоматиците на Хонда са собствена разработка и конструкция.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук някъде из форума пишеше, че MTF (за скоростите) е на "Total".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....питам щото на моята мисля да и сипя в мотора другия път Кастрол Магнатек, много съм доволен от това масло на предните ми коли и мисля да го ползвам и за тази. Като казвам доволен единственото нещо което ми прави впечатление с него е че зимата и пи -20 колата върти сякаш е топла и като че ли малко по тихия мотор но това второто може да е плод на внушение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои знае ли кои се грижи за маслото в тубичките на Хонда?-------------------------Ами за съхранение на тайната за пакетите присадки (разработка на 3 изследователски лаборатории и Ексън Мобил) и патента на търговските продукти се грижат от Хонда. Иначе базовите масла са на Тотал и Тотал произвежда търговските масла на Хонда с специални пакети присадки разработени от Ексън-Мобил и Хонда. Единствено моторните масла за Хонда са съгласувани с Кастрол и Хонда има договор с тях.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговора колега :) значи кастрола ще и доиде дюшеш :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...