baybotso 0 #1 Публикувано 2 Октомври, 2009 Колеги помагайте,дайте някво инфо за акорд 1998г,1800-бенз,115кс Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan74 3 #2 Отговорено 2 Октомври, 2009 http://forums.hondabg.com/index.php?showto...D1%80%D0%B4+1,8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PIXIE 0 #3 Отговорено 3 Октомври, 2009 Доста добра кола,но малко тромава с този мотор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #4 Отговорено 4 Октомври, 2009 Не си купувай англииски акорд...поне аз никога не бих повторил грешката си.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #5 Отговорено 4 Октомври, 2009 (Редактирано) Защо мислиш така, Едмундо ? П.П. Едва ли твоето изречение помага нещо на бъдещия колега... Редактирано 4 Октомври, 2009 от sebulba Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #6 Отговорено 4 Октомври, 2009 Отвратително качество на сглобката,скърцане на кори ,отлепящи се тапицерии на врати и таван ,проблеми с рейката, уникално голям радиус на завиване,лоша маневреност,слаби спирачки...лоша шумоизолация,гадно сменящи се предавки...често разбиващи се горни шарнири..висок разход в градски цикъл............... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord F18A 1 #7 Отговорено 4 Октомври, 2009 Отвратително качество на сглобката,скърцане на кори ,отлепящи се тапицерии на врати и таван ,проблеми с рейката, уникално голям радиус на завиване,лоша маневреност,слаби спирачки...лоша шумоизолация,гадно сменящи се предавки...често разбиващи се горни шарнири..висок разход в градски цикъл...............А какво ще препоръчаш на човека??Акорд до 93 или може би Акорд след 2003 за 18 - 30 000 лв ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #8 Отговорено 4 Октомври, 2009 (Редактирано) Акорд купе или дори комби от 97-ма например.....американки са и разликата в качеството е осезаема.... Редактирано 4 Октомври, 2009 от едмундо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #9 Отговорено 4 Октомври, 2009 (Редактирано) Американките ги има и във вариант 4-ри врати седан, не са само купета и комбита Accord 94-98 4 Door . Англичанките може да са всичко друго, но не и Хонда! Към изброените от Едмундо минуси, може да сложите и ужасна нестабилност при мокър път и завои! Редактирано 4 Октомври, 2009 от tazzz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #10 Отговорено 4 Октомври, 2009 Не си купувай англииски акорд...поне аз никога не бих повторил грешката си..+ всичко останало, което изброи допълнително е истина! Имах английския акорд с F20Z1 двигател и мога да кажа, че с американския вариант единственото общо е името на автомобила! Взимай американката и изобщо не се опитвай да ги сравняваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lamerko 1 #11 Отговорено 4 Октомври, 2009 Извинявам се, че малко откланям темата. Този ли е акорда, който получи толкова негативни мнения? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #12 Отговорено 4 Октомври, 2009 Отвратително качество на сглобката,скърцане на кори ,отлепящи се тапицерии на врати и таван ,проблеми с рейката, уникално голям радиус на завиване,лоша маневреност,слаби спирачки...лоша шумоизолация,гадно сменящи се предавки...често разбиващи се горни шарнири..висок разход в градски цикъл...............Ми тогава англичаните са се изхитрили и са направили "Rover 600" много по-добре от Хондата...в пъти по-издържан като качество. Сигурно затова се скъса връзката между тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fiend 89 #13 Отговорено 4 Октомври, 2009 Точно този. Като изключа завиването и спирачките, от тях може да се изисква мааалко повече наистина (но в никакъв случай не са толкова трагични според мен) всички други от изброените по-горе "недостатъци" не съм ги срещал и дано за в бъдеще да си остане така . Разбира се малко съм нов в темата "Хонда" но щом производството на Акорд е прекратено в UK и изцяло прехвърлено, явно има защо ама като няма парички за по-нов и този си ме радва и то много!Хайде поздрави и успех с избора на бройка (каквато и да е) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #14 Отговорено 4 Октомври, 2009 (Редактирано) Може и да си прав.. Sebulba Редактирано 4 Октомври, 2009 от едмундо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #15 Отговорено 4 Октомври, 2009 за предния модел става въпрос колега, за този не мога да кажа много, освен че е по-тясен и по-къс от американските версии Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lamerko 1 #16 Отговорено 4 Октомври, 2009 (Редактирано) Е значи направо ми казвате не си взимай Хонда. Добре беше да знам, че е боклук да мисля друг вариант. Редактирано 4 Октомври, 2009 от lamerko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #17 Отговорено 4 Октомври, 2009 (Редактирано) хаха,производството на Акорд на острова не е прекратено,сега вече всички Хонди идват от там))без Сивик седан самотой си е японски.както и да е,сегашните английски хонди нямат нищо общо със старите от 95-00.Баща ми имаше 95-та Ф20-здрава кола,но правена като от слепитова с интериора е много вярно.а относно питането за следващия модел,към който колегата точно се е ориентирал.......човече,бягай с все сила от 1,8 мотора.колкото човека познавам с такъв -всичките крещят с цяло гърло.единия дори се скапа тотално и като го отвориха намериха лагери от москвич вътре-явно се беше предавал и по-ранона мен много ми харесва този английски акорд 98-00,той дори има тайп Р версия която ми е любима,но колата е кофти.....заеби.един приятел има 97-ма купе за продан,ако те интересува драсни ЛС да го питам дали още го продава. Е значи направо ми казвате не си взимай Хонда. Добре беше да знам, че е боклук да мисля друг варянт.Не,пич-като съвет е да пропуснеш точно тази кола,защото другите са по-добри.иначе факта че хората си ги карат из европа е доказателство че са достатъчно коли. Редактирано 4 Октомври, 2009 от prelude Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki64 14 #18 Отговорено 4 Октомври, 2009 хаха,производството на Акорд на острова не е прекратено,сега вече всички Хонди идват от там))пак се изказваш неподготвен-вземи малко се информирай преди да пускаш поредната простотия Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #19 Отговорено 4 Октомври, 2009 Извинявам се, че малко откланям темата. Този ли е акорда, който получи толкова негативни мнения? За предишната генерация иде реч. Посоченият от Теб е марк6 (моделни години от 99 до 03) а точно тая снимка е на тайпР Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dachev 52 #20 Отговорено 4 Октомври, 2009 (Редактирано) Първо: Извинявам се, че малко откланям темата. Този ли е акорда, който получи толкова негативни мнения? Не става въпрос за този автомобил! Второ: А на тази снимка е моя избор! Към компетентния колега Prelude един въпрос: Защо е кофти колата? Не казвам нито, че е, нито че не е за сега, питам за неговото мнение, защото ми е интересно защо съм се прекарал при избора си?! Защото оставам с впечатлението, че колегата просто мрази Акорди произведени в Англия?! Edit: моята не е тайп Р. Колегата Ceco ме засече Редактирано 4 Октомври, 2009 от Dachev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #21 Отговорено 4 Октомври, 2009 (Редактирано) Голяма част от собствениците на англо-акорд 99-03 все още не са забелязали слабата изработка ( под слаба имам предвид всичко, дори материатлите, от които са изработени болтове, гайки и т.н ), заради по-малкото години на колата...но след 2-3 години ще търсят американки Редактирано 4 Октомври, 2009 от tazzz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mravi_76 0 #22 Отговорено 4 Октомври, 2009 аз карам такъв(98-03) акорд и сам мнг доволен поне засега дене му мисли няма да съжаляваш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fiend 89 #23 Отговорено 4 Октомври, 2009 хаха,производството на Акорд на острова не е прекратено,сега вече всички Хонди идват от там))без Сивик седан самотой си е японски.До колкото разбрах вкарват само Civic хечбек от Англия, но може и аз да съм в грешка.По темата : в крайна сметка тотално се обърках вече за кой Акорд става въпрос, колегата пита за акорд 1998 година ама преди или след, че нещо е та ръба на 5-та и 6-та? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dachev 52 #24 Отговорено 4 Октомври, 2009 (Редактирано) Голяма част от собствениците на англо-акорд 99-03 все още не са забелязали слабата изработка ( под слаба имам предвид всичко, дори материатлите, от които са изработени болтове, гайки и т.н ), заради по-малкото години на колата...но след 2-3 години ще търсят американки Че кой кара стара кола повече от 2-3 години?! На мен ми останаха още 1-2 години. Дано имам късмет да не се "разскърца" отнякъде! Един приятел с Голф 3 возих преди 1 година като я взех моята. Като слезе човека съвсем откровено си каза: "И аз си мисля, че карам кола!"Edit: @Fiend - Става въпрос за предния модел от нашия, ама намесиха и нашия и се разчуствах! Редактирано 4 Октомври, 2009 от Dachev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
едмундо 34 #25 Отговорено 4 Октомври, 2009 Аз визирах CC7 модификацията... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #26 Отговорено 4 Октомври, 2009 Голяма част от собствениците на англо-акорд 99-03 все още не са забелязали слабата изработка ( под слаба имам предвид всичко, дори материатлите, от които са изработени болтове, гайки и т.н ), заради по-малкото години на колата...но след 2-3 години ще търсят американки Ба , забелязъл съм ги. Някои съм отстранявал, други наистина са дреболии - примерно корозиралите глави на болтовете на разпорките фиксиращи крайно отворено положение на вратите са особенно дразнещи щото колата още изглежда като нова. Имам я от 66 месеца и е далеч от състоянието в което трябва да се "оттървам" от нея, а и като се има предвид семейният ми статут , тумбакът и ЕГН-то ми за Мен си е ОК. Никога разходите ми по нея (такси , данъци , каско , нормалните консумативи и някои дреболи, абе всичко без - гуми и игориво) не са надхвърляли средно по 1500 лв. на година. Но така или иначе годините не прощават макар че специално към тоя модел са доста благосклонни (поне според моя опит и наблюдения) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #27 Отговорено 4 Октомври, 2009 хаха,производството на Акорд на острова не е прекратено,сега вече всички Хонди идват от там))пак се изказваш неподготвен-вземи малко се информирай преди да пускаш поредната простотияслучайно инфото ми е от Бултрако,а твоето?всичко вече е изнесено в Англия.говоря за това което се продава в Европа.с изключение на сивик седан.дори акорда е там,а доскоро беше японка и той.иначе по стария акорд в семейството(95-та) имаше много дразнещи неща откъм сглобка-тапицериите на вратите се разлепяха,часовника на таблото пропадна някъде отзад,бутоните за отворени врати не работеха като хората,скърцаше яко......а иначе познавам 3-ма собственици по-добре с акорди 98-00 и на тримата им е като таралеж в гащите,така че изказвам просто статистика.от една страна е тъпо да си го говорим това за коли на над 10 години,пребивани от каране,но аз пък карам 20 годишна кола и нямам такива проблеми-следователно не е толкова тъпо.радвам се за вас,че сте доволни от колите си.пожелавам ви и занапред да е така.иначе аз не съм си купил колата,за да я карам 2-3 години,както казаха някои тук-имам я вече 7 години и мисля да имам докато върви.това е и една от причините да си купя тази кола конкретно.и именно тук този акорд и всеки ранен акорд от англия отстъпва на старите японки-факт.а по нета бях попаднал на едни пичове,дето взеха един английски сивик,един правен в САЩ и един правен в япония-мисля че бяха чисто нови или карани но не много.разглобиха ги и се опитаха да ги сглобят.японския се сглоби като от завода,американския се сглоби но му личеше намесата,а английския не успяха да го сглобят.и точно тук е разликата.ако карах английска сглобка щях да брадясам при реставрацията,а колата се разглобява и сглобява като сън.на баща ми на акорда за нищо на света не бих се опитал дори да го разглобя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_25 0 #28 Отговорено 4 Октомври, 2009 колеги не че нещо защитавам много акорда които карам но е точно този които момечето пита и да ви кажа честно за 1-година му навартях 40 хил. км от който 35 на газ и колата не е трепнала и нито скарца нито тропа и за толкова голяма кола е доста стабилна в завоите,а двигатела че е малко слаб то е ясно но никаде не ме е оставил и си върви доста прилично за тези коне които дарпат тази тежест.а на момчето което пита конкретно за модела мога да му кажа че колата е доста по добра от "скапаните пасати" и "аудита" и имаите впредвид че щом немците ги карат точно тези модели много и колата даржи цена значи май няма да е толкова лоша Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fiend 89 #29 Отговорено 5 Октомври, 2009 Edit: @Fiend - Става въпрос за предния модел от нашия, ама намесиха и нашия и се разчуствах! Като цяло аз не съм разбрал модела, за което SORRY Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jordan 6terev 0 #30 Отговорено 5 Октомври, 2009 Аз съм с английски акорд 93 год.Не съм имал проблеми досега ако не броим че хвърлих първия двигател ,иначе всичко е ок. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pit 1 #31 Отговорено 5 Октомври, 2009 (Редактирано) имам акорд 2000г английски няма място за сравнение с прелюд по стабилност но не е лоша смених гумите и съвсем друго се държи на сухо и мокротавана бил се отлепял - Изпрах го и го минах с прахосмукачката и си стои на мястото и не само на моя акорд сме прали//п.п. на двата сивика са отлепени таваните- 6г и на англичанката въпрос на ккъсмет/спирачките не са толкова лоши колкото ги изкарвате с хубави гуми си спирадвигателят е слабичък /ф18 /но харчи прилично в задръстванията, на колегата акорда е на газ има навартяни над 50000км и не е давал проблем Вътре интериора е не ми допада и по точно таблотоПредпочитам да си карам прелюда на дълъг път пред акорда но акорда си е с реални 4 местаа базов този акорд идва с 4 аербега , климатик и предни ел стъкла и огледала и не е лош избор, въпрос на късмет как е подържан преди това Редактирано 5 Октомври, 2009 от pit Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #32 Отговорено 5 Октомври, 2009 днес пак попитах в бултрако къде се правят колите-само CRV-то и 5-вратия Сивик били английски,явно предния път са ме подвели нещо.Акорд и всичко останало си е в япония в момента.говоря за сегашното производство Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Z-Ro 55 #33 Отговорено 5 Октомври, 2009 Хора незнам какви ги приказвате Аз като се кача в моя Акорд и не искам да слизам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_25 0 #34 Отговорено 5 Октомври, 2009 колеги само да вметна че миналата година ходих на екскурзия в турция по автомобилните заводи и по моя молба отидохме до завода на хонда специално да видя кои модели правят там и видях с очите си че правят "сити" и сивик седан 7-ген.. това е от мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове