chipko 11 #1 Публикувано 11 Септември, 2009 Привет колеги! Ето че и мен ме сполетя бедствието GOLF II. Днес 11. Септември преди обяд любимата ми Хондичка си стои чинно паркирана пред блока в който живея. Някякъв господин (не съм го видял) с сив VW Golf II с рег. номер PB7337TM или (MT) си прави маневри пред входа. Вседстви на коета моят автомобил, прилежно паркиран, се оказва първото му препядстве. Но въпросния господин след това постъпва по най-разумния начин: гаааз и уфейква. За щастие през деня пред блока ми е фраш от народ (заради многото магазини) и не един магазинер вижда злоуполуката и запомнят номера (поне цифрите с колебание за последните букви). ОК неприятно, но премеждията ми не свършват до тук. Веднага отивам при застрахователя на КАСКО-то ми и там се установява че имам два месеца пресрочено доплащане в размер на ЕДИН ЛЕВ (от предна зоуполука зел Кльо дал Кольо така са го сметнали, че имам да им давам по вноските за КАСКО още 1лв). Тук вината си е лично моя, че съм проевил небрежност и не съм проверил дали всички вноски са изчистени навреме. Но поради това пресрочване, агенто ме предопреди, че е много вероятно да не ми признаят щетите. Отивам в КАТ (нали знам номера и марката на беглеца) там изписах дет се вика "една кофа мастило" и най-любезно ми заявиха "Сга ще чакате да ви се обадим" ще чакам, но дясната ми врата неможе да се отвори (а аз съм само с две врати). Така че МОЛЯ ако някой засече или познава човек със сив GOLF II PB7337TM ili (MT) нека поне го напсува дето блъска на хората Хондите. А забравих града е Пловдив, район Южен (Кичука). И зада не пускам нова тема: МОЛЯ препоръчайте ми добър сервиз в Пловдив тенекиджии и бояджии, че взел-не взел обещетение трява все някога да си отворя вратата. п.п. Ето и някои снимки за онагледяване. Не е нищо особенно, но си е разправия. пп.п Сори, че е толкова огледална повърността, но преди 2 дена я пастирах мамка ИМ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko1 6 #2 Отговорено 11 Септември, 2009 Гадно е колега..знам от опит,мен комшията така ми натисна предния десен калник..не се ядосвай,ще го оправиш.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #3 Отговорено 11 Септември, 2009 Миналата година ме одариха и мен по абсолютно същия начин, пак на десния калник без да засегнат вратата и пак на паркинг.Имам и снимки, все едно гледам моята Ако нямаш напукано/надрано, мисля че може да се разминеш само със изправяне на калника. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
WingMan 164 #4 Отговорено 11 Септември, 2009 (Редактирано) Както се казва, Shit Happens! И на мен ми забърасаха калника пред блока, но без свидетели. Твоя не изглежда толкова зле. Ще може да се искара без боядисване (поне така изглежда де). Редактирано 11 Септември, 2009 от WingMan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #5 Отговорено 11 Септември, 2009 кофти колега, но има и по-тежски случаи.. Все пак за колите има резервни части, но за човека не Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chipko 11 #6 Отговорено 11 Септември, 2009 За съжаление има надрано, а и по лаисната на вратата е суркано (вижда се на горните снимки). Отражението на околнота среда върху вратата (някаде в средата под лайсната) е изкривено. Здраве да е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 734 #7 Отговорено 11 Септември, 2009 Споко, на сивиците са им толко "здрави" тенекиите, че може просто да хванеш да си я изпънеш на ръка.Аз направих точно това с моята. Абс. същите поражения имах. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #8 Отговорено 11 Септември, 2009 оправи си сам калника за да може да си караш колата поне. Сваляш подкалника за да може да бръкнеш и дърпаш смело Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #9 Отговорено 11 Септември, 2009 Споко,скивай моята от снощи...беше паркирана... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jordan 6terev 0 #10 Отговорено 12 Септември, 2009 И аз тъкмо бях пастирал акорда и след два дена някой ме ударил,направо полудях ама кво да се прави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sleeper 29 #11 Отговорено 12 Септември, 2009 колега, съжалявам за случката, напоследък все по често чувам за ударени паркирани коли.Мога да ти препоръчам един колега от форума, ника му е Riko_Chervenia, a за това как работи, можеш да съдиш по вида на собственото му купе, така че се свържи с него ако искаш. Мога да ти дам телефона му на лично, ако решиш, пиши ми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #12 Отговорено 12 Септември, 2009 Колега, мен така ме сполетя подобно бедствие, но беше Голф 4 . Пред работа си спирам и влизам. Голф 4 помила 4 колчета и право в моята предница от ляво, от удара, цялата кола отива назад и надясно и обирам няколко колчета, до които съм спрял отдясно, с цялата дясна страна на колата и опирам задната броня в друго колче. Нерви, КАТ....и т.н. Да подчертая, че водача на Голфа беше 90-и набор с предишен акт закатастрофа от преди месец. Така..... от удара имам за смяна преден ляв калник, ляв фар, ремонт предна броня и ремонт цялата дясна страна + две лайсни на вратите от дясно. Имам каско в Дженерали.(викам си уффф, добре), да ама не. На петия, подчертавам - ПЕТИЯ оглед се установява от техните "експерти", че видиш ли имам счупена рейка (на скобата за захващане на рейката към купето едно парче голямо колкото длан е направо откъртено и едвам се държи).Според техните "експерти" така съм си карал и счупването на рейката, която се захваща за купето от дясно, не може да е станало в следсвие на удар от ляво.Тук вече започват нерви, писма, псуване, обяснения и в крайна сметка не ми признават рейката. ( ) Така....зимам аз една рейка от Стамен и бягам да си я сложа.... пред застрахователите, за всеки случай. Оправят ми те колата след седмица и аз доволен, че няма да ходя с автодруса на работа, отивам да си я взема и като я гледам още отдалече гледам предна лява гума видимо е много назад в калника, ама почети опира в подкалника и калобрана. Пак неври псуване, вие луди ли сте...... , при което получавам отговор, че колата е минала реглаж, и е ОК. при което вече за малко щяхме да се бием....., а иначе външно много добре са я боядисали. Тука вече много псувни, защото като се опитам да им обясня, получавам отговор - така си си карал... . Ама аз нали съм си учен , веднага писмо на италиански до централата в Италия и още няколко писма до София, и в крайна сметка, пак нищо. За това пичове - Дженерали НИКОГА!! Оказа се, че само носача е крив, пак добре.Но повече не ми се занимаваше с експертите по .... на Дженерали.Така, че извода е - няма отърване от такива работи и Дженерали - хомосексуалисти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #13 Отговорено 12 Септември, 2009 (Редактирано) Здравейте колеги, На колегата пуснал темата - горе главата ще се оправи колицата неприятно е но това е част от риска да имаш автомобил. Стискам палци да си я направиш възможно най-скоро. На колегата над мен Дженерали са най-долната застрахователна компания, никога повече но никога повече, няма да си застраховам каквото и да било при тях дори съм казал на всички мои приятели да не ходят там, незнам дали си разбрал за третата заведена щета. Ако не си драсни ми едно лично да ти кажа за да не се окажеш като мен от трън та на глог. И последно понеже темата е за оплакване да се оплача и аз тая нощ някой наркоман или незнам и аз какво, човек без всякакви граници и норми или най-общо УРОД се е разходил върху предния ми капак - резултат, няма криво но е надран на места брутално, сега ще трябва да търся някой да ми пастира колата и да се занимавам с пасти кърпи и нам си още какво.Поздрави. Редактирано 12 Септември, 2009 от atoma Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chipko 11 #14 Отговорено 12 Септември, 2009 Slayer, като прочетох "Generali" направо се втрещих. И моето каско е в "Generali". Както бях споменал за просрочения лев, ме увериха че почти на 100% ще се размина с обещетение. Вярно зимата чукнах бронята - платиха ми предоволно (оправдаха ми 3 вноски), но това дето са си оставили да имат да взимат един лев, мисля, че е нагласено норочно. Оделно ако сега заведа тази щета по каско, а не по гражданската на беглеца, вече щяли да ми се водят ДВЕ виновни щети за годината и оскъпяване с 50%, ако подновя каското си при тях. Е каква ми е файдата на мен от каско?На другите колеги, благодаря Ви за съпричастноста и съветите. Не е "болка за умиране", но така е като си държим ламарините на "пътя".Тази седмица ще се правя на "следовател" и ще дебна беглеца (ако от КАТ не го издирят, за което се съмнявам). Пък по-нататъка, като взема да я стягам, ще опра и до съветите Ви. И аз мисля, че с натиск и почукване отвътре навънка + лека паста за корекция на драснатото ще стане прилично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TheDevilTwin 17 #15 Отговорено 12 Септември, 2009 (Редактирано) Много неприятна случка. Един приятел преди около месец имаше подобна случка, само че докато са го блъснали е бил в колата, но по същия начин виновникът е избягал. Не му се е занимавало на човека да го гони и му е записал номера, викнал КАТ, за да съставят акт. След като отиде в КАТ на въпросната дата, за да му издадат служебна бележка и да му изплатят щетите от гражданската, в КАТ му заявяват, че имало 34 съвпадения с тази кола и с този рег. номер! Като чух тази история, направо побеснях... ако бях на негово място, щях да вдигна целия КАТ на крака и да си потърся правата в съда! Успех с ремонта... дано всичко мине по вода. Не е нещо сериозно, но все пак е кофти като знаеш, че е станало от нищото Редактирано 12 Септември, 2009 от TheDevilTwin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #16 Отговорено 15 Септември, 2009 Намери някой познат полицай да ти издири адреса на гоуфа и нататък ти си знаеш кво да го правиш! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
motceto 0 #17 Отговорено 15 Септември, 2009 (Редактирано) Отиди до гаранционният фонд, там драсни една молба, те ще проверят къде е гражданската на голфа. Ако има гражданска, ще ти кажат в коя компания е. И ще те посъветват какво да направиш в случая. Редактирано 15 Септември, 2009 от motceto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chipko 11 #18 Отговорено 15 Септември, 2009 Днеска е регистрирах по каско и оттам наттатъка моя застраховател има интерес да даде зор на КАТ и да го открият, че да не ми плащат те по каско, а неговия застраховател да ми плати по "гражданска" (освен ако той не е застрахован също при тях). Така че за мен случая е приключил (само чакам развъзката), но дори и нищо да не стане повече Golf е някаде из махалата, може и след 2-3 години все ще го мерна някаде Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ArowanA 0 #19 Отговорено 15 Септември, 2009 Доста неприятна случка, но най-неприятното в нея е разправията. Пораженията са сравнително малки и кланика даже не е нагърчен демек няма да имаш нужда от нов. САмо трябва да понатиснеш този и тои веднага ще хлътне навън. Даже на първо време не е за маистор. Пробвай да видиш дали драскотините са дълбоки (като минеш леко с нокът по тях дали се осеща) ако не се осеща значи пастата ще ги позаличи рабира се не на 100 %, пък като ти се изплатят ще го дооправиш. Имаш късмет че са го видели има случей, когато няма и свидетели! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chipko 11 #20 Отговорено 19 Септември, 2009 Е все пак КАТ си свърши работата и го привика на очна ставка с автомобила. Освен че жулнатото му на бронята отговаряше на натиснатото върху моя калник по височена и че той се оплете в лъжите си (първо- бил ме натиснал леко слезнал и видял че НИЩО ми няма и затова си е тръгнал, а после твърдеше, че ме е натиснал горе на веждата, което няма как да стане с неговата броня, и е чакал 20 минути да се появи някой) раследващия инспектор отказа завеждане на наказателно проидзодство срещу него поради липса на аргоментирани доказателство от моя страна, а също така и незначетелни материални щети. И в крайна смтка вариантите бяха два, или оттеглям жалбата си (както и стана) или намирам свидетели, доказвам, че е избягал и му взимат книжката за 6 месеца, което за бивш офицер - едвали ще успея.И в общи линии научих: колко малки/големи са щетите, какви са обстоятелствата - това преценява КАТ. Най-правилното решения в такива ситуации е първо се звъни на КАТ, те идват и установяват всичко на место, там където е автомобила и свидетелите. След една седмица ВСЕКИ ще отрече вината си и ще му се размине. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
F20A4 2 #21 Отговорено 19 Септември, 2009 Значи педерастка държава и т.н. и т.н...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #22 Отговорено 21 Септември, 2009 За съжаление е така - като те ударят звъниш на КАТ веднага и взимаш свидетелите да напишат по едни показвания на място.Идиотщината е, че първо хората (свидетели) се навиват трудно, второ има много случаи когато удара става в движение и свидетели просто няма (или всичките са в коли и си отминават поживо поздраво още по време на инцидента).Затова истината е в ония камерки с флаш карти дето записват всичко - могат да се използват като доказателство в адм. производство по ЗДвП, стига на записа да има датата и точния час. Проблема е в цената на въпросните... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове