Jump to content
Sign in to follow this  
Ивайло Йовчев

Капачка на охлаждащия радиатор

Recommended Posts

Здравейте днес си купих нова капачка за радиатора понеже старата се скапа и ми изхварли половината антифриз в коша на двигателя както и да е та въпроса ми е :на какво налягане трябва да е капачката понеже в магазина ми изкараха два вида на 0,9psi и на 1,1psi питам понеже на старата не пишеше нищовсе пак сложих на 0,9 засега е добре ако някой има инфо ще съм много благодарен

1.1 е на Д15-ката

благодаря но проблем ли е че съм сложил 0.9,аз лично смятам че не е понеже по рано ще отваря за да отиде течността в компенсаторното казанче

Проблем е...Купи си на 1.1 бара. :)

Моята я сменях преди 2 дена, беше се счупила, и пружинката беше излязла. Купих нова от Варна 1.1 защото старата беше на толкова. Ето снимка на оригиналната капачка.

Публикувано изображение

Много се извинявам че пиша в стара тема но искам да си сменя капачката на радиатора/мотора е д15б2/ .обиколих във Варна 5 магазина,във 3 магазина ми я дават по каталог да е 1.1 бара ,а във Евро 07 и още един ми казаха че трябва да е 0.9 . На кой да вярвам ??

ПП Старата ми капачка е 0.9 но заедно с радиатора е от д13 ... Проблема ми за да я сменям е че ми се пукна един маркуч към газовото,освен това не забелязвам никаква роля на капачката - нито връща нито взема антифриз от разширителния съд,освен това имам въздух в системата /чува се като ручейче като пусна парното или изобщо парно няма ако не изфорсирам здраво двигателя/ .Предварително благодаря  

вземай на повече налягане няма да гръмне радиатора споко :D но и на 0.9 пак може дай й газ 5-10 мин и ако не хвърля значи е добре  :yes:

Установих че старата капачка е била може би изправна но не е била за моя радиатор! самото гумено уплътнение е толкова голямо че е запушвало каналчето към разширителния съд , т.е е нямало връзка с него и затова е надувало системата и ми се е пръснал маркуча.....  Дано да нямам други последици ....

Сега съм с нова капачка на 1.1 бара и вече нямам въздух в системата