Jump to content
west bam

Ограничения в цяла София с 50 км/h

Recommended Posts

Ако е рекъл господ и с 50,1км/ч мога да ги отнеса нали?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

ако е рекъл господ може да сцепиш цяла кола с мотор и да останеш жив падайки от аспаруховия мост във вода 5 градуса, НО НЕ Е ТАМ ВЪПРОСА.не е въпроса кво е рекъл господ.

Редактирано от uBaHoBcnaMeP

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

nicki ЕВАЛАТА БАТЕЕЕЕЕЕЕЕ БУЛГАР..БУЛГАР!!!!!! караи даже с 200км/ч щом няма кои да те глоби бе,кво ти пука че има тАпаци дето карат с 80-90км/ч "дървиш" дългите директно У леВата лента и газ до ламарината и си Капитан Планета!Я си представи ако всеки расъждава като теб..какво ли ще стане а?Всеки недоволен от съществуването си ако почне да дава газ като бесен,до каде ще я докараме?Какво точно трябва да стане,че да спазваме законите..или тези хора в бг или по света които спазват ограниченията са балъци и само се мотаят ли?Така и не разбрахте че ако всички караме с еднаква скорост..поне ще се изнасяме по-бързо от светоФарите,няма да набиваме спирачки през 10метра а и като нищо задръствянията да намелят защото трафика преди вас ще се изнесе бързо и в същото време по правилник..ама уви..законите са за това да се нарушават :rolleyes:П.С САмо да отбележа че и аз доста често правя нарушения грешки и т.н..но и толкова често се опитвам поне малко да спазя правилника..Поздарви

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Забелязал съм че по светофарите в сф задръстванията стават мн по-зле заради едно явление което предполагам сички сте забелязали, а именно: улицата от другата страна на кръстовището е вече пълна с коли, да не кажа задръстеня, обаче все още има няколко секунди зелена светлина и някои тарикат решава да я ползва, въпреки че знае че ше блокира кръстовището и пътя на тези които са перпендикулярно на неговата ос на движение. И се получава един парадокс в които сички стоят на едно място и никои не се движи. Докато такивата разчистят кръстовището зеленото е преминало за другите и там става зверското задръстване. Обаче въпреки това тези които са били блокирани правят същото нещо веднага щом имат възможност. Еми, мама му стара, като виждаш че няма как да се скриеш и да не пречиш изчакай там някви секунди и на следващата вълна ше има, още повече ше си пръв, втори или трети на светофара и ше се изнесеш чисто и бързо. Вярно че ше ти свиркат ама...Имам чуството че като се качат в колите и тия хора се едно спират да мислят рационално. Нека да намалим заедно Road Rage-а по пътищата, а не: "тоя ми е виновен щото кара пред мене, оня ми е виновен щото номера му е с различни букви от моя! Моля, Стига!

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека да намалим заедно Road Rage-а по пътищата, а не: "тоя ми е виновен щото кара пред мене, оня ми е виновен щото номера му е с различни букви от моя! Моля, Стига!

абсолютно съм съгласен с колегата - който не вярва да мине по обед на кръстовището на Орлов мост

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, то София е единственото място където линейката прилича на сперматозоид .. има си опашчица от 2-3 коли, която леко помахва :)Не знам как още не са започнали да използват и полицейските коли по същия начин ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Дядо ми казваше , че е най-важно да се впишеш в едно движение :lol: към това се стремя всеки път когато карам !!! На Цариградско няма как да карам с 40-50 в средна лента , ще карам със 100 в крайна лява , ако и този пред мен го прави , НО ВИНАГИ на разумно разстояние от него , за да няма изненади . Това е и проблема на шофьорите , все гледаме да изпреварим тоя отпред , е аз гледам да карам като него на разумно разстояние :) На магистралата и с 200 км/ч карам , ако ми го позволява обстановката , ако ли не мога гледам да се прибера в дясна лента , за да не преча на тези зад мен - не ги опавдавам , но всеки сам носи глава на рамената си и аз няма да накарам когото и да е било да кара по-бавно отколкото трябва :beer: всъщност мога , когато се заинатя и не му давам да изпревари , но тогава аз рискувам много , защото ако спра рязко , той ще е в бронята ми :lol: Важно е човек да разбере , че не е сам на пътя и това не се отнася само за тези , които карат със 100+ в града или 160+ на магистралата , отнася се и за тези , които карат с 50+ в града и 100+ на магистралата :o Ще ви дам за пример движението в Индия :) хващам се на бас , че ако ви цопне човек в центъра им няма да се оправите :D Имам си една теория , че българския шофьор е един от най-слабите шофьори !!! Сега искам всеки един да ми докаже на пътя , че не е :cool:

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре казано и съм напълно съгласен ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло българина няма правилното възпитание, маниери и отношение към другите.Казвате, че всеки има глава на раменете и да прави каквото си иска така е, но защо аз да страдам защото той е решил, че може да стигне за 20мин. вместо за омразните 40мин. Опитвам се да карам нормално с нормалната скорост, която съответсва на пътя по които карам. Ама не се получава и защо ? Не защото този пред мен незнае да кара или не може, а защото пътната настилка не го позволява.Сравнявате ограниченията и маниерите на каране на другите европейски градове с нашите, а можете ли и да сравните всички наши дупки, дупчици, канавки, издлъбнати и пр. При тях има ли го ? ;) Всеки ден минавам по локалното на бул.Цар Борис - в участака между Пирогов и Руски паметник е невъзможно да караш с 50 или пък с повече,а точно на излизане от локалното още незнам как не съм ударила някой или не съм пропаднала в дупките. Е вярно не съм опитен шофьор, а млад шофьор ама пътя не ми позволя по различно каране от това с 30км/ч. :D На кратко казано ограниченията в скороста по най-натоварените булеварди в София няма да промени начина или маниерите на каране, а съзнанието на българина трябва да се промени, не е лесно, ама ако някой опита може и да постигне много, лошото е че българина не се поддава на такива промени и прави на пук това,което му се забранява, напълно нормално за нас. А и колкото повече София се пълни толколова повече задръствания ще има, а и в скоро време дори тези 40мин, ще ни се виждат като нищо сравнение с 1ч. или повече. Освен ако някой междувременно не е измислил нещо по въпроса с трафика ;) Пожелавам на всички лек път и трезво шофиране .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
;) Колега не мисля , че разбитите пътища са случайни , представям си всяка улица и булевард да бъдат с идеална пътна настилка по европейски стандарти :tease: представяте ли си картината :tooth: 40 минути ли , 20 минути ли , отсечката Пирогов - Руски ще се взима за има-няма 18-20 секунди с терминална 140+км/ч :beer:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте какво, въобще не съм Дора Габе, когато става въпрос за скорости, но си мисля, че ако всички карака като мен проблемите, катастрофите и т.н. щяха да са много по-малко! Въпроса опира до шофьорски умения и до това да се кара с мисъл. Не може навсякъде на всяка цена да се кара с 200, както карат повечето хора, заради които сме в челото на черните статистики. Има си елементарни правила на шофиране, които важат за всички без значение колко коня има под капака. В БГ ограниченията са поставени, не за друго, а за да може който ги нарушава с много да страда, стига да е обикновен гражданин. Безсмъртните с черните джипове не влизат в това число - там важат други закони - природните, както забелязваме оказва се, че не са чак толкова безсмъртни, макар, че новите технологии в част от случаите ги спасяват.

По въпроса - против съм да направят ограничението на 50 км/ч на бул. България и Цариградско шосе. Против съм, защото нямаме нормално движение в София. Никой не спазва правилата за движение - всички са отговорни за задръстванията - и тези дето блеят по светофарите и не тръгват като светне зелено, и тези дето не могат да си включат 1ва скорост 10-15 секунди и чакат тоя пред тях да тръгне, за да започнат да я включват, и другите дето задръстват кръстовищата само и само да минат на този светофар като по този начин спират движението на десетки други хора.... На бул. България има светофари, така че дори да караш с 200 пак трябва да спреш. Освен това ако отчетете колко блока построиха точно до него можете да си представите за какъв наплив на коли става въпрос, така че който не минава често по него по-добре да не взима отношение по този въпрос и да се прави на много примерен.

В крайна сметка каквото и да решат ще го преживеем... - според мен искат да ограничат движението по бул. България на 80 :lol: като го направят 50, но няма да успеят. Може би ще успеят, но трябва да се преселят масово катаджии по цялата дължина и да пишат актове видимо..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, преди да ни слагате на чело на каквато и да е статистика, постарайте се да я разгледатае и публикувате !линкАман от вестникарски глупости за война по пътищата ! - има наглост, но не и война ... нека погледнем българия и щатите и после да сравним какви коли крат те и какви ние , по какви пътища карат те, и по какви ние .. и да си направим извода за това кой е шофьора !!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

ни моа вЪ рАзбъръ защо смесвате тези които не могат да включат първа 10 секунди на светофара и тези които карат с 160 по цариградско.Какъв Ви е зора пак ни моа вЪ рАзбъръ.Джими бил против защото сме нямали нормално движение в Сф.Това пък какво общо има :lol: :lol: :lol: .Трябва да има ограничения, трябва да има камери, трябва да има щатни служители от кат, които само и единствено да следят камерите и трябва да ви хвърчат и книжките и заплатите на всичките дето карате с повече от позволеното.Не е лично отношение към вас.ХОРА, няма оправия без да ти бръкнат в джоба или да ти вземат книжката.ТОЛКОЗ ЛИ ВИ Е ТРУДНО ДА ГО ОСЪЗНАЕТЕ!

п.с.Пък и с 160 да карате на цариградско накрая ще стигнете има няма една максимум две минути по-бързо от мен където и да е било по този участък ,а ще заплашите живота на мнозина.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... трябва да има щатни служители от кат, които само и единствено да следят камерите и трябва да ви хвърчат и книжките и заплатите на всичките дето карате с повече от позволеното.

Груба грешка :lol: - трябва да има софтуер, който да го прави в 100% от случаите и да не може да се заобиколи с някой лев !Полицаите по цял свят не взимат рушвет само когато не могат да вземат ! На повечето места камерите им са със памет от типа на фискалната ( някой електрончик да каже как се казва ) и когато се върнат в полицейското, им се прави отчет на дейноста, но не от шефа им, а от софтуер , който казва: " имаш 20 нарушения - трябва да си написал 20 акта " Смотаното е, че фирмата, която прави софтуера за разпознаване на лица, номера на коли, модели на коли и т.н. на Скотланд Ярд е БЪЛГАРСКА :lol: ... обаче няма кой да се обърне към нея и да пита за съвет ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

да, от части си прав.между другото радарите са с такава памет , ноооо ту моторист минал и не могли да го спрат, ту линейка, ту някой колега и така.съгласен съм, че във всички случаи е по-добре когато се заобикаля човешкия фактор, защото до голяма степен това е един от начините за спирането на корупцията.не съм много съгласен за подкупите в чужбина, това е малко крайно, че не зима тоя дет не може.а относно съвета, мисля че проблема не се свежда до това, че няма кой да го направи и не знаят как да го направят.п.с.Ти си можел и да мислиш правилно бе :lol: :lol: :lol: .след темата за кончертото се бях отчаял от теб :lol::P:oops:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. те наистина не знаят как да го направят, не само не искат ... защото реално управляващите нямат полза от това полицая на пътя да взема рушвет, даже напртив :lol: 2. имам познат който от 30 години обикаля европа като търговски представител - според него няма страна в която да не е давал рушват и може да напише история на това, в коя страна, кога са направили вземането на рушвет невъзможно ... има и достатъчно такива сцени по филмите, за да си помисли човек , че не са взели идеята от нас :lol: ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не се притеснявайте колеги и в Шумен е същата работа.Има булеварди кадето може да се кара поне с 80км/ч.На мен специално ми написаха акт с превишена 44км за ограничение 50.Седях 2 месеца без книжка и като отидох в кат да си я зема на уречената дата се оказа че книжката е загубена с документите към нея.И ми пуснаха нова книжка и трябваше да чакам 3 дена.На всичкото отгоре през тия 3 дена трябваше да си седя в Шумен,а не на работа.От което загубих още 100 лв!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...