Jump to content
marfii

Трагедията в Ямбол

Recommended Posts

Това е трагедия...нямам думи ;) контрола на тези транспортни средства е много занижен..преглед както всички знаем се минава с 20лв.напред...и ето последствията..това е....за такситата приеха закон който колата да не е по-стара от 10год. същото трябва да важи и за градския и междуградския транспорт...да ама общините ще вдигат рамене..че нямат пари..да не говорим за частните превозвачи...те сигурно работят на загуба..нямам думи...това е цената която се плаща за съжаление.. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трагедията за нашия град, а и не само за него, но и за цялта страна е ужасяваща :lol: аз лично бях на училище, когато покрай него профучаха 3 линейки една след друга, полицейски коли и една пожарна кола, а след тях още 2 линейки и всички се зачудихме какво става и в крайна сметка разбрахме, че автобус е помлял 16 човека и още толкова ранени. Одеве по новините съобщиха, че водача на автобуса бил с 0,29 промила алкохол.Моето лично мнение е, че тези 30-40 годишни бараки трябва отдавна са на вторични, а не да превозват хора с тях!Просто нямам думи като знам, че и мои близки ходят на тоя събор по чудо тази година не са отишли.Бог Да Ги Прости Всички Загинали! :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако автобуса е правилно сервизиран и управляван това нямаше да се случи:rolleyes:

От Вуйчо ми знам че при спускане винаги се намалява с предавките
а в последствие разбрах че на скороста на която изкачваш на същата
трябва и да спускаш, важи за един и същи наклон

В случая наличието на алкохол и спирането само на спирачки са причината за трагедията,
не съм съгласен че възраста играе роля защото москвичи, лади и волги все още има
докато доста по млади колици пълнят автоморгите до пръсване

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина много жалко за горките невинни хора лека им пръст, според мен причините са 3 първо неизправна машина, влияние на алкохола, и неголям опит при спускане и изкачване на машината по планиниски терени :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Според мен пък алкохола в този случай не играе толкова голяма роля, защото доколкото знаем спирачките на автобуса са отказали ... и съм напълно съгласна с мнението на Niko1 -

за такситата приеха закон който колата да не е по-стара от 10год. същото трябва да важи и за градския и междуградския транспорт...

затова мисля, че ИЗОБЩО не е виновен шофьора(както каза една от журналистките по БТВ - "това е човека, който е виновен за катастрофата" - сякаш той е отказал спирачките на "автобуса" :shy: ), а шефа на фирмата, на който е бил "изправният автобус". ;) Квото и да се изпише и каже едва ли ще върне невинните хора обратно .. Мир на праха им :D Редактирано от MissCaprice

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужасяващо е само като си го помисля, лека им пръст на хората и яко им дупе на тея дето уж правят прегледи и пускаш ей-така автобус, който вози хора, не е правилно, но за жалост в България стават много такива апсурди. :shy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен има и малко вина шофьора по простата причина че тези автобуси са с двигатели МАН и те разполагат с така наречената моторна спирачка ...... ,този автобус тежи 15тона ,баща ми караше такова чудо и колкото и да е ревизиран добре при много кратно използване на спирачките ,без да се ползва моторната спирачка ,спирачките се палят .... това не е първия такав инцидент за жалост ,а се надявам да е последния но едва ли :shy:Нека почиват в мир

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бог да прости всички загинали в тази поредна трагедия,и дай Боже всички живи да се възтановят по бързо!Вината е че повечето МПС-та минават по втория начин,отделно въпроса че са стари машини за който няма части и всичко се побългарява(виждал съм го в Автобусни Превози в Стара Загора)!Това е едно масово унищожаване на Българите,било то млади,било то стари!БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ НА ПЪТЯ,ПАЗЕТЕ СЕБЕ СИ И ДРУГИТЕ ОКОЛО ВАС:shy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в новините казаха че около 300м шофьорът е правил опити да превключи на по-ниска предавка - автобусът е бил пълен с хора които са слизали.Не разбирам, но четох коментари че на тези автобуси, превключването на по-ниска предавки при висока скорост е на практика невъзможно поради устройството на скоростната кутия.Вие пробвали ли сте да вкарате 1ва при 40км/ч?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такива стари машини не са за българските улици и ето това са жалките поражения за невинните хора. :) Лека им пръс ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко ли ще се изпише още по форумите? Това сигурно е тема №1.Трагедия! Това е факт.Типично по нашенски започваме да търсим под вола теле. И ще го отнесе както винаги шофьорът. Той сега е главният виновник, защото не е успял да спре машината и съответно помита маса народ. Колко още жертви ще има не е ясно. Има тежко ранени - това не трябва да се пропуска.Попрочетох мненията тук. Някои неща не ги разбрах. Но ще карам подред.1. Какъв е проблемът, ако е имало алкохол 0.29?! Това е половината от допустимата концентрация. Въпреки, че според мен трябва алкохолът да е НАПЪЛНО ЗАБРАНЕН по време на шофиране. Много страни по света имат такава забрана.2. restless правилно отбеляза - опитвал ли се е някой от 4-та да мине на 1-ва без да използва спирачка? НЕВЪЗМОЖНО Е! Дори и на 3-та ще е трудно, ако си набрал достатъчно висока скорост, та какво говорим за първа.3. По мое време "моторна спирачка" наричахме онзи ефект, който е комбиниран от действието на два фактора - двигател и скоростна кутия. При определен наклон надолу на първа предавка автомобилът не може да развие повече от някаква определена скорост. Така ни и учеха (баща ми също) - на която предавка се качваш, на същата предавка слизаш. Много от моите познати имаха паразитния навик да включат на първа скорост и да се спускат с натиснат съединител и спирачка :rolleyes: Какъв е смисълът така и не разбрах..4. Естествено, че има значение колко възрастен е автобусът. Зад океана ограниченията са по години и пробег. Поправка - ограничението за таксита е 5 години! Т.е. или влизаш с нов автомобил, или най-много с такъв до 5 годишна възраст. Има защо естествено.5. Прегледите са една пълна фиктивност. Два поредни пъти минавам ей така - без да влизам в халето. Настоявам, но не ме допускат. Колата забележете "Изглежда добре" и всичко й е наред. Добре, че на всеки 3-4 месеца си намирам повод да посетя сервиз и там да ревизирам техническото състояние.6. Видях как протичат курсовете (от скритата камера) за автобус. Ужас..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По мое време "моторна спирачка" наричахме онзи ефект, който е комбиниран от действието на два фактора - двигател и скоростна кутия. При определен наклон надолу на първа предавка автомобилът не може да развие повече от някаква определена скорост. Така ни и учеха (баща ми също) - на която предавка се качваш, на същата предавка слизаш. Много от моите познати имаха паразитния навик да включат на първа скорост и да се спускат с натиснат съединител и спирачка ohmy.gif Какъв е смисълът така и не разбрах..Моторната спирачка не е спиране на скорост като при кола.... това е отделен бутон или педал с които намаляш въртенето на мотора ..... със същия този педал се загася автобуса ,когато си в покои, а има и друг момент които ми каза баща ми , тези автобуси зависят доста от вдигане на въздох преди тръгване .... ако си забелязал как стоят ниско преди да ги запалят ,след което се пождигат лека по лека , та че ако въздухат му е паднал по някаква причина (неизправност) ,то автобуса става с неизправна спирачна система ,т.е. нямаш никакви спирачки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свидетели обясниха по Новините как автобуса е 'пушел' демек шофера е запалил накладките

Вие пробвали ли сте да вкарате 1ва при 40км/ч?

На лека кола с голем зор може да стане ама на автобус абсурд
но мен ме съмнява шофера да е пускал на 2-ра според мен
е бил на трета и си е помагал с контрите и от там е станала белята

в новините казаха че около 300м шофьорът е правил опити да превключи на по-ниска предавка

Значи след като не е успявал е бил на неутрална :rolleyes::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Наш'те управници пък вчера са си правили купон по случая :rolleyes: Някакви висши полицаи си празнували рожден ден начел ос Христо Стоичков, Борислав Михайлов и им е пял Мирослав Илич. Разбирам, ама защо трябва да го правят толкова показно и нагло? Това е безобразние

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Светла и памет и мир на праха и на хората починали в тая трагедия :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...