Jump to content
lord_of_the_road

С автомобил из Европата

Recommended Posts

Колеги, решил съм това лято да си направя екскурзийка из Европа с колата - Италия, Франция, Испания с по 1-2 нощувки навсякъде. Още съм в начален стадий на планиране, обаче ми изникнаха два основни въпроса. Първото е, че не знам кой път да хвана: през Српско или през Румъния. Идва с 300-400 км по-напряко през Сърбия, но не знам как се отнасят сърбите с членовете на НАТО и Евросъюза, да не ми излязат през носа тия 3 часа дето ще ги спестя ако заобиколя през Румъния. Освен това проверих за мотели по и-нет и под 50-60 евро за двойна стая не намерих, ако някой има информация за по-евтини пуснете някой линк. Въобще всякаква информация за удобни, кратки пътища или за такива, който трябва да се избягват ще е от полза. Или примерно ако в някоя държава е много по-скъп бензина и трябва да се зареди до дупка, преди да се влезе в нея. Става въпрос за маршрут покрай Средиземноморието, но темата може да се използва и от някой друг ако смята да пътува, да пита за друга дестинация. ПП. Не знам дали е за "Офтопик" или "Общи дискусии", ако трябва да се премести...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поинтересувай се от вариянт през Гърция , с ферибот до Италия и от там нагоре :D Аз лично с приятелката ми ако имаме възможност също сме замислили такова пътуване :D и ще минем с ферибот :D Или иначе , през Сърбия съм минавал и не съм имал проблем , но това което те съветвам да спазваш ограниченията и дори да караш 5 км/ч по-малко :D За Румъния , което знам , че ситуацията е по-трагична и от българските пътища , никви табели и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина страхотно си го замислил.Мисля, че през Сърбия ще е по-добре, аз поне от там минавам - 600 км магистрала и бързо излизаш от бившия соц лагер.Правих такова пътуване, само, че през 2003 - та и си изкарах страхотно.Мога да ти предложа някой интересни места които трябва да се видят задължително....Аз минах порез Австрия, Швейцария, Франция, Италия. В Австрия трябва да минеш през Виена и задължително през Залтзбург (Родното място на Моцарт) В Швейцария можеш да се задържиш повече и да разгледаш тази наистина уникална страна Монтрьо, Вевей, Женева, Женевското езеро, замъка на Байрон, Шамони - намира се точно на границите между Швейцария, Италия и Франция непосредствено до Мон Блан и уникален лифт който изкачва на около 4000 метра, Връх Матерхорн и много много други!От там влез във Франция през Женева за едно от най-хубавите градчета които съм виждал - Анси.Или там му викат френската Венеция.По-долу има снимки...Разбира се Париж и други..В Италия - Рим, Венеция и т.н. Анси - СнимкиШамони - СнимкиЗалтзбург - СнимкиВевей - СнимкиАко знаеш как ти завиждам и как ми се ходи и на мен.... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

В сайта за пътуване на Мишлен (цък тук) има много подробна тази информация която търсиш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тръгнал си на европейско пътешествие а се чудиш откъде да минеш за по напряко :P. В Румъния също има какво да се види, дори и в Сърбия. Успех с пътешествието да си изкарате приятно и без неприятности по пътя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелче мога да ти гарантирам, че ако минеш през Сърбия ще спестиш много повече от 3 часа. Особенно ако пътя ти е през деня, ако ти е жал за колата и искаш да пътуваш що годе като човек, карай през Сърбия. Ограниченията в Сърбия ги спазвай по национала, разговарях с един сърбин който ми разясни как стоят нещата при тях: Понеже преди беше страшно много контролът по пътищата им, дори и по магистралата хората започват да избягват транзитирането от там и Държавата забранява на полицията да варди за превишена скорост по магистралата. На нова година бях в Мадрид и на отиване и на връщане патрулен автомобил не съм засякъл там / по магистралата/. В Румъния в момента полицаите вардят страхотно за превишена скорост в населени места и там рушветите /ако ти вземат/ започват от 100 евро нагоре, повярвай ми много колеги има изгорели с по много евра, та някой и с книжки така, че моя съвет е давай газ през сръбско. Ферибота също ти е вариянт макар, че е малко скъп мисля, че е около 350-400 евро, но неискам да конкретизирам тъй, като не съм сигурен. Желая ти приятно и незабравимо пътешествие. ААА как щях да забравя, като минаваш през Италия на 100% спри на ревиерата която ти е по пътьом за Франция. Може дори и в Монако да слезеш. Стига да искаш можеш да видиш жестоки места. За мен Франция е може би една от малкото природно красиви държави в Европа. Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига да искаш можеш да видиш жестоки места. За мен Франция е може би една от малкото природно красиви държави в Европа.

След България!Мини през Сърбия, поне ще можете да се разберете, ако се наложи!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно нощувките, пробвай ако искаш тези мотели/хотели, мойеш да резервираш предварително и са голяма веригаFormule1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, благодаря за помощта, мисля, че при това единодушие пътя е ясен - през Сърбия. Имах опасения дали не се е*ават с наши коли, заради това че сме в НАТО, но явно, че няма проблеми. С ферибот не става, защото струва 200Е на автомобил и по 160 на калпак, ако е двупосочен правят 30-40 евро отстъпка, обаче само за връщането, излиза златно. Сега остава да си намеря свестни мотели, миналата година отседнах в един пансион в Германия и беше (меко казано) перфектен за 40 евро в двойна стая, а сега като поразгледах в и-нет и намирам в Италия и Франция некви срутени за по 70 евро. Има ги и за по 15-20 на човек, но от тия шернатите, дето спят по 7-8 души в една стая и ползват обща баня. Ако съм сам както и да е, обаче жената няма да я вкарам никога в такова. Още веднъж благодаря, имам доста време докато тръгна, но ми трябваше да знам за планирането (военен съм и всичко се прави по стриктен план). Като отида и се върна ще постна снимки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно нощувките, пробвай ако искаш тези мотели/хотели, мойеш да резервираш предварително и са голяма веригаFormule1

Колега, перфектно:Марсилия - 36 евроМонпелие - 37 евро.Най-ниските оферти досега. Нямат в Италия, но ме прави оптимист, че може и там да има по-евтини, трябва повече ровичкане. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, перфектно:Марсилия - 36 евроМонпелие - 37 евро.Най-ниските оферти досега. Нямат в Италия, но ме прави оптимист, че може и там да има по-евтини, трябва повече ровичкане. :beer:

Мои приятели редовно ги ползват и казват че са прилични, имат поне елементарните човешки условия и аз смятам да ги пробвам това лято с една разходка до Испания, с минаване през Полша :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ако минеш през Сърбия ще плащаш доста такси... но пътищата са по-добре. Съвет: Ако минеш през Румъния изчисли си времето така,че Румъния да е минаваш по светло....Спиране само на бензиностанции и то само зареждане или тоалетна.Никакви други спирания по селата.... просто така да си почиваш. Не го прави... Имай предвид,че имаш поне 6-8 часа в Румъния каране. Пътя там е ужас. Пак повтарям никакво спиране за почивка (обикалят за рекет) От опит !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глупости, минаваш за около 20 евро мисля, че и по малко. Ако искаш да бъдеш разочарован можеш да спиш във Формула1. Стените са тънки като и аз незнам от какво, можеш да чуваш хората през 3 стаи за какво си говорят, духне ли вятър ужас. Не си прави илюзията, че като дават най-добрата оферта е нещо европейско. С това мнение неискам да обидя никой, това е лично мое мнение и втори път в такъв хотел не бих влезнал. Сносни хотелчета и мотелчета можеш да си намериш винаги, това да ти е проблема братле.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет също е да минеш през Сърбия.За цени на бензин гледам тук - http://www.clever-tanken.de/statistik6.aspА за нощувки тук - www.hostelworld.com

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, решил съм това лято да си направя екскурзийка из Европа с колата - Италия, Франция, Испания с по 1-2 нощувки навсякъде

Точно такава екскурзийка си направихме 2004г за 15 дни - Сърбия, Хърватска, Словения, Италия, Южна Франция, Барселона и обратно. През Сърбия няма да имаш проблеми ако спазваш правилата, пък и пътищата са хубави. Тръгнахме много рано сутринта и вечерта спахме в Словения до италианската граница. Ние практикувахме така - един ден много дълъг преход, после 3-4 дена на едно място и разглеждаш наоколо, и после пак дълъг път. Така не се налага всяка вечер да търсиш къде да спиш и разтоварваш багажи. Добре е, да си планирате преходите по дни и като време, и съответно местата за спане. Във Франция позвахме Etap Hotel - доста по-добри са от Формула 1, а са малко по-скъпи. Най-добре е да си ги запазите по интернет. В Испания спахме в един къмпинг 20 км южно от Барселона, бяхме го запазили по интернет. Въобще къмпинзите са много добър вариант - много са чисти и добре устроени, с оборудвани каравани/бунгала. В Италия до Венеция също бяхме на къмпинг. Друго което се сещам е, че е по-добре магистралите в Сърбия и Хърватско да ги плащаш с карта, щото ако плащаш кеш с евро ти ги смятат по някакъв ужасен курс. Поне така беше тогава. За бензина - зареждаш в Словения, в Италия е по-скъп. Във Франция е най-скъп, в Испания по евтин.Пожелавам ти да си изкарате страхотно и лек път!Питай ако имаш някакви въпроси

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май ми подпали чергата и на мене :) дали да не се организираме........... ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди в Сърбия таксите за сърби и чужденци бяха различни, съответно за сърби по-евтини, а за нас и за всички не Сърби по-скъпи. Обаче вече таксите са уеднаквени, демек Сърбия е по-евтина понеже таксите за чужденци са на цената за сърбите. А ако нямате карта на границата има банка, питате митничара колко пари е да се мине сърбия и си обменяте динари и карате смело, динарите на границата има банка и без проблеми сменяйте.

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

съвет от мен пропусни сърбите !!! 1 приятел направи тази грешка ... камани изнудвания и като влезеш в искат да направиш застраховка :rolleyes: и като видят чужда регистрация било то бг или друга искат да им са даде нещо :bg: момчето което са прибира каза че само дрехите не му искали . а той са прибира 1 седмица преди коледа Това го казвам от опита на авера :bg: Успех :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък казвам, че преди малко повече от седмица минахме от там. Магистралите общо са 15евро. Можеш да си плащаш и в евро. Дори връщат ресто. На всяка една от тях има табелка за сумата в евро. Едната е 8евро, другата е 4 евро, а третата - 3 евро. Никакви проблеми нямахме на границата със сърбите. Може и да е било късмет по митниците - не знам, но на българската митница ни бавиха 5 пъти по-дълго (че може и повече) и 10 пъти по-безочливо беше отношението!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой има ли представа дали е прието в хостелите в стая за един да се настанят за нощувка двама души. Има ли значение или си плащаш за стаята без да се интересуват дали ще спят един или двама?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майната добре се замисля за задружен преход. И на мен ми се върти из главата такова нещо. :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 седмици минах през Румъния. От Чинад до Калафат пътят е отвратителен, а нощно време кошмарен. Цялото разстояние е около 400 км., като не повече от 50-60 км. са хубав път. Полицейските коли бяха пред управленията, но през ноща бяха празни. ;)За Сърбия нямам представа, явно пак е на късмет.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...