Jump to content
едмундо

по-нови модели хонда

Recommended Posts

Здрасти,абе струва ми се че вьв форума инфото за по- новички хонди е доста оскьдно и по-точно малко са мненията на хора каращи подобни модели а рано или кьсно трябва да се ориентираме кьм 200.... моделчета.Като за начало ми се ще да науча повече за сивик 7 генерация и по точно за бензиновите версии, кьде се произвеждат , надеждни ли са , слаби места, функционалност, динамика......просто, някой ако кара такава нека пише.За джаза ме интересуват сьщите неща,вьобще всичко за хонда след 2000 би било интересно,но статии и класации бол ще ми се наистина отзивите да са от хора каращи тези машинки,благодаря!!

Редактирано от едмундо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Джазз-а мисля , че съм писъл доста :cool: За Сивик 7-ма наистина няма много мнения , но това май е добре :lol: Все пак се намират мнения какво производство са и т.н. При всички случаи при конкретно зададени въпроси и добър интерес към темата мисля , че ще имаш достатъчно добри отговори :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си ок с английскиявиж тук www.civinfo.comТова е форум за 8-ма генерация Евро модела.Има раздел и линкове и за предишната 7-ма генерация.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...според мен не са много хората притежаващи моделите след 2000-та г. във Форума и това е причината да има малко писания за тях а и все пак по новите модели не са почнали да създават проблеми и собствениците просто си ги карат ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...и все пак по новите модели не са почнали да създават проблеми и собствениците просто си ги карат ;)

Точно в десятката ;);) Освен за ниския разход и удобствата на колата, за друго не съм писал. Но като гледам на пазара има вече много коли от 7-ма генерация на доста ниски цени - така, че ще има в най-скоро време мнения и за проблеми, и за слаби места.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:thumbs1: не е зле да караш ново както се вика карай ново ама все като че ли хвалят старото аз съм на мнение че колкото повече жички има по колата все са повече проблемите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) не е зле да караш ново както се вика карай ново ама все като че ли хвалят старото аз съм на мнение че колкото повече жички има по колата все са повече проблемите

В мойта са жичка до жичка :) - отчетени проблеми до момента : 0бр.И за напред толкоз да ме радва ЕЙ! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не бързайте да се радвате толкова.

Сега ще ви направя сравнение между Сивик 6-та седан 1996г. и Сивик 7-ма 5 врати 2001г.

По отношение на двигателя:

6-та - 1.5 VTEC- 115 коня .............................7-ма 1.6 110 коня

6-та -Разход градско от7 до 8 на 100..............7-ма Разход градско от 8 нагоре

6-та 198 000км...............................................7-ма 80 000км (и на двете досега само масло и филтри)

Предимството на 7-ма тук е че има по голям въртящ момент, обаче и повечко харчи.

По отношение на оборудването:

6-та има само климатик.................7-ма е с климатроник

6-та има само 2 Airbeg...................7-ма има и странични на седалките

6-та не ми е ABS...........................7-ма спира има 4 дискови спирачки и спира доста по-добре

По каталожни данни теглото на 7-ма е по-голямо 1145 срещу 1100 ама според мене е повече разликата

По- отношение на комфорта:

6-та вози по комфортно, докато 7-ма има твърдо окачване.

Обаче в завоите 7-ма е по-стабилна. (досега си мислех че по стабилна кола от седана няма,ама явно съм грешал :D )

Като излизам от 6-та имам малки затруднения, защото колата е доста ниско до пътя.

А замалко да забравя: скоростите при 6-та се сменят доста по- лесно, ми 7-ма влизат някакси по "грубо".

Заключение:

1. По-новия модел харчи повече.

2. Цената на 6-та генерация на пазара е поне 2-пъти по-ниска.

3. Засега 7-ма влиза в сервиза по- често отколкото 6-та на нейните киломентри(т.е. новите модели се развалят повече).

Съвет от човек който кара 3 Английски Хонди и 3 Японски: ЯПОНСКАТА СГЛОБКА Е ИСТИНСКАТА ХОНДА :D

Редактирано от nicki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6-та 198 000км...............................................7-ма 80 000км (и на двете досега само масло и филтри)

...

3. Засега 7-ма влиза в сервиза по- често отколкото 6-та на нейните киломентри(т.е. новите модели се развалят повече).

Как стигна до заключението, че едната влиза по-често от другата в сервиз, като преди това сам си казал, че досега са им сменяни само масло и филтри? :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-ма седан или хеча? Мисля че 7ма е доста по-тежка на единица дължинаосвен това има 4 звезди на удар, а 6-та само 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно такова сравнение имах впредвид и според мен английската сглобка отстьпва вьв всички варианти,акорда ми е англичанка - отлепен таван и тапицерии по вратите, дразнещи шумове от таблото огромен радиус на завиване,проблемни ел стькла ,кофти спирачки..............но пак си ме радва!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-ма седан или хеча?

5-врати- значи е хеч.

Мисля че 7ма е доста по-тежка на единица дължина

освен това има 4 звезди на удар, а 6-та само 2

За единицата дължина си прав: 6-цата е с около 15см. по-дълга, но общо е по-лека.

А на колегата user ще му кажа, че маслата и филтрите съм ги написал към Двигател: по ДВГ-то и на двете нямам проблеми :P

Извода си го правя от фактурите и бележките за ремонтите които съм правил, които са за други проблеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...