Jump to content
NikNan

Доста общ въпрос

Recommended Posts

Привет,Нов съм във форума. Искам да си взема нещо то рода на Сивик 1.6.Въпросът ми е. Става ли за дълъг път 2-3 пъти до Холандия и обратно да речем.Поведение по магистрала с около 130-160 км/ч ?Понеже съм нов, нямам право да пускам мнения в купувам/продавам секцията.Затова ако някой има нещо подходящо нямя да му се разсърдя ако ми драсне е-мейл.Ник

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сивика е чудесна кола/икономична,евтина,здрава,бърза,стабилна/ аз карам сивик и за нищо на света няма да го сменя но след тази ода за възхвала искам да ти кажа че за дълги растояния /а ти това искаш/ много по удобен е прелюд вярно леко повече харчи но е много комфортен за дълъг път скоро докарах 1 от англия на ход и трябва да ти кажа че за 2600 км не почуствах грам умора така че ти избираи успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

казано обобщено, 1,6 е добър избор, пъргав двигател, нисък разход, лека и приятна за каране кола е сивика, но не е лошо да конкретизираш кой точно сивик имаш в предвид, коя генерация, с колко врати, защото си има разлики.130-160 не са проблем за сивика, но на 130 определено ще се чувстваш по-комфортно отколкото на 160, сивиците имат само един минус и това е, че купето не е обезшумено като хората, макарче това се коригира лесно и то с малко финанси и колтата става повече от кеф за дълго патуване, седалките са комфортни, мека возия, а най-важното в случая при теб е, че ще е икономична за този дълъг път, макар че най-икономично ще ти излезе мотора В-тек Е-кономикал. Акорда си е по-комфортен автомобил, не толкова пъргав като сивика, но си е големия клас все пак, но пък ще ти гори повечко. а в раздела Продава, винаги можеш да пишеш на лични съобщения на някой който продава кола. Ако не се лъжа имаше 2 много добри сивика купе, които се продаваха, но може и да са ги купили вече. Успех с избора колега и дано съм помогнал поне малко, за повече информация се разрови из търсачката на форума и ще намериш много подробни теми за сивика. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сивик за дълъг път? И то до Холандия?Ако правиш дневен преход от 700 км може и да си добре. Но ако си башка луд като мен, който взима по 2000 км на ден .... :D Със сигурност не е най-подходящата кола за целта.Със 130-160 ще ти даде достатъчно висок разход - над 8-9 литра.Шумно... С некомфортни седалки.Сивик е кола за по-къси разстояния!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятел вземи си Акорд,той ще ти върши работа за тези преходи :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сивик се превежда - "градски" , така че определно колата за дълги преходи е акорд-а :D а в ледженда пък може да заспиш по некое време :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сивик се превежда - "градски" , така че определно колата за дълги преходи е акорд-а :D а в ледженда пък може да заспиш по некое време :D

колега ти тоя леджент го изкара като BENTLY!!! :D Мноо ми хареса :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сивик за дълъг път? И то до Холандия?...Сивик е кола за по-къси разстояния!

+1 :D Не го знам колегата дето е пътувал 2600 км. наведнъж ли ги е взел, защото аз с моята съм минавал 1200 км. за един ден и като слязох бях заел формата на седалката (те не са кой знае какво, прмерно страничната им опора е, меко казано, невзрачна); прибрах се и заспах с "кофража". Civic-ът иска обороти за да върви, а повече обороти значи повече шум. На дълъг път е неприятно. Не вярвам нито един човек от този форум да защити шумоизолацията на тези коли. За дълъг път е много по-добре е по-висок клас автомобил - по добри седалки, по-устойчив, по добре шумоизолиран, а ако и двигателят е по-голям ще ти е по-добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За такъв преход Акорд-а е за предпочитане.По-мека возия и много по-комфортен :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едната ми Хонда е 1,6 бензин 7-ма генерация (понеже сигурно не си наясно с генерацийте ще ти кажа, че това е модел произвеждан в Англия от 2001 до 2005г) Мога да ти кажа че до Варна стигам за около 4 часа с разход от 8 на 100. Колата ги вдига 200 това съм го проверявал няколко пъти. Но за път чак до Холандия ти препоръчвам да си вземеш нещо дизелово. Сметките за гориво ще са ти значително по-ниски. Е всичко зависи и от възможностите ти, но задъжително си вземи кола с Климатик.Успех с избора.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

колега ти тоя леджент го изкара като BENTLY!!! :) Мноо ми хареса :)

Ами да ти кажа и Леджънда и Бентлито имат еднаква приспиваща возия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги не знам как съдите по возията на колата , все пак не забравяйте , че пътищата в Европа нямат нищо общо с тукашните и един сивк 7-ма генерация може да е достатъчно удобен за целта ;) НО :D каквото и да си говорим , няма нищо по-добро от Акорд за дълъг път ;) верно , че и с Джазз съм стигал до Мадрид и обратно без да усещам кой знае каква умора / Джазз-а вози доста по-меко от 5-6 генерация Сивик ;) и е достатъчно обезшумен / , но голямата кола и двигател си е голяма кола и двигател :D Все пак всичко опира до средствата , които можеш да отделиш ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не си помислят хората, че само хвалим колите си, аз ще се оплаквам.Като изключим кофорта от седалките, всичко друго е ужасно.100 км/час са ти 3000 оборота/мин130 км/час отиват към 4000 об/мин160 отиват кум 5000. Меко казано неприятен шум (ако е постоянен разбира се).Като поведение и динамика съм доволен, но дотук. Да не говорим какво е "мазало" ако возиш още трима с теб.Накратко моят сивик (пета генерация хечбек) е неудобен за дълъг път. 'бе кофти си е :Dп.п. климатика вобще не го споменавам...да пътуваш с такива скорости и отворен прозорец е подигравка...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За такъв пробег ти требе Акорд. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, според мен, далеч по-комфортно ще ти е облечен в един дизелов Акорд по случая, но ти си знаеш и си преценяш!Бих ти казал също, че един Прелюд ще ти върши същата работа, ако говорим за преход с 1+1 пътника и малко багаж и ще ти е далеч по-забавно пътуването! Но от опит мога да ти кажа, че ако си решил да поставяш "рекордни времена" и максимална средна скорост на дълъг път с Прелюд, може да ти стане доста досадно от продължителния рев на мотора! Щото кеф, кеф да го слушаш как реве, ама на 6тия час ти идва да скочиш от колата в движение! :D Друго предимство за Акорд, освен комфорта на пътуването, е разходът при дизеловия вариант, което си е много важен фактор при дълги пътувания. Извънградско, особено на магистрала, при една нормална скорост от 140-150 км/ч, можеш да паднеш на 5-5,5л / 100км. :D На края на пътуването ще усетиш разликата определено!Успех в избора.Надявам се съм допринесъл с нещо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сивикът си е градска бегачка :D За дълъг път Акорд!Казвам го от собствен опит, защото ги имахме и двата модела и винаги когато се наложеше да ходим някъде по-надалеко (особено с още хора и багаж) се мятахме на Акорда...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сивикът си е градска бегачка !!! За дълъг път Акорд!Казвам го от собствен опит, защото ги имахме и двата модела и винаги когато се наложеше да ходим някъде по-надалеко (особено с още хора и багаж) се мятахме на Акорда...

колегата е прав! акорда за път, сивика за града! Успех

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

опа, исках да кажа "колежката" е права! !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като изключим кофорта от седалките, всичко друго е ужасно.

Комфортни седалки в Сивик? !!! Само моя гъз ли е толкова кльощав, че се чувства некомфортно на табуретките в Хондата? Или на твърде много седалки съм сядал, за да твърдя това?! :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ако все пак държиш да е Сивик по добре е да е Купе варианта за по дълго пътуване според мен и не бих казал,че при скорости от 140/150 ще изгори 8 литра освена ако нещо не му е наред !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Е колко ще изгори според теб при тая скорост- аз смятам и сьм убеден че дори ще ги подмине,просто спрете да преврьщате обикновените ни дьрти хондички в хибриди, под 8 няма да падне и грам!!!!!!!!!!

Редактирано от едмундо

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да твърдиш, че при скорости от порядъка на 140/150 няма да достигнеш разход от 8 литра на 100 км е доста отговорно твърдение! Но ако засичаш и ти по стрелка не бих се учудил и на разход от 6 литра :cool: Икономични са ни колите, но не толкова. Освен това не говорим за дизел, а за бензин.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се почне с тая икономичност и ме напушва смях. Не че не е икономичен Civic-ът, напротив, но все пак да не се оливаме. Примерно с моята (D16V1) София-Бургас го вземам за 4 часа. Гори ми около 8.5/100, а за да гори 6 л. трябва да я карам с около 80-90 на 5-та - тогава, да - 5.7-6/100 e нормално.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с моя седан Д15Б2 при движение спазвайки ограниченията, нощем (110-140 на магистралата, 80-100 извън) София-Бургас ми харчи 6-7/100. Пропан-бутан. Рекорда без да надвишавам 120 беше малко под 6, но имаше и попътен вятър :)При поддържане на 140-150 по магистралите и повече изпреварвания на първокласните - 8/100. Пак пропан-бутан.Меренето е много просто.Празна газова бутилка. Сипвам Х литра газ и газта свърщва след У километра.Товар - аз , жена, две деца и багаж.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Accord - разбира се.За такъв дълъг път това е колата,казвам го защото лично аз си го докарах от Лондон и пътя беше добре.Естествено,че се правят и почивки... Карам 3-4 часа почивам 15-20мин. и така.. Като направихме 20ч каране,следва 8ч сън, и нека не се отплесваме още,а да се върна към темата.Ако требва да избираш Сивик или Акорд - втората е по-добре за твоите нужди. Просто няма кво да се заблуждаваме,че със Сивика ще ходиш далече и няма да имаш умора-няма такъв вариант!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм със сивик 6-та 1.5 втек-е, уча в Германия на около 50-60 км от холандската граница. До сега съм се прибирал 2-пъти и нямах никакви проблеми с комфорт, умора и т.н.. Средната ми скорост по немските магистрали е около 140, в другите държави си спазвам ограниченията и стигам с 4 зареждания до София.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе. при мен към 8 на 100 на 130км/ч, обаче надскочиш ли 140 за постоянно (т.е. по-скоро надскочиш ли 4500-5000об/мин).... 12.5 на 100 не ти мърдат, и се уморяваш от шума... като се юркаш по магистралата .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...