Jump to content
serf

Honda Prelude с Газово

Recommended Posts

f18b2 - 261 000 на газ /оригинален газов инжекцион/ и никакъв проблем.От къде имате тези наблюдения, колеги . Да не кажа , че в БГ да караш на газ е един вид щадене на мотора като се има предвид качеството на горивото и съдаржанието на сяра в него . Ама тази тема е писнала на всички май ....

261 000 на ГААААААААААААААЗ- КОЛКО ОЩЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ИСКАТЕ ,обосновете се технически ,за предпочитане сьс снимков материал,или просто спрете да цапате темата!!!!!!!!!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ombre, моля те извади снимките щото вече не ми се разправя

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като темата е "Honda Prelude с Газово, Мнения" и аз да си кажа, тъй като карам прелюд 4-та генерация.Моето мнение е категорично НЕ на газ и прелюд.Не мога да разбера, колеги, защо се мятате на прелюд, като замисляте да слагате газова уредба.Кое ви кара да изберете точно този модел.Тя, че ще върви и с газ, ще върви (поне докато не спре да върви).Че не е особено спортна кола, не е (говоря за 2.0i двигателя), но поне като замисъл колата е проектирана да бъде "спортно купе".Някак си несериозно е да зареждаш с газ едно спортно купе.Тъкмо коментирах с един приятел, колко смешно е да видиш BMW купе с голям мотор да спира до колонката за газ и сега и тази тема ...Иначе хонда имат сумати модели, които понасят чудесно газта, дават по-добър разход и са по-практични като вътрешно пространство.Прелюда е за ценители и смятам, че всеки трябва да си прецени възможностите, а не да се съсипват и без това малкото останали читави бройки :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ombre, моля те извади снимките щото вече не ми се разправя

Няма да вадя никакви снимки.Няма и да коментирам.Само искам да попитам защо трябва по-често да се регулират клапаните?Ма искам ЯСНО да ми се обясни и не само на мен а и на другите колеги.(каква е причината за нуждата от реглаж)Но понеже няма да има такова обяснение само ще ви насоча малко: "F" мотора си обира хлабината на клапаните(намалява)и не само този двигател.Защо,след като нищо не се износва?????..........Причините може да са следните: 1. удължаване на клапана.................................невъзможно 2. деформация на кобилицата............................невъзможно и не наблюдавано 3. увеличаване на гърбицата на разпр. вал........абсурд 4. повдигане на клапана към кобилицата...........ЕТО ТОВА Е (а то се получава вследствие на износено легло на клапана)Не ме съдете,но това е истината.Аз не съдя хората решили да карат на газ.Аз НИКОГА не бих го направил.Не съм водил статистика,но едно е сигурно.....сервиза ни в Дружба бачка от 1 година и в двора имам точно 6 глави дето стават само за вторични суровини.(всичките са свалени от ХОНДА карана на газ).Не искам да звуча нескромно,но ще чакам отговор само на човек отворил повече двигатели ХОНДА от мен.Не ми давайте примери как бай Пешо ви е врътнал за една неделя легълцата на клапаните и сега пак е пушка колата.П.П. Нещо намирисва...........ааааа запалката ми изпуска май :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдааааа.Точно когато се чудех дали да газифицирам Акордеона или не,прочетох преди време мнението на Омбре,което аз приемам безрезервно и се отказах.Парахода ще излезе на пазара,а аз ще си търся друго решение за кола с евтин пробег.Нямам други забележки към нея освен че не ми е по джоба като разход на бензин.Всеки да си решава сам.Не разбирам само защо подминавате толко леко мненията на хора които се занимават с ремонт?

Редактирано от MAD DOG

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе хонда имат сумати модели, които понасят чудесно газта, дават по-добър разход и са по-практични като вътрешно пространство.Прелюда е за ценители и смятам, че всеки трябва да си прецени възможностите, а не да се съсипват и без това малкото останали читави бройки :(

Ти значи сега ми обясняваш на мен, коя кола е подходяща за мен?Правилно ли те разбирам? Всеки трябвало да си прецени възможностите ?!?!? Ти си преценил за теб, че е по-"разумно" да даваш 200лв повече на месец за гориво, за да се нареждаш на колонката за бензин, вместо на тази за газ.Същевременно караш кола за 4000лв (20x200) и си мислиш, че си "човек с възможности". "Аз съм баро, карам 15 годишното си "спортно купе" за 4000лв на бензин, иначе на газ е доста смешно. Къв баро ще съм тогава, а?! Дай се присмея на тия с БМВтата, за колосалната съма от 5 000лв /пет хиляди лева/ затова, че немат пари за бензин" Ти си велик бе ... Ало ... мъжки ... осъзнай се. Хората с възжможностите не са чували за прелюд модел 92-раТова къде да се случи, ако не в България.Сменихме голфовете със сивици и калибрите с прелюди... и нищо не се е променило. Редактирано от chavdu

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

съжалявам за офтопика @chavdu ако имаш да казваш нещо конкретно то казвай, разбрахме, че 2 години си карал прелюд (на газ-не знам точно какво време). т.е. изкажи си мнението, обоснови го и ок, а не да цитираш селекция от чужд пост и после да я интерпретираш иронично-подигравателно? Или ако си човек с възможности кажи, за да ти завиждаме благородно.Не го приемай като "заяждане" или нещо подобно - не те познавам и не бих си позволил подобно нещо, но аз лично не мога да разбера какво искаш да кажеш със постовете си. (за по-голяма яснота да споделя, че няма да споря с теб по никакъв начин)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

иска да каже че да караш кола за 4-5К лева и да казваш, че газта ти е под достойнството е смешно.(понеже съм говорил с адаша, съм 99% сигурен че точно това има в предвид).Да караш нова кола, или кола с пазарна оценка 15-20К - да, може би слагането на газова не е оправдано.

Редактирано от Restless

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така казано съм напълно съгласен. (повече от 5години съм карал на газ, в момента другата ми кола е на газ)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прелюд на гас?Ако имаш някой ден възможност си купи НСХ и си го побългари пак с гас (или дръвца още по-евтино е) .Идеята ти за икономията и там също важи.Ако искаш икономия-смени модела.вземи си Сивик 1.3.Ти се опитваш да смесиш 2 различни концепции на производителя(било то и за 20 годишна кола).Аз си купих Прелюд не защото нямах възможности за нова а защото харесах точно този модел.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе хонда имат сумати модели, които понасят чудесно газта, дават по-добър разход и са по-практични като вътрешно пространство.Прелюда е за ценители и смятам, че всеки трябва да си прецени възможностите, а не да се съсипват и без това малкото останали читави бройки ;)

Ти значи сега ми обясняваш на мен, коя кола е подходяща за мен?Правилно ли те разбирам? Всеки трябвало да си прецени възможностите ?!?!? Ти си преценил за теб, че е по-"разумно" да даваш 200лв повече на месец за гориво, за да се нареждаш на колонката за бензин, вместо на тази за газ.Същевременно караш кола за 4000лв (20x200) и си мислиш, че си "човек с възможности". "Аз съм баро, карам 15 годишното си "спортно купе" за 4000лв на бензин, иначе на газ е доста смешно. Къв баро ще съм тогава, а?! Дай се присмея на тия с БМВтата, за колосалната съма от 5 000лв /пет хиляди лева/ затова, че немат пари за бензин" Ти си велик бе ... Ало ... мъжки ... осъзнай се. Хората с възжможностите не са чували за прелюд модел 92-раТова къде да се случи, ако не в България.Сменихме голфовете със сивици и калибрите с прелюди... и нищо не се е променило.
мисля че темата е може или неможе да се кара на гас а не кои може да си позволи и кои каква кола кара и колко струва след мнението на омбре/които беспорно е капацитет от национална величина/мисля че спора е приключил а относно "баровщината" е въпрос на собствено виждане каква кола ще караш примерно аз карам сивик 5 ген купе и то не защото не мога да си позволя по скъпа а защото това е модела които наи много ме кефи/идеална та комбинация от визия и уют в купето/ това е мое мнение и дори този"евтин"сивик си го карам на бензин и никога няма да си сложа газ това си е лично мое мнение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой продава прелюд 5 2.2 200кс. за 4000 хил. искам да купя 3 броя ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, всеки си има собствено мнение ! Лично аз ако имах повеко парички като знам колко км. минавам на ден нямаше да ми пука, но тъй като така си взех Акорда, с газов инжекцион на Tartalini и нямам никакав проблем, бърза е, за сега няма проблеми с двигателя, а и гори с 1л. отгоре, мога да ви кажа, че мен лично си ме устройва, и съм адски благодарен на Шваба, който я е сложил, все пак това си е скъпа екстра за модела !

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко заредих на Лука, имам карта и 18 ЛЕВА не успя да ги хване бутилката, вьпреки че абсолютно категорично отказвам да повярвам вьв вредата от газта сьм готов след 47 000 км да си купя цял акорд, камо ли глава, като ония дето се тьркаляли в сервиза и за нищо не ставали ;) ;) ;) , газта е за " глупаците" моля ви не ни "отваряйте" очите!!!;) ;) ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ombre, моля те извади снимките щото вече не ми се разправя

Няма да вадя никакви снимки.Няма и да коментирам.

 

Не съм водил статистика,но едно е сигурно.....сервиза ни в Дружба бачка от 1 година и в двора имам точно 6 глави дето стават само за вторични суровини.(всичките са свалени от ХОНДА карана на газ).

 

 

Понеже колегата Едмундо е малко краен, а въпроса не е изяснен, може ли да разберем / както и колегата с темата /, кое е различното на F-мотора на Хонда / главата /, че не може да работи на газ ?

 

Към Ombre:

Тези 6 глави, свалени от ХОНДА, карана на газ, освен вкопани легла на клапани, какъв друг проблем имат и дали са само от F-серия ?

П.П. Дали от некачествен бензин и кофти работа на мотора ефекта няма да е същия ???

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

НЯкой беше написал кола за ценители кви ценители бе хора Единствено за ценители 2.2 втек всичко друго е смях мисля че на него не заслужава газ да се слагаА днес вече е на 81.00 ст коментара е излишен

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ела да те тествам с моя СМЯХ, :rolleyes: не мисля че коментара ти е уместен...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уффф тема за газта :blink: разисквана 54634ъ378383 34кйдсфхксф с3343 пъти , хонда на газ ??? е нема такова животно !!!! в случаят тва не е хонда а е както каза някой колега по-горе голф=сивик, калибра=прелюд... те такива са ората :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора разводнихме темата ВСЕКИ си има виждания всеки говори според чергата си............ Относно човека на който е първото мнение прелюда гори повече от сивика така че мисли преди покупката

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си карам Хондата на газ и съм супер доволен,не разбирам какво е по-различна колата от другите марки,че всички хондаджии плюят газта и междудругото двигателя ми работи много по-тихо и по-меко отколкото на бензин , а с 10 лв минавам 100 км градско във Варна,които е оттам знае за кво става въпрос

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Обърнахте темата на чат, безмислени спорове и заяждане! Човека попита за плюсовете и минусите от газта! Двама казаха за плюсовете и двама за минусите! Това тук е Технически въпоси, а не Off Topic!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...