Civic 16v 1 #1 Публикувано 5 Февруари, 2009 Здравейте колеги.Първо да ви се похваля 4е смених купето за Прелюд 4ген. 2.0 края на 95 год. с сичките му шокарийки без кожа,доста запазен и като салон и като двигател,не пуши грам няма грам сажди и омасляване в аспуха,личеше си 4е не е бил мит двигателя,доста прашен даже и паяжини имаше без грам течовено след смяна на маслото ми се разтропаха клапаните (сложих Мобил 10в40 полусинтетика уж било много добро по думите на майстора).Принципно е на 103000(не ми се вярва) въпреки 4е уж не е бил много каран,съдя по запазените педали и волан както и целия салон.Отпред има лепенка на Кастрол само 4е два вида 10в60 и 0в30.Дали може да е от маслото?И още един въпрос след смяна на ангренажа, отварям на другия ден капака и двигателя омаслен отгоре.Дали са го отваряли горния капак при смяната на ангренажа.Ако не са кво мое да е напраил тоя майстор щото ако му е направил нещо трябва да го убия.Кажете някой майстор хондаджия найстина добър да си направя един профилактичен преглед ако има в форума някой такав още по добре.Поздрави на всички колеги и да си карате Хондите с кеф Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOSS`HOGG 187 #2 Отговорено 5 Февруари, 2009 Отивай при Омбре в София , това е твоя сервиз , не си прави експерименти с разни така наречени майстори. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Radko 10 #3 Отговорено 5 Февруари, 2009 Civic 16v написа: Здравейте колеги.Първо да ви се похваля 4е смених купето за Прелюд 4ген. 2.0 края на 95 год. с сичките му шокарийки без кожа,доста запазен и като салон и като двигател,не пуши грам няма грам сажди и омасляване в аспуха,личеше си 4е не е бил мит двигателя,доста прашен даже и паяжини имаше без грам течовено след смяна на маслото ми се разтропаха клапаните (сложих Мобил 10в40 полусинтетика уж било много добро по думите на майстора).Принципно е на 103000(не ми се вярва) въпреки 4е уж не е бил много каран,съдя по запазените педали и волан както и целия салон.Отпред има лепенка на Кастрол само 4е два вида 10в60 и 0в30.Дали може да е от маслото?И още един въпрос след смяна на ангренажа, отварям на другия ден капака и двигателя омаслен отгоре.Дали са го отваряли горния капак при смяната на ангренажа.Ако не са кво мое да е напраил тоя майстор щото ако му е направил нещо трябва да го убия.Кажете някой майстор хондаджия найстина добър да си направя един профилактичен преглед ако има в форума някой такав още по добре.Поздрави на всички колеги и да си карате Хондите с кефЗаминавай при Омбре.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic 16v 1 #4 Отговорено 5 Февруари, 2009 Еми отивам при Омбре .Каде се намира сервиза и тел. за вразка ако може. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M&M 236 #5 Отговорено 5 Февруари, 2009 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=12278 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #6 Отговорено 5 Февруари, 2009 (Редактирано) Виж ТУКпс. Изпревариха ме Редактирано 5 Февруари, 2009 от atoma Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic 16v 1 #7 Отговорено 5 Февруари, 2009 Мерси пи4ове а да питам омбре сервиз 2 е на гара искър,а омбре сервиз 1 къде се намира ако има ваобще понеже съм от Люлин,ако има и по-близко ако не ще се разходя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
maral 0 #8 Отговорено 5 Февруари, 2009 Civic 16v написа: Здравейте колеги.Първо да ви се похваля 4е смених купето за Прелюд 4ген. 2.0 края на 95 год. с сичките му шокарийки без кожа,доста запазен и като салон и като двигател,не пуши грам няма грам сажди и омасляване в аспуха,личеше си 4е не е бил мит двигателя,доста прашен даже и паяжини имаше без грам течовено след смяна на маслото ми се разтропаха клапаните (сложих Мобил 10в40 полусинтетика уж било много добро по думите на майстора).Принципно е на 103000(не ми се вярва) въпреки 4е уж не е бил много каран,съдя по запазените педали и волан както и целия салон.Отпред има лепенка на Кастрол само 4е два вида 10в60 и 0в30.Дали може да е от маслото?И още един въпрос след смяна на ангренажа, отварям на другия ден капака и двигателя омаслен отгоре.Дали са го отваряли горния капак при смяната на ангренажа.Ако не са кво мое да е напраил тоя майстор щото ако му е направил нещо трябва да го убия.Кажете някой майстор хондаджия найстина добър да си направя един профилактичен преглед ако има в форума някой такав още по добре.Поздрави на всички колеги и да си карате Хондите с кефПРИ СМЯНА НА АНГРЕНАЖА СЕ СВАЛЯ КАПАКА И ОБИКНОВЕНО СЕ РЕГУЛИРАТ КЛАПАНИ ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ЕВЕНТУАЛНО ПОВТОРНО СВАЛЯНЕ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #9 Отговорено 5 Февруари, 2009 Според мен клапаните са ти за регулиране и след свалянето на капака смени и гарнитурата. Да не си сипал някое менте "Мобил" ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #10 Отговорено 5 Февруари, 2009 офф:колега честито за новата придобивка ! може ли да те питам да не би случайно от надежда да го взе тъмно сининаче колегите правилно те насочиха към Омбре, аз бих добавил и сервиз VIP Honda. аз само там ходя и съм повече от доволен успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic 16v 1 #11 Отговорено 5 Февруари, 2009 Да колега точно от там го взех От надежда,познаваш човека или нещо друго знаеш ... за колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic 16v 1 #12 Отговорено 5 Февруари, 2009 sebulba написа: Според мен клапаните са ти за регулиране и след свалянето на капака смени и гарнитурата. Да не си сипал някое менте "Мобил" ? Ми уж не е менте беше пакетирано ама в България за нищо нямаш гаранция за жалост Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #13 Отговорено 8 Февруари, 2009 Civic 16v написа: Да колега точно от там го взех От надежда,познаваш човека или нещо друго знаеш ... за колата.Не колега, не го познавам човека, но един ден преди теб я гледах и един ден след теб щях да я взимам още веднъж се извинявам за офф-адано отстраниш скоро проблема колата изглеждаше кукличка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stiv 2 #14 Отговорено 8 Февруари, 2009 Сигурно ли е, че тропат клапаните а не повдигачите? Понякога гяволите сипват в двигателяевтина добавка и всички шумове временно изчезват.Сменяш маслото и шумът пак е там.Дано твоят случай е друг.Честито и успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stiv 2 #15 Отговорено 8 Февруари, 2009 (Редактирано) Понякога гяволите сипват в двигателя евтина добавка и всички шумове временно изчезват.Сменяш маслото и шумът пак е там. Дано твоят случай е друг.Честито и успех! Редактирано 8 Февруари, 2009 от stiv Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #16 Отговорено 9 Февруари, 2009 stiv написа: Сигурно ли е, че тропат клапаните а не повдигачите?Кои повдигачи, колега ???Има ли такива ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #17 Отговорено 9 Февруари, 2009 sebulba написа: Кои повдигачи, колега ???Има ли такива ???Повдигачите на клапаните колега.......Щом има клапани, би трябвало да има и повдигачи........ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #18 Отговорено 9 Февруари, 2009 За кобилици и "натискачи" ли говорим или за хидравлични повдигачи, щото ако е второто, колега, нещо не сте наясно и по-добре да не пишете... Има много теми, много писано... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ombre 221 #19 Отговорено 9 Февруари, 2009 Бе кви повдигачи бе. Айде "Технически въпроси" да си останат наистина технически. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slade 21 #20 Отговорено 10 Февруари, 2009 Ombre написа: Бе кви повдигачи бе. Айде "Технически въпроси" да си останат наистина технически.Тракането само от клапани ли може да е? При мен има тихо тракане на загрял двигател, което си увеличава честотата с увеличаване на оборотите на място. Обикновено се чува само ако колата е в затворено помещение (гараж, коридор и т.н.). При движение още не мога да го усетя, защото шумовете са много, а то е сравнително по-тихо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове