since 0 #1 Публикувано 7 Януари, 2009 ПриветЗа хората, които карат в пиковите часове всеки божи ден в СОфия... не ви ли се струва, че движението качели се е отпушило? Дали е защото още не са се върнали всички от кой каде карал празниците, или защото пуснаха оковръстното, или неюо друго за което незнам?Карам от единия край до другия, и засега ми е отнемало...час, час и 20 мин...напоследак излгезда възможно и за 30-40 мин.... някой мнение по въпроса? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
victor_xtz 42 #2 Отговорено 7 Януари, 2009 Прави впечатление, но причината не ми се вярва да е околовръстното - по-скоро зимата. Много хора не са сложили зимни гуми, много тъпи руси мадами не им се чистят колите които карат и неопитни шофьори гледат да карат по-малко. Още не са се върнали всички от провинцията след празниците...или са закъсали по пътя. Сигурно има и друго, но аз за това се сещам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #3 Отговорено 7 Януари, 2009 Да аз често шофирам в София даже всеки ден, прав си колега осезаемо е по рехаво движението но докога Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #4 Отговорено 7 Януари, 2009 росна малко снежец и половината жени спряха да си карат колите, а другата по-смела половина висят вече при тенекеджиите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fido Dido 4 #5 Отговорено 7 Януари, 2009 Гледам от три дена насам - предимно бензинки по пътищата. Що така?! :D Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #6 Отговорено 7 Януари, 2009 Тъй, както каза Майната, и в Русе доста хора ги е страх, другите нямат гуми, трити се позамазаха, също тук половината от такситата не карат заради липсата на метан, не им вървят на бензин колите, доста по-спокойно е и в Русе! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitu 30 #7 Отговорено 7 Януари, 2009 С две думи: неделните шофьори предпочитат градския, щото тоя сняг... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PHOTOCH 0 #8 Отговорено 7 Януари, 2009 Според мен лека-полека кризата ще върне пришълците по домовете им.Не е нормално от 7 млн българи, в работни дни София да е с население над 3 млн.Това е официална статистика!А според градоустройствения план към сега София би трябвало да е с около 600 000 жители!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #9 Отговорено 7 Януари, 2009 над 3млн... източник ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nicki 12 #10 Отговорено 7 Януари, 2009 Няма газ- няма трафик.Няма метан - няма трафик.Има бенз. все още- е все още има малко трафик.Няма ток- е тогава лошо. (требе си купуваме Велосипеди). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikitele 1 #11 Отговорено 7 Януари, 2009 Абе верно над 3 млн. звучи вече малко нереално , ама около може би. 1/3 от БГ е в София ... Да не говорим ,че към 18-19 часа се изнася половин Перник.Аз вече избягвам пиковите часове , ако мога - а малките улички вече ги научиха и не са вариант.И аз се надявам да се нормализират все някога нещата, а тея дни според мен е по-рехаво щото доста са си увеличили ваканцията и много Софиянци са по родните си места още Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DundyTheCroc 2 #12 Отговорено 8 Януари, 2009 И на мен ми прави впечатление, че сутрин вместо за 40 минути стигам за към 25, това през центъра. Колите определено са по-малко и въпреки доста по-бавното и внимателно каране на останалите участници в движението придвижването е по-бързо и спокойно. Според мен основна причина са лошите пътни условия и много от хората ги е страх да си изкарват колите, нямат гуми, акумулатори или пък нафталина е замръзнал Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #13 Отговорено 8 Януари, 2009 Няма газ- няма трафик.Няма метан - няма трафик.Има бенз. все още- е все още има малко трафик.Няма ток- е тогава лошо. (требе си купуваме Велосипеди).газта таз сутрин беше 0.76/л Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Otto Kluge 10 #14 Отговорено 8 Януари, 2009 Гледам от три дена насам - предимно бензинки по пътищата. Що така?! :P Бе не знам. Може да се бъркаш нещо.Дизелите са малко по-трудни на палене, защото са с голяма компресия. Моя дизеляк (имам и такъв) е с компресия 1:30 и там трябва читав акумулатор. Нямаш ли - става криво. И с дърпане не е никак препоръчително да палиш дизелов двигател. И като прибавим, че много колеги страдат от калпави подгряващи свещи - картинката става ясна С бензиновите е по-лесно. Компресия 1:10 в най-добрия случай Паленето става и с дърпане - е, пак не е препоръчително, но не е толкова опасно, колкото при дизела.Хондичката временно съм я сложил на топло, че не останаха пари за зимни гуми. Пък не е зимна кола все пак. Сега карам нафтовата печка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #15 Отговорено 8 Януари, 2009 Няма газ- няма трафик.Няма метан - няма трафик.Има бенз. все още- е все още има малко трафик.Няма ток- е тогава лошо. (требе си купуваме Велосипеди).газта таз сутрин беше 0.76/л Мда и аз мернах, че е толкова Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
addevil 59 #16 Отговорено 8 Януари, 2009 (Редактирано) Първо русите мадами си карат колите и не им пука и второ ако сте чували малко за световната криза - причината за падането на бензина и намаляването на трафика е че доста хора оставали без работа и съответно не им се налагало да пътуват напред назад, а други свивали разходите - там семейни бюджети и други работи дето не ги разбирам хахха. Както и да е - мисълта ми беше - няма такъв кеф като последните дни да си караш из София... Редактирано 8 Януари, 2009 от addevil Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #17 Отговорено 8 Януари, 2009 уручасахте положението :ppp .днес беше голям мазаляк в София ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #18 Отговорено 8 Януари, 2009 Да бе деба ужас нестига, че едвам драпахе в неразринатите улици ами и беше голямо мазало задръстване ужас а по магистралата тирове докато ти стигне погледа имаше на Тракията мани условията са ужасни за шоферите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rossi 1 #19 Отговорено 8 Януари, 2009 хехе ама верно на фона на идеалните няколко дни днеска беше АД! прибирах се от лекции в 4 и 20 от Овча Купел до Центъра за час и половина близо (30 минути качване по гадната житница в най-големия сняг ) на мен също ми се струва че трафика е намалял..на какво се дължи не знам, но е екстра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bartek 0 #20 Отговорено 9 Януари, 2009 Колеги, изчакаите да се стопи снега па тогава пак ще стане ад. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rocnogap 113 #21 Отговорено 9 Януари, 2009 Колеги предлагам една седмична среща да си направим на 14 януари(сряда) от 11ч. пред парламента да се видим .Какво ще кажете ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gothic_fan 1 #22 Отговорено 9 Януари, 2009 (Редактирано) Колеги предлагам една седмична среща да си направим на 14 януари(сряда) от 11ч. пред парламента да се видим .Какво ще кажете ?Е ТЕ това е приказка, от другите форуми също могат да направят сбирки, мотористи от нашите също ще има (само да не вали че с тия лъзгалки ще подминем целта) , и който види депутат да гази без предупреждение! Сериозно, тази идея никак не е лоша! Редактирано 9 Януари, 2009 от gothic_fan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове