kitu 30 #1 Публикувано 5 Януари, 2009 Явно навън наистина е голям студ, след като запалих колата и покарах няколко километра, колата започна да се затопля от парното, но явно задното съкло не е понесло на това затопляне и температурната разлика и се спука цялото. Странното е, че парното беше на едно и не се промени много рязко температурата, ама... като е имало да става! Така че по-кротко с парното, колеги щото после ще ви заболи джоба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitu 30 #2 Отговорено 5 Януари, 2009 Май забравих да кажа, че е заден десен джам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Майната 4 #3 Отговорено 5 Януари, 2009 а пък аз забравих отворен хладилника.........и замръзна чешмата в кухнята!Вярваш ли си на това бре майна, та пускаш такава тема в "технически", щото си по-скоро за раздел "купува авточасти" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitu 30 #4 Отговорено 5 Януари, 2009 а пък аз забравих отворен хладилника.........и замръзна чешмата в кухнята! Вярваш ли си на това бре майна, та пускаш такава тема в "технически", щото си по-скоро за раздел "купува авточасти" Сега отивам да го снимам и ще кача снимки довечера!А стъкло не искам да ми продаваш, питах ако може някой да ме ориентира къде се продават, понеже не съм имал подобен проблем досега. Иначе смешките ти с чешмата са много оригинални, няма накъде повече. Аз ви пожелавам да не ви се случва пък ти си продължавай с опитите за ирония. Между другото, можеби стъклото е било сменявано някога с някое менте и затова е цялата тая драма. Благодаря на колегата nicki! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
UniCorn 13 #5 Отговорено 5 Януари, 2009 Мисля, че идеята на Майната беше само да ти подскаже, че не е възможно работещото парно в колата да причини спукването на стъклото.Причината на 100% е някъде другаде, а може и просто да му е дошло времето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wink 18 #6 Отговорено 5 Януари, 2009 Колега виж в някоя морга или питай колегата BOSS`HOGG,той има такъв модел май като твоя за части! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kras3n 5 #7 Отговорено 5 Януари, 2009 Найстина,няма как да се счупи от това.При пълен студ на вънка,и парно на 4 жега в колата,всичко е ок.Явно найстина проблема е бил в стъклото(менте). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #8 Отговорено 5 Януари, 2009 или стъклото е било под напрежение, или е била малка цепка и просто му е дошло времето. Съгласен съм с Майната че парното няма нищо общо, особено с заден десен джам..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitu 30 #9 Отговорено 5 Януари, 2009 При спряла кола и никой наоколо (коли и или хора) не виждам друга основателна причина. Дори и да е старо и с микропукнатини, все нещо трябва да го причини, не става от самосебе си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailoradoev73 0 #10 Отговорено 5 Януари, 2009 Еба си това е от тия случки с не вероятен произход само не разбирам защо винаги търсите вината в парното или нещо от сорта,значи сутрин се качвам слагам парното на 4 паля и кво сека седмица сменям стакла а стигабе ти да не мислиш че стоим на студено до като загреят тия пущинаци Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan Milev 46 #11 Отговорено 5 Януари, 2009 Еее взехте го на подбив момчето. Времето му е било близо и ако е било под напрежение се е спукало. Нали знаете, че човек за да е спокоен, търси обяснение на това което се случва около него. Почти сигурно температурата е допринесла, но в никакъв случай не е причина здраво стъкло да се пукне и то от парното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #12 Отговорено 5 Януари, 2009 (Редактирано) А дали не е възможно от хвърлено камъче от някоя кола или човек? Знам че стъкло се троши като на майтап от парче счупена свещ.И аз съм на мнение, че стъклото не се е пукнало от парното. Ако се пукаха, най стресирани са предното и задното стъкло (нагревател), те щяха да изгърмят първи. А и стъкло се пука от рязко охлаждане, а не затопляне. Редактирано 5 Януари, 2009 от vex Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manniakk 22 #13 Отговорено 6 Януари, 2009 А дали не е възможно от хвърлено камъче от някоя кола или човек? Знам че стъкло се троши като на майтап от парче счупена свещ.И аз съм на мнение, че стъклото не се е пукнало от парното. Ако се пукаха, най стресирани са предното и задното стъкло (нагревател), те щяха да изгърмят първи. А и стъкло се пука от рязко охлаждане, а не затопляне.я полей замръзнало стъкло с вряла вода и виж дали няма да се спука... един приятел така си сцепи предния джам. И колега как се е сцепило? Заден десен джам не става ли на сол като се счупи?колега, колко си сигурен че стъклото се е сцепило точно сутринта. за мен по вероятно е: карал си вечерта и някоя кола до теб е настъпила камъче и ти го хвърля в джама и прави цепката. ако не ти падне стъклото е нормално да не го забеелжиш. сутринта се качваш в колата палиш и пускаш парното. и гледаш че ти е сцепено стъклото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Влади 0 #14 Отговорено 18 Януари, 2009 (Редактирано) Стъклото ти не е било оригинално и е било менте. На колегата му се счупи предното стъкло на магистралата от камъче и отиде да си го смени, че се беше цепнало доста. С новото стъкло се качва в колата, която се е напекла от слънцето пуска климатика и ´´ПРАС¨¨ отиде и това стъкло. Понеже му бяха дали гаранция отиде да направи рекламация и му сложиха ново. Колегата живее в блок с подземен гараж. Пак с нажежена от сланцето кола влиза в студения гараж и ´´ПРАС´´ отиде и това стъкло. Със сто разправии му сложиха 3-то стъкло, само че този път ´´GUARDIAN´´ и проблеми от тогава (вече 3 години) няма.Поздрави на всички Редактирано 18 Януари, 2009 от Влади Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pesho2 0 #15 Отговорено 19 Януари, 2009 [quote я полей замръзнало стъкло с вряла вода и виж дали няма да се спука... един приятел така си сцепи предния джам. И колега как се е сцепило? Заден десен джам не става ли на сол като се счупи? Аз съм поливал предното стъкло с гореща вода много пъти, пък един път не ми се е пукало! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Влади 0 #16 Отговорено 19 Януари, 2009 Говорех за смяна на стъкло с менте! При нормално стъкло нямя проблеми с рязка смяна на температурата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #17 Отговорено 19 Януари, 2009 напълно възможно е да се спраска от температурната разлика. Достатъчно е само да е имало някоя малка пукнатина. Лично ми се напуквало предното стъкло на Тойотата. Беше пукнато в единия ъгъл. Както си карах пуснах парното и се нацепи почти цялото стъкло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stiv 2 #18 Отговорено 22 Януари, 2009 (Редактирано) Няма как да се спука оригинално стъкло на такава хонда.То просто става на сол.Знам това от личен опит. Редактирано 22 Януари, 2009 от stiv Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #19 Отговорено 22 Януари, 2009 Явно навън наистина е голям студ, след като запалих колата и покарах няколко километра, колата започна да се затопля от парното, но явно задното съкло не е понесло на това затопляне и температурната разлика и се спука цялото. Странното е, че парното беше на едно и не се промени много рязко температурата, ама... като е имало да става! Така че по-кротко с парното, колеги щото после ще ви заболи джоба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове