atoma 995 #121 Отговорено 9 Ноември, 2011 Колега така като гледаш от коя година е последния пост, и като дадеш инфо на профила на автора и видиш кога за последно е влизал, дали би имало кой да ти отговори? Гледайте поне малко като повдигате такива стари теми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ACID BURN 235 #122 Отговорено 21 Октомври, 2012 За да не се пълни форума с поредните въпроси за Cold air intake, филтри и прочие пиша в тази тема поради свързаността на въпроса ми с дадената тема.Моя сивик EJ9-ка има същатата такава система. Тя обаче хич не ми харесва как е направена и сега ще правя модификации по нея. Моят всмукателен колектор знам, че има загряване посредством охладителната течноста на двигателя. Ако не съм прав ме поправете, това е информацията, която от известно време гледам в интернет. Ако този колектор се затопля от двигателя какъв е смисъла от правенето на топлинни щитове, изолации и прочие. Аз съм решен да правя точно такива щитове и да изолирам тръбите, но бих искал и да премахна тая връзка, която ми топли всмукателния колектор. Четох и гледах и на базата на това разбирам, че отоплението на всмукателния колектор е предимно, за да може двигателя да загрява по-бързо и да изравнява температурата на постъпващия въздух. Може и да греша. Въпросът:1. Има ли въобще такава връзка? (доколкото знам става въпрос за маркуче с охладителна течност, която затопля всмукателния колектор)2. Как бих могъл да я премахна, ако някой се е занимавал с това. (гледах в Dodo-upgrades човека е върнал самата връзка в самия блок) Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове