Jump to content
vet_voychev

Зимни или всесезонни

Recommended Posts

Здравейте,дайте мнение колебая се между това да си купя всесезонни гуми или зимни. Става вапрос за cr-v а всесезонните гуми са йокохама геоландер сняг и кал?Ако купя зимни сега трябва да дам 800лв и на лято отново 800 за летни. Някой да кара с всесезонни йокохама? Как се държи колата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такова животно , като всесезонна гума няма ! Използвай търсачката - вече доста теми за гуми направихме ..... :confused:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йокохама са добри, не знам как са им всесезонните. Ако питаш някой гумаджия ще ти каже, че няма всесезонна гума, първо че се застраховат, а освен това предпочитат да продадат едни зимни и едни летни, пред само всесезонни. Аз лично си слагам зимни през студеното време, но доста колеги карат с всесезонни и са много доволни. Не ти помогнах много, но нямам много голям опит.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Замисли се колега!? Какъв е този каучук, който на 50 градуса и на -15 градуса се държи по един и същи начин!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен зимни и летни,някои фирми(унироял) произвеждат и гумиза мокро време,но всесезонни гуми няма.Има фирми(тойо),които предлагат гуми за два сезона.Те се монтират зимата карат се и едно лято и след това се изхвърлят.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм карал 5 години със всесезонни гуми: 2 години с Vector 3 /около 50 000 км/ и още почти 3 с Vector 5 /около 60 000 км/ на GoodYear. Това са единствените всесезонни, които се тестват от ADAC и имат по-добри качества от някои евтини зимни гуми! Нямал съм никакви проблеми през зимата, ходил съм към Смолян и Пампорово, не съм закъсал нито веднъж. Гумите са наистина по-меки от класически летни, но аз съм умерен шофьор и не карам спортно. Единствената ми забележка е, че бяха малко по-шумни от хубави /разбирай тихи/ летни гуми. Но този проблем се получи и заради колата - Митсубиши Лансер, което не е обезшумено като голяма кола и заради амортисьорите ги износваше неравномерно по периферията и се чуваше лек странен шум.Не знам дали има голям размер, като за твоята кола.Между другото, Дебица Навигатор 2 е всъщност GoodYear Vector 3, но е по-евтина, което предполага, че няма и да е толкова качествена.Днес като си слагах зимните гуми /Nokian WR/ забелязах, че освен снежинката има и надпис All whether. Може би за климата на Финландия да ги карат целогодишно!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vet_voychev

Здравейте,дайте мнение колебая се между това да си купя всесезонни гуми или зимни. Става вапрос за cr-v а всесезонните гуми са йокохама геоландер сняг и кал?Ако купя зимни сега трябва да дам 800лв и на лято отново 800 за летни. Някой да кара с всесезонни йокохама? Как се държи колата?

OK, съгласен сам но от три дни прегледах всежъзмойни форуми и ве4е се обърках... Между другот някъде ти беше писал една формула за по тесни гуми, моите са 205/70/15 според формулата мога да сложа 195/75/15, но такива поспециално с показател 75 почти няма?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм карал 5 години със всесезонни гуми: 2 години с Vector 3 /около 50 000 км/ и още почти 3 с Vector 5 /около 60 000 км/ на GoodYear. Това са единствените всесезонни, които се тестват от ADAC и имат по-добри качества от някои евтини зимни гуми! Нямал съм никакви проблеми през зимата, ходил съм към Смолян и Пампорово, не съм закъсал нито веднъж. Гумите са наистина по-меки от класически летни, но аз съм умерен шофьор и не карам спортно. Единствената ми забележка е, че бяха малко по-шумни от хубави /разбирай тихи/ летни гуми. Но този проблем се получи и заради колата - Митсубиши Лансер, което не е обезшумено като голяма кола и заради амортисьорите ги износваше неравномерно по периферията и се чуваше лек странен шум.Не знам дали има голям размер, като за твоята кола.Между другото, Дебица Навигатор 2 е всъщност GoodYear Vector 3, но е по-евтина, което предполага, че няма и да е толкова качествена.Днес като си слагах зимните гуми /Nokian WR/ забелязах, че освен снежинката има и надпис All whether. Може би за климата на Финландия да ги карат целогодишно!

добре като няма всесезонни защто дори най-големите фирми ги произвеждат... ще кажете за бал...ци като теб :D, но аз колата я купих с всесезонни и още си карам със тях, ако двете не бяха износени мойе би нямаше да тарсия и да ги сменям, а между другото като я вкарвах колата беше декември, и минах петрохан с въпросните гуми при минус 14 градуса ипо 1.5м преспи от снегорините, нагласата ми беше че карам кола 4х4/в последствие разбрах че някои като сменял маслото в заден деферинциал не го налял отнова и сам бил само с предно.../ много се кефих и виках на йена ми ето сега се вклъ4и 4х4 :D, а другите едва паплиха. Та напално сам сагласен 4е не е само от гумите., то аз като чета вапросните форуми тези зимни гуми май след втората година ще трябва да ги хварлям защото каучука се втвърдява и стават- всесезонни:0 абе тотално сам объркан!!! аиде повече хора да гласуваз за зимни или всесезонни/ става вапрос за автомобил 4х4/ Тенкс!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BLEIN MONO

За леки автомобили не съм сигурен че става, но всички мои познати с джипове карат с всесезонни BF Goodrich, и са доволни, казват че са доста по- шумни лятото..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз си мисля, че може би с CR-V ако няма да ходиш по планините и всесезонни ще свършат работа - но карани внимателно! 4х4 на цеервето не е постоянно зацепено...Но лятото задължително с летни!При +20 градуса спирачния път с всесезонни ще е 10м по-дълъг.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Летни за лятото и зимни за зимата. Така ще дадеш повече пари но ще караш повече сезони(естесвено при правилно съхраняване на неизползваните гуми). Все пак караш автомобил с висока проходимост и ако зимате се изложиш някъде няма да е никак приятно за теб. А щом си взел такава машина сигурно ще я ползваш пълноценно. А ако ще си караш само в града не ти трябват зимни гуми карай с всесезонни. От гуми и спирачки не трябва да се пести.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yokohama Geolander си е напално зимна гума, така че карай зимата спокойно и на лято си купи летни иначе ще ги съсипеш. Относно размера, твоя размер за зимна гума е 205/70/15, а летните качваш на 16".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно размера, твоя размер за зимна гума е 205/70/15, а летните качваш на 16".

Цитирам http://www.hardwarebg.com/forum/showthread...969&page=59

Публикувано изображение

:huh:

Може пък човека да не си пада по силикон

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам че става дума за ЦРВ.Някой знае ли как се държат Michelin 4x4 Synchrone?Моeто ЦРВ е с такива и в някой сайтове пишат че са летни, а в някой че са All weather и стават както за сухо и мокро така и за сняг.Има ли смисъл да се мисли изобщо за други зимни след като колата е 4x4?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам че става дума за ЦРВ.Някой знае ли как се държат Michelin 4x4 Synchrone?Моeто ЦРВ е с такива и в някой сайтове пишат че са летни, а в някой че са All weather и стават както за сухо и мокро така и за сняг.Има ли смисъл да се мисли изобщо за други зимни след като колата е 4x4?

Зависи, ако я караш в градски условия няма да имаш проблеми, но ако караш в тежки зимни условия все пак не е истинско 4х4 и си трябват истински зимни гуми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам май се съгласих, зимата зимни лятото летни:(, а за риба и офрууд 4х4:). Някой гумаджия в сайта да ми направи отстъпка за 16 гуми?:) а и абонамент месечен за смяна на гумите когато отивам на излет!Благодаря на всички които се включиха в дискусията.последно при размер който в момента имам 205/70/15 може ли зимните да са 195/70/15?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко може.Много яка тема... :o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен универсални няма или са зимни или летни няма как да отговарят на всички изисквания на всеки сезон

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зимни за зимата,летни за лятото!Дано да завали скоро сняг ,че ми се кара в зимни условия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...