fesko 0 #1 Публикувано 25 Октомври, 2008 Здравейте, добри хора! Нов шофьор съм и мисля, че дойде времето да си взема и подходящ автомобил. Спрял съм се на Хонда Сивик заради издръжливите двигатели, визията и доста добрите отзиви по различните ревюта на автомобила /включително от този форум/.Та, както и да е, да мина на въпроса - вероятно ще си купя въпросната кола, но бих искал да минимизирам разходите, т.е евентуално да карам на газ. От няколко човека вече чух, че тези Хонди не търпят газови бутилки и прочие. Някой може ли да ми каже има ли проблем да се оборудва колата за ЛПГ или не? Говорим за Сивик, 95-96г., от това, което съм разгледал към момента изглежда, че сравнително добър екземпляр може да се намери за около 4000лв.Благодаря на всички предварително за отговорите. Извинявам се, ако темата не е зададена точно или не е на точното място, но това ми е първи пост и ще се опитам да се коригирам за в бъдеще.Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NPN 11 #2 Отговорено 25 Октомври, 2008 Въпросът за LPG и Honda двигатели е обсъждан вече във форума. Има много против, но има и за. Аз вече карам почти 10000 на LPG с български газов инжекцион и смея да твърдя, че колата го понася съвсем нормално. Разходът е с около 15-20% по-голям отколкото на бензин. Счита се, че клапаните не са подходящи за работа с газ, тъй като в тоя случай температурния режим в горивната камера е друг, но вечни двигатели няма, както веднъж отбеляза един колега. В момента, като се има предвид цената на бензина и сравнително ниския разход при ХОНДА, никак не е оправдано да се дават 1000 и повече лева за инжекцията. Обикновените газови уредби не са препоръчителни за двигатели с многоточков инжекцион, въпреки че много хора карат и така (е и гърмят понякога :-)). На брат ми при такава ситуация и въпреки 'кихалките' му се пръсна кутията на въздушния филтър. В заключение да кажа, че имам един списък, който ми изпратиха от СтарГаз, с марките автомобили, имащи проблем с LPG. като го разгледах се оказа, че почти всички известни марки са 'вътре'. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #3 Отговорено 26 Октомври, 2008 Много е писано но малко четете Проблеми има с F сериятаПравила за "Технически Въпроси": 1. Даването на невярна информация е "подсъдимо" tongue.gif . Ако не сте сигурни в нещо, по-добре замълчете. На всички ни се случва да сгрешим, но не прекалявайте с налучкването защото подвеждате колегите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 209 #4 Отговорено 26 Октомври, 2008 (Редактирано) да уточня че на Сивик F-серията не са слагани Разход, при газ 1.13, бензин 1.95, 15% отгоре (според мен и 10% е реално), приемам градско 9/100 бензин разход, за да се смята по-лесноНа 100км разход бензин 17.50Газ - 12.30 - добавям 1лв за бензина с който се пали колатаИли 5лв/100 грубо икономия30К км за да "се избие" газов инжекцион. Редактирано 26 Октомври, 2008 от Restless Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове