Jump to content
fesko

Civic въпрос

Recommended Posts

Здравейте, добри хора! Нов шофьор съм и мисля, че дойде времето да си взема и подходящ автомобил. Спрял съм се на Хонда Сивик заради издръжливите двигатели, визията и доста добрите отзиви по различните ревюта на автомобила /включително от този форум/.Та, както и да е, да мина на въпроса - вероятно ще си купя въпросната кола, но бих искал да минимизирам разходите, т.е евентуално да карам на газ. От няколко човека вече чух, че тези Хонди не търпят газови бутилки и прочие. Някой може ли да ми каже има ли проблем да се оборудва колата за ЛПГ или не? Говорим за Сивик, 95-96г., от това, което съм разгледал към момента изглежда, че сравнително добър екземпляр може да се намери за около 4000лв.Благодаря на всички предварително за отговорите. Извинявам се, ако темата не е зададена точно или не е на точното място, но това ми е първи пост и ще се опитам да се коригирам за в бъдеще.Благодаря! :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът за LPG и Honda двигатели е обсъждан вече във форума. Има много против, но има и за. Аз вече карам почти 10000 на LPG с български газов инжекцион и смея да твърдя, че колата го понася съвсем нормално. Разходът е с около 15-20% по-голям отколкото на бензин. Счита се, че клапаните не са подходящи за работа с газ, тъй като в тоя случай температурния режим в горивната камера е друг, но вечни двигатели няма, както веднъж отбеляза един колега. В момента, като се има предвид цената на бензина и сравнително ниския разход при ХОНДА, никак не е оправдано да се дават 1000 и повече лева за инжекцията. Обикновените газови уредби не са препоръчителни за двигатели с многоточков инжекцион, въпреки че много хора карат и така (е и гърмят понякога :-)). На брат ми при такава ситуация и въпреки 'кихалките' му се пръсна кутията на въздушния филтър. В заключение да кажа, че имам един списък, който ми изпратиха от СтарГаз, с марките автомобили, имащи проблем с LPG. като го разгледах се оказа, че почти всички известни марки са 'вътре'.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е писано но малко четете ;) Проблеми има с F серията!!!Правила за "Технически Въпроси": 1. Даването на невярна информация е "подсъдимо" tongue.gif . Ако не сте сигурни в нещо, по-добре замълчете. На всички ни се случва да сгрешим, но не прекалявайте с налучкването защото подвеждате колегите!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да уточня че на Сивик F-серията не са слагани Разход, при газ 1.13, бензин 1.95, 15% отгоре (според мен и 10% е реално), приемам градско 9/100 бензин разход, за да се смята по-лесноНа 100км разход бензин 17.50Газ - 12.30 - добавям 1лв за бензина с който се пали колатаИли 5лв/100 грубо икономия30К км за да "се избие" газов инжекцион.

Редактирано от Restless

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...