Jump to content
Cartman

Слаби къси светлини на Сивик

Recommended Posts

Здравейте,преди около 2 седмици пътувах към морето и поради различни ангажименти ми се наложи да преминавам през някакви селски пътища и други малко по-добри. Цялото това нещо става по тъмно. На къси виждах дотолкова колкото да карам с около 60 км/ч. С дълги съм ок. Когато някой излезе отсреща обикновено ме заслепяваше и карах на фантазия докато се разминем :lol: Наскоро ми изгоря крушката за единия фар. Приемам, че рефлекторите са ок. Не съм ги гледал, но мисля да се съсредоточа върху крушките :)Дилемата е да купувам ли друга крушка (искам да е максимално силна за моя модел) или да слагам ксенон? Мисля, че цената ще е определяща в случая. Вие какво мислите, какъв е вашия опит?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest skotie

Според мен първо трябва да видиш рефлекторите. На мойта са много мръсни и съответно фаровете са като нагреватели - правят яко жега и доста слабо осветяват пътя. Тъй като съм им дигнал мерника от доста време, ще ги сменям.

Редактирано от skotie

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да.Снощи си направих експеримент - карах с ксенона на дълги (5г седан е колата)Никой от насрещното не ми присветна... колите са ни доста нисички.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да.Снощи си направих експеримент - карах с ксенона на дълги (5г седан е колата)Никой от насрещното не ми присветна... колите са ни доста нисички.

Ти ли беше онзи с ксенона снощи? :) На мен всички с ксенони ми се струва,че са на дълги :lol: , не знам какво да правя вече и аз се замислям за ксенон.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оп и аз да споделя мнение действително колите са ни ниски преди да си купя ксенона като карах по околовръстното на софия и то вечерно време и аз карах по фантазия особено като се разминавам с някой по голям джип имам чуството че главата ми се намира по ниско от техните фарове :lol: хехехх , но като сложих ксенона си е друго вярно пак те заслепяват но поне виждаш пътя което е много важно! Относно рефлекторите мойте са супер и пак много слабо се вижда! Ако имате възможност си вземете ксенон не случайно казват че като веднъж караш с него няма да искаш да караш с обикновенни крушки!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

момчета аз като сложих ксенона на джипа црв направо имах чуството че отново проглеждам :lol: а джиша имаше невероятни фарове и никога несъм се оплакал и за миг,ама купих там от англия няколко комплекта и си викам ай да бодна иа з едно дет са вика барабар петко с мажете неочаквах голяма разлика,но стана вечер и какво да видя нищо общо светлината беше толкова силна и ясна все едно като се заваря с електрожен или ЦО абе няма сравнение ако можете купете си и ще прогледнете :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivan100ev

Здравеите братя по орьжие. Има и по ефтин вариант от ксенона ако разбира се рефлекторите и стьклата са о.к.Може да не е сьс такова вьздеиствие като ксенона но определено си струва,казвам го от опит. Това са малко по специални крушки сьс обикновен монтаж.Кзват се Силвар Вижьн цената за H4 е около 50лв за комплект 2бр.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите! А къде да отида за да ми сложат ксенон и колко пари ще струва. Знам, че цената определя качеството, но ако една обикновена крушка струва около 20 лв., а ксенон 200лв. мисля да се въздържа. Има ли сервизи, от които сте доволни. Не вярвам Омбре да прави такива неща :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук може на се обадиш човека е много разбран дори може да ти отдели време, когато на теб ти е удобно.www.xenon.bg/.Когато аз се обадих за ксенон цената бе 200 лв., а за би-ксенон 270 лв. с 1 год. гаранция.(което според мен си е доста добра оферта, защото една лампа си е към 100-тина лева).Това е още един вариянт http://www.xenon-bg.net/.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук може на се обадиш човека е много разбран дори може да ти отдели време, когато на теб ти е удобно.www.xenon.bg/.Когато аз се обадих за ксенон цената бе 200 лв., а за би-ксенон 270 лв. с 1 год. гаранция.(което според мен си е доста добра оферта, защото една лампа си е към 100-тина лева).Това е още един вариянт http://www.xenon-bg.net/.

Февруари месец се събрахме 5-6 човека и Н4 от човека ни излезе 180 ако не се лъжа, а само крушката беше 30-на лева, даже се замислям да му се обада да поръчам 1 за резерва, знае ли човек...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Февруари месец се събрахме 5-6 човека и Н4 от човека ни излезе 180 ако не се лъжа, а само крушката беше 30-на лева, даже се замислям да му се обада да поръчам 1 за резерва, знае ли човек...
Това само за ксенон си става въпрос(180 лв).Щото ето я и идеята пуска се една темичка във форума, който иска да си сложи ксенон от дадения човек, един му се обажда и го пита колко парички ще струва ако ти докарам примерно 10 човека да им поставиш ксенон, ако цената си заслужава, а сподед мен да се уговаря ден и всички да доволни.Ако някой има познати и по другите форуми да и каже и те да се вклучът.Важното е да има светлина на пътя, щото в тъмното стават и фалове понякога ;) не дай си боже.Имам едно питане много хора казват, че ако фаровете ти не са кристални нямало голям ефект от ксенона.Става въпрос за 5 г. сивик.Някой, ако може да изкаже мнение ще съм му много благодарен :P .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest JeepersCreepers

пичове аз имам немски ксенон останаха 2 3 комплекта цената им е 140лв Н4 само късата е ксенонова светлина дългата е халоген ! Слагах на 2 коли със нормални не кристални фарове и момчетата се родиха много доволни ;) ето ук една кола с много лоши фарове но след ксенона .....http://store2.data.bg/xapmohuka/XENON/DSC00226.JPGПосетете любимата ми страница

Редактирано от JeepersCreepers

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам с ксенон от седем месеца исам супер доволен ако са здрави рефлекторите не се чуди

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз малко извън темата да попитам хората с ксенони.Какви бихте препоръчали 4300к или 6000к.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6к защото другите млако жълтеят ако е голям фара много са капризни

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ilias

Един въпрос от мен, като превключвате от къси на дълги изключват ли ви късите или на дълги светят и къси и дълги? (въпрос за сивик 6)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,От темата не разбрах колко струва единa XENON 6K система и как се монтира. Също колко струва после консуматива- една крушка.Тези които знаят нека да ме просветят. Мерси.За пълнота по темата: Най силната халогенна крушка в момента на пазара е на OSRAM - NightBreaker и струва 23 лева за H4. Дава +90% светлина.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой с сивик 6г, може ли да сподели , дали е имал проблеми със смущаване на радиото след като е сложил ксенона. Или да препоръча марка с която няма този проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

6ген мисля също сток са с Н4 крушки - следователно 1крушка е за къси/дългиВ момента Ксенони се намират от 120лв нагоре, към 200-250 ако не греша са най-евтините Н4 с гаранция крушки доколкото съм виждал - 25-30лв едната (Н4)При мене (5г) в момента на включване на ксенона, радиото шуми 1-2сек, след което шума изчезва, ако не изчезва според мен трябва да се проверят масите на ксенона и на радиото

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...