Yuliyan Dudin 0 #1 Публикувано 18 Август, 2008 Някой с повече опит може ли да ми даде съвет кои зимни гуми са добри или да каже някой магазин в който ще са коректни и могат да дадат добар съвет ? Питам защото напоследък много колеги се оплакват от различни гумаджии в София ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Yuliyan Dudin #2 Отговорено 18 Август, 2008 Някой с повече опит може ли да ми даде съвет кои зимни гуми са добри или да каже някой магазин в който ще са коректни и могат да дадат добар съвет ? Питам защото напоследък много колеги се оплакват от различни гумаджии в София ???Gislaved - nord frost 3 Наистина ги много хвалят за лед и сняг, но при температуа над 0 градоса се износвали бързо и не се държали толкова добре. Като цяло не ги препоръчват за градове като София и Пловдив. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan100ev 2 #3 Отговорено 18 Август, 2008 -НОВИ- другото е вапрос на ориентациа аз карам исам много дожолен от БФ-гудрич Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest пламен1 #4 Отговорено 18 Август, 2008 Хора,извън темата да попитам карам със зимни гуми в момента Гуд иър,нямам пари да вземам летни,понеже от скоро я имам колата и така я взех,опасно ли е да карам с тях докато дойде зимата,демек ще се износят ли?Карам предимно сутрин рано и вечер,т.е. избягвам горещините с нажежен асвалт около 1000 км на месец Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yuliyan Dudin 0 #5 Отговорено 18 Август, 2008 Хора,извън темата да попитам карам със зимни гуми в момента Гуд иър,нямам пари да вземам летни,понеже от скоро я имам колата и така я взех,опасно ли е да карам с тях докато дойде зимата,демек ще се износят ли?Карам предимно сутрин рано и вечер,т.е. избягвам горещините с нажежен асвалт около 1000 км на месец Ами според мен неминуемо ще се поизносят щом са зимни, ама като няма пари какво да правиш ... Ако я караш обаче без да въртиш гуми и да натискаш рязко спирачките ще им одължиш живота. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ogo #6 Отговорено 19 Август, 2008 Някой с повече опит може ли да ми даде съвет кои зимни гуми са добри или да каже някой магазин в който ще са коректни и могат да дадат добар съвет ? Питам защото напоследък много колеги се оплакват от различни гумаджии в София ???Gislaved - nord frost 3Тези вече не се произвеждат! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1net 41 #7 Отговорено 20 Август, 2008 Gislaved - nord frost 3от твойта уста в на Gislaved ушите!5-ца ще ми правят.А за зимните гуми като цяло аз бих препоръчал гума по размер, а именно 155/70/13 или 155/80/13 или в краен случай 175/70/13. Нещо с едър грайфер и колкото се може по-големи дупки в грайфера.Карал съм Debica Frigo 2 175/70/13 и съм доволен. За съжаление обаче втората зима вече бяха доста по-зле от първата (когато бяха чисто нови) Последната зима взех накакво Пирели 155/70/13. С тях беше супер. Цяла зима се правих на снегорин. За съжаление са малко по-ниски от фабричния размер и лагерницата съвсем легна на снега, пък и на сняг подобреното ускорение с по-малките гуми не е много забавно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest iak #8 Отговорено 20 Август, 2008 (Редактирано) различни водачи, различни вкусове. за мен един модел/марка ще са супер, за втори не..."най-хубавата зимна гума... е новата зимна гума, съобразена със скоростта/пътната настилка""Какви зимни гуми да си взема ?" ...каквито си поискаш НОВИ, и съм сигурен, че няма да имаш грижи. Редактирано 20 Август, 2008 от iak Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivaylo_Iliev 5 #9 Отговорено 20 Август, 2008 различни водачи, различни вкусове. за мен един модел/марка ще са супер, за втори не..."най-хубавата зимна гума... е новата зимна гума, съобразена със скоростта/пътната настилка""Какви зимни гуми да си взема ?" ...каквито си поискаш НОВИ, и съм сигурен, че няма да имаш грижи.И аз съм на същото мнение. Няма значение марката, а само това да са нови! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nicki 12 #10 Отговорено 20 Август, 2008 За мене фирмите GoodYear и Michelin винаги са били еталон за сравнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest icaka #11 Отговорено 10 Септември, 2008 Карам вече три зими с GISLAVED NORD-FROST-3 и съм много доволен!От Габрово съм,а там като падне сняг октомври асвалт се вижда чак март!Истината обаче е че са за по северни условия и на асвалт бързо свършват,защото са много меки! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondacivic 0 #12 Отговорено 10 Септември, 2008 Аз от Фулда съм много доволен,и летните и зимните съм пробвал..С усилен борд си ги взимам и високоскоростни... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
behemoth 0 #13 Отговорено 11 Септември, 2008 Аз съм се ориентиръл към 4 нови YOKOHAMA V902. В повечето тестове се представя значително добре, а и е японска Тук са тестовете на ADAC от миналата година: http://news.automedia.bg/read/2717.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalos 37 #14 Отговорено 11 Септември, 2008 Миналата зима за отпред ви взех Vredestein Snow Trac2, уникални са държат в завойте много, копаят яко и не съм закъсвал никъде с тях, като се катерих по боровец и разни такива места където снегорин не беше минавал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest behemoth #15 Отговорено 11 Септември, 2008 абе размери 185/50/15, 195/50/15 има ли за зимни гуми?Тук имат: http://avtogumi.com/ Дори форума на мазда си бяха уредили 10% отстъпка/но откатко смених маздата с хонда, няма отстъпка :-) / Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове