Dachev 52 #1 Публикувано 4 Август, 2008 Първи впечатления:Изключително запазен външен вид и салон(наистина като нова). Кожа, автоматик, 2 литра мотор и всичко за модела без ESP и парктроник. Невероятна возия. Карах до преди 3 дни Нисан Примера. Някой е полагъл големи грижи за този автомобил. Има малко автобояджийски забележки по едиия заден калник. Джантите са без драскотина.Автомата е голяма гъзария. Невероятно е усещането, особенно в града. ОБАЧЕ:Невероятно висок разход за моите очаквания!? 300 км - 30 литра?! Направо 10/ 100. При условия, че 250 км са извън града без юркане. Аз съм свикнал Нисана да ми гори средно 6.2 /100 с юркане?! Това направо ме уби! От към динамика очаквах повече от този автомобил. Набира се наистина при газ до дупка - вдига почти веднага 6000 оборота, изтегля се като на ластик, но не колкото очаквах. Имам чувството, че маслото в кутията е рядко и от там бавното набиране?! Смятам да му сменям консумативи следващата седмица - и едно от нещата ще бъде маслото на кутията? Много е 10 на 100 мамка му?! Някви други идеи за този разход? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Accord6 #2 Отговорено 4 Август, 2008 Честито колега за придобивката и да си я караш със здраве.Ако си я карал с над 160 км/ч, 10/100 разход е нормален. В града моята харчи 11-13л /100, а извън града при скорости до 140 км/ч е около 7,5-8/100, но след 160 се качва над 10. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BorisD 1 #3 Отговорено 5 Август, 2008 Мммдаа..., колегата е прав, зависи как я караш.Аз имам същия Акорд и на градско ми дава 11-12 на 100 и около 7-8 на дълго, но моята е с ръчни скорости и 17" джанти(и лятото копчето на климата е винаги на 4), така че не съм много критерий колко харчат тези коли.Смени и всики консумативи както си е по каталог, автоматика много го бърка какво и на колко километра е маслото, по принцип съм чувал че маслото на автоматика се изтака на около 20/25 000, така че ако стария собственик не го е сменял е съвсем нормално да береш ядове.КАТО ЦЯЛО СИ СИ КУПИЛ УНИКАЛЕН АВТОМОБИЛ, ЧЕСТИТО!ПОЗДРАВИ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6133 #4 Отговорено 6 Август, 2008 Извънградско + малко магистралки 7.5-8л /100. В града (карам я рядко и на къси разстояния) с новите цени за 20 лв минавам 60 км. Живей "наблизо" и карай колело (бързо, приятно и безплатно ) Акордите са за извънградски концерти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xtuners 8 #5 Отговорено 6 Август, 2008 за кутията вземи атф на хонда. ,..иначе те чакат ядове. Сменя се при всяка смяна на маслото или веднъж в годината ако не караш много. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord6 0 #6 Отговорено 7 Август, 2008 Колега, не знам от къде ти е инфото за смяната на маслото, но определено е грешно.На 6-та ген. Акорд, маслото на автоматична ск. кутия се сменя за първи път на 80 хил. км, а след това на всеки 60 000. Желателно е ако не се кара много, да се сменя на всеки 3 години. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо 31 #7 Отговорено 7 Август, 2008 Колега, не знам от къде ти е инфото за смяната на маслото, но определено е грешно.На 6-та ген. Акорд, маслото на автоматична ск. кутия се сменя за първи път на 80 хил. км, а след това на всеки 60 000. Желателно е ако не се кара много, да се сменя на всеки 3 години. ;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dachev 52 #8 Отговорено 7 Август, 2008 Сложих оригинално на Хонда АТФ- около 2.5 литра само, защото не става цялото. Смених всички ремъци филтри и масла. Предни накладки защото свиркаха гадно. Иначе колата основно ще се движи извън града. Явно това с разхода трябва да го преживея. Нали "кефа цена няма"!? Автомобила наистина е впечатляващ!Сега почнах да се чудя какво да правя този "компас"?! Става въпрос за навигацията. Някой да има идеи или успехи с навигацията за България? Защото в този си вид единствено ми показва севера . Жена ми ми купи кърпичка за кожа (и ме посъветва да ги ползвам често) в купето си мирише на кожа, забрани ми да пуша в колата (защо ли исках шебидах)?! Трябвало да полагам повече грижи за тази кола, защото наистина изглежда като нова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #9 Отговорено 7 Август, 2008 Хм не знам колко е голяма скоростната кутия на Акорда ама моя Сивик събира 5 литра АТФ по спомени 2.5 ми се вижда малко. Виж пак дали е толкова да не стане издънка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dachev 52 #10 Отговорено 7 Август, 2008 Ами маслото на кутията автоматик не може да смени цялото. На практика само се опреснява. Нямам идея колко е цялото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest ceco_accord #11 Отговорено 7 Август, 2008 Къде сменя маслото и дали досега е било същата марка? Ако не , кво става ако се смесят различни масла, някой нещо спомена ли ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord6 0 #12 Отговорено 7 Август, 2008 Точно толкова си побира кутията при смяната - около 2,5л. Доколкото си спомням, общото количество е 3,5л, но е невъзможно да се източи всичкото масло.Мисля, че всички АТФ са на еднаква основа и не би трябвало да има риск от пресичане на маслото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Майната #13 Отговорено 7 Август, 2008 акорда събира около 7л, но при опресняването се източват и доливат около 2.5л, иначе трябва да се свалят скоростите, цепене.......абе трудна работа...... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове