ceco_accord 6894 #1281 Отговорено 10 Август (Редактирано) Нулирах си триповете след смяната на маслото. Имам 2 пътувания до момента: Монтана - Видин - Монтана - около 200 км по селията. Монтана - Асеновград - Монтана - 600 км по федрални шосета + Хемус и Тракия. Останалото е градско. Поради него и средната скорост е доста ниска, както и тапите по Тракия, заради катастрофи. Компа показва бензин, но се кара на газ. Реално тези 10,4 са 12 газ. По аутобаните гледам да съм на 3000 об/мин, което е 140 км/ч. Ако е хоризонтално, тогава е най-икономична. Моментният разход в бензин се колебае 7-8 по скалата. Редактирано 10 Август от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 952 #1282 Отговорено 25 Септември За тия коне и 6 бутала е екстра. СW2, си харчи 12.5/100, а е с 4 бутала. При теб е оптимизирано много! Q50Н, вече го карам като нормална бензинка, Тракия средна скорост 120км/ч 7 за 100! Гледам само моментния разход и при средна 130км/ч, дава постоянно 7.5 на 100км. Мина ли на средна 140 и + отива на 8 ! Доста опити и различни похвати ме върнаха да гледам само моментен разход. Това със следенето на батерия, ДВГ и кой движи колата при мен не е от полза. 1л нагоре. Явно се престаравам! Но тези резултати са с премерено и насочено към икономия каране, видя ли баир леко отпускам газта, но на нанадолнище яко газ и после "събираме бензин"! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milenjs 18 #1283 Отговорено 6 Октомври На 10.08.2025 г. at 14:50, ceco_accord написа: Компа показва бензин, но се кара на газ. Реално тези 10,4 са 12 газ. Пиши ги 13 и сметката е точна. Газта е 25% по нискокалорична спряма бензина при еднакъв обем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6894 #1284 Отговорено 6 Октомври Възможно е. На теория (и докато разходът ме вълнуваше) си смятах +20% за газ спрямо А95. С годините ползване разликата се оказа +15%, но не държа да цепя стотинката - колкото / толкова. Идва зима - разходът ще се качи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове