Guest nevena #1 Публикувано 26 Юни, 2008 Здравейте колеги,Когато си включа вентилатора за парното (на студено), вкарва въздух с тежък аромат на застояло и спарено.Според вас каква е причината?Ако е от филтър купе-как да си го сменя?Иначе на климатик въздуха е свеж, макар и не много студен.Та, само филтъра решава ли проблема и всъщност къде е той? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest niksan_vn #2 Отговорено 26 Юни, 2008 (Редактирано) при мен е същото , смених филтъра но промяна няма много, а относно филтъра, намира се зад жабката, трябва да демонтираш жабката (на два болта отдолу в двата края) след това една хоризонтална шина (на 4-ри болтчета по две в двата края) и филтъра се намира под едно капаче разположено вертикално, откопчава се отдолу и от горе самото капаче, след това издърпваш филтъра все едно като вертикално чекмедже. Дано съм обяснил разбираемо Редактирано 26 Юни, 2008 от niksan_vn Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest nikolai_fox #3 Отговорено 26 Юни, 2008 а затваряте ли въздуха да върти вътре като пускате климатикакато е отворена клапата смуче въздух отпред и е възможно да е затлачено с боклуци- пред стъклото където е пластмасовата решетка - и най вероятно се е вмирисало че даже и филтъра на климатика не може да го филтрирааз съм без клима и от там ми миришеше зимата заради гадната течност от чистачките Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksan_vn 21 #4 Отговорено 26 Юни, 2008 (Редактирано) тази малка решетка на таблото съм я вадил и вътре съм почистил с мокри кърпички дори, а за първи път когато смених филтъра на климатика вътре беше пълно с боклуци (листа , пиушина и какво ли още не) почистих с прахосмукачка сложих си новия филтър но след като си спра климатика и усещах специфичната миризма на застояло (със затворена и отворена клапа все същото) Редактирано 26 Юни, 2008 от niksan_vn Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nevena 0 #5 Отговорено 26 Юни, 2008 а затваряте ли въздуха да върти вътре като пускате климатикакато е отворена клапата смуче въздух отпред и е възможно да е затлачено с боклуци- пред стъклото където е пластмасовата решетка - и най вероятно се е вмирисало че даже и филтъра на климатика не може да го филтрирааз съм без клима и от там ми миришеше зимата заради гадната течност от чистачкитеКак е нормално да има ефект от климатика-при затворена клапа ли?(извинете за въпроса,ако е много аматьорски и благодаря)между другото къде точно да погледна за гадния въздух или причината е в течността за чистачки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksan_vn 21 #6 Отговорено 26 Юни, 2008 (Редактирано) аз по скоро си мисля да потърся филтър с активен въглен че да се убедя дали ще има някаква промяна тогава и да твърдя че е от филтъра Редактирано 26 Юни, 2008 от niksan_vn Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo #7 Отговорено 26 Юни, 2008 миризмата не е от филтъра! Проблема е че когато работи климатика се образува конденс по въздухопроводите, което е добра среда за развиване на разни микро организми, и от там идва и неприятният мирис. Продават се разни спрейчета с удължител, с които се пръска в отворите за въздух и премахват мириса. Може да пробвате и нещо друго: преди да изгасите двигателя спрете климатика и вклучете да духа топло от парното, така ще се изсуши мокрото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #8 Отговорено 26 Юни, 2008 Климатика , за да охлади по-бързо купето се затваря външния въздух НО това се прави поне след минутка след като духа на отворени клапи за външния въздух Това което правя аз е като се кача в колата , свалям стъклата , климатика на макс с клапа дърпаща външен въздух и като усетя , че вече духа хладно затварям стъклата и евентуално затварям клапата да върти външния въздух А я кажете , въпороса ми се отнася към колегите по черноморието Какво правите за да не ви кондензира предносто стъкло от външната страна ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sam 0 #9 Отговорено 26 Юни, 2008 Как така конденз от външната страна? До сега не ми се е случвало. Би ли пояснил за лятото ли става въпрос или зимата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Draik #10 Отговорено 26 Юни, 2008 Миризмата както каза колегата е от това че се развиват микроорганизми от влажната среда. Филтъра няма да реши много проблема но ще намали доста самия мириз, защото голяма част от тези микроорганизми живеят точно там ( а и доста мрасотии натрупва самия филтър ). За по ефикасна работа на климатика при качване в кола стояла на слънце пунете фентилатора на максимум докато малко охлади загрятите въздуховоди и тогава пускайте климатика, също така първо нека да смучи от въм доакто малко се поохлади купето и тогава затваряйте клапата.Колега, би ли споделил как се казва точно този спрей за почистване и от къде може да се намери. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #11 Отговорено 26 Юни, 2008 Към Мад : Ами сега , лятото ми се случва Сутринта карам около 20 мин до работа и няма подобно нещо , но ако ми се случи да карам към следобеда или вечерта към 22 часа задължително се получава конденз на предното ми стъкло Ако това може да помогне - става въпрос за Варна ( в Барселона също ми се е случвало ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 928 #12 Отговорено 27 Юни, 2008 при мен е същото , смених филтъра но промяна няма многоИ при мен така!Сега ще почистя входящата решетка от боклуци,както съветват колегите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bat_gogo 1 #13 Отговорено 27 Юни, 2008 Климатичарите продават специални спрейове, който се пръскат в вентилацията и изпарителя за да убият микробите. Струват около 20-25лв... относно конденза по външната страна на предното стъкло: просто не насочвай въздуха обдухва стъклото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове