Jump to content
Shadow^Dancer

Нивомера на бензина, да се изключва когато няма ключ

Recommended Posts

Здравейте колеги, снощи с един съфорумник се чудихме как да се направи така че като се изкара ключа стрелката на бензина да се изключва. Защото сега с тоя скъп бензин може да се получи много неприятно като спреш някъде с пълен резервоар и някой да надникне през стъклото, да види бензиномера и да реши да ти източи бензина. На какъв принцип работи тази стрелка? Кой кабел трябва да се прекъсне? Идеята която се роди снощи е да се вземе едно реленце на 12V и да му се даде захранване от CD-то примерно. Контактите му ще затварят един от кабелите на нивомера и като изкараш ключа, веригата се прекъсва. Вие какво мислите? Някакви схеми и практически съвети ще са много полезни :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята си е много добра, но няма нужда да взима 12В от Си Ди-то. Има много малки релета. Може да се сложи направо в таблото. А там места за захранване има достатъчно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стрелката си помни позицията независимо дали има подаване на ток. Според мен трябва да се подаде определен волтаж за да отиде на дадена позиция.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, снощи с един съфорумник се чудихме как да се направи така че като се изкара ключа стрелката на бензина да се изключва. Защото сега с тоя скъп бензин може да се получи много неприятно като спреш някъде с пълен резервоар и някой да надникне през стъклото, да види бензиномера и да реши да ти източи бензина. На какъв принцип работи тази стрелка? Кой кабел трябва да се прекъсне? Идеята която се роди снощи е да се вземе едно реленце на 12V и да му се даде захранване от CD-то примерно. Контактите му ще затварят един от кабелите на нивомера и като изкараш ключа, веригата се прекъсва. Вие какво мислите? Някакви схеми и практически съвети ще са много полезни :D

колеги не се занимаваите с дивотии ще преебете уреда както аз прецаках моя и ся нищо не показва а иначе той уреда не работи когато е изкаран клуча,като е изкаран показва поледното ниво на тунджата и ако налеееш тунджа и сложиш ключа на контакт ще ти покаже новото ниво тва си е фабрично а ако толково те притеснява че някой ще тръгне да разбива и точи бензин просто сипвай по-малко :D:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и на мен са ми минавали такива неща през акъла дразнещо е ама да си преебеш стрелката е още по-гадно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стрелката си помни позицията независимо дали има подаване на ток. Според мен трябва да се подаде определен волтаж за да отиде на дадена позиция.

:oops:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен пък като загася колата и понякога стрелката биее чакк до горе и така застава дори и 2 литра да има само.........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей тва не мога да го разбера - как магнитоелектрически уред (ако е такъв) ще помни ъгъла си на завъртане без ток - нали има противодействащи пружини?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

няма на бензиномера. стрелката е стегната за да не пада

Редактирано от manniakk

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бе хора .... не се занимавайте с такива глупости . Бензин и чистачки не са се крадяли щото са били скъпи .... а щото е нямало . А и не е толкова лесно някой да ви източи бензина . Дайте да си сложим и по един бастун на волана , да си вадим акумулатора и резервната гума :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rust, приятелю не знам твоя опит и най-вече късмет какъв е, но на мен лично са ми крали 2 пъти CD-то, 4-5 пъти бензина и като за капак ми свиха и колелото (на стойност от около 1500лв) от ГАРАЖА ... минават през ключалки всякакви и наглост имат в запас. Бензина и CD-тата не са ми ги крали от хондата, а от друга кола която има значително по елементатни ключалки, но все пак - факти. Колата ми "нощува" в гараж, само че това изобщо не значи че е на сигурно място. Но щом стои така въпроса с нивомера, ще се примиря :D Другия вариант е да пусна една кафява мечка да спи в гаража ... щото ако е куче, като нищо ще му видят сметката ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най лесния вариант е един чаршаф на таблото, ем няма да го пече :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Shadow , съжалявам братче . Аман от крадливи педалчета.Просто не бях чувал някой да краде бензин ... тва малко като чистачките :thumbs1: Пък и те ако ти влязат в гаража , така и така са проникнали ..... едва ли една стрелка ще ги спре .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rust, приятелю не знам твоя опит и най-вече късмет какъв е, но на мен лично са ми крали 2 пъти CD-то, 4-5 пъти бензина и като за капак ми свиха и колелото (на стойност от около 1500лв) от ГАРАЖА ... минават през ключалки всякакви и наглост имат в запас. Бензина и CD-тата не са ми ги крали от хондата, а от друга кола която има значително по елементатни ключалки, но все пак - факти. Колата ми "нощува" в гараж, само че това изобщо не значи че е на сигурно място. Но щом стои така въпроса с нивомера, ще се примиря :thumbs1: Другия вариант е да пусна една кафява мечка да спи в гаража ... щото ако е куче, като нищо ще му видят сметката :worthy:

колега бодни си една аларма на гаража и нема да имаш проблеми вече може и лакална-сиреч без да е с предавател към някоя охранителна фирма аз работя в такава и монтирам аларми препоръчвам ти HOME 5 на телетек с един датчек за движение ще ти легне кам 100тина лв има луда сирена и мъртъв ще събуди,а иначе можеш дая направиш и без сирената и да си пуснеш едно кабелче до вас с по слаба сирена която да чуваш само ти ако живееш близа да гаража и като вленат.....сляваш с кола и наред..... :worthy: :worthy: :thumbs1::)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз предлагам да си сложим по една бележка на таблото "СТРЕЛКАТА Е РАЗВАЛЕНА" :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Просто не бях чувал някой да краде бензин ... тва малко като чистачките :( Пък и те ако ти влязат в гаража , така и така са проникнали ..... едва ли една стрелка ще ги спре .

Оффтопик : От охраняемия паркинг 3 пъти крадоха нафтата на служебния бус и не само на нашият,а и на всички и това за 1 месец,а буса е 2003 година и има и аларма :)... На единият пробили с шило резервоара...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бензина и 10лв да стане, пак ще има кой да го купува, и 10ст да стане пак ще има кой да го краде ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, май лошото е че немогат да източат бензина с маркуч или поне аз неуспях. миналата седмица на една вила се наложи да издърпам малко бензин за една радио-управляема количка но уви, сигурно 1м наврях маркуча и само бензинови пари гълтах а бензин поне 15 литра имаше. Аз затова сипвам по 10-20лв. та стрелката вечно седи в червеното или малко над него.Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека се опитам да ви помогна..... ето ви една снимка на моят разглобен километраж ....

Публикувано изображение

от тук се вижда че с ключ и без ключ тази стрелка няма да се върне в изходна позиция, аз също се притеснявах че някои може да забележи пълен резервоар и никакъв не е проблема ако реши да ме краде да забие нещо в резервоара и подложи едно легенче (чук чук, да не чува дявола :bounce: ) и.... проблеми на моя гръб. Но аз лично си купих две пакетчета носни кърпички и ги слагам небрежно едно върху друго точно пред стрелката за бензина и по този начин не дразни чуждите очи. Надявам се сега като знаете , ако видите някои път някоя хонда с носни кърпички на таблото прикриващи стрелката на бензина да не си помислите че е пълна с бензин??? Просто съм хремав. :plane:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...