doctorvlad 0 #1 Публикувано 13 Юни, 2008 Напълних резервоара на колата до дупка. Изминах после 102 км градско и после допълних резервоара. Събра 13,4 литра гориво. Естествено тук в Никозия,Кипър движението е ужасно. И все пак не ли много това? Споделете вашия опит? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #2 Отговорено 13 Юни, 2008 Ако колата ти е това от аватара - за 2 литра автомат в задръстване не е толкова много Имам Акорд Купе 2 литра, с ръчни скорости в задръстранията стига до 11/100 - 12/100, според мен е нормално ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
spas21 48 #3 Отговорено 13 Юни, 2008 Бади сигорен,че си го напалнил както трябва и двата пъти,че и аз си мислех,че сам го направил така и като ми показа 13л./100км. се схванах(в Хасково).После нещата не стояха така,айде това с малко повечко натискане на педала,но си е много.Пробвай пак,ако трябва и още.Но на едина и съща колонка(ПОНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ТАКА),че може и там да е проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1net 41 #4 Отговорено 13 Юни, 2008 е при ужасно градско движение и 2.0 автоматик и според мен е съвсем нормален този разход.Препоръчвам ти обаче да си вадиш изводи след 1-2 пълнения до горе, защото когато пълниш до горе грешката в сметките се намалява.Второто нещо което ще ти намали грешката е да зареждаш собственоръчно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest tazzz #5 Отговорено 13 Юни, 2008 аз засичам колата по по сложния начин от празно до празно....оставям я да изгасне сипвам 10 л. гориво и при следващото гаснене гледам цифрите.... по сигурно от това нямаДа ама я да ти загасне в някое задръстране в София :thumbs1: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Alexandro #6 Отговорено 13 Юни, 2008 Второто нещо което ще ти намали грешката е да зареждаш собственоръчно.Би ли казал какво знаеш по този въпрос? И аз вече няколко пъти забелязвам някакви фрапиращи разлики когато зареждам от различни места (а аз зареждам по малко и на често) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1net 41 #7 Отговорено 13 Юни, 2008 Не знам нищо фрапиращо... просто ми прави впечатление че маниера на зареждане е различен.Примерно някои хора спират ми пискат пистолета и почват да мият стъклата. Като цъкне, вадят и толкоз. Други се опитват да налеят още малко докато пистолета почне прекалено лесно да изключва. Трети сипват докато изключи, изчакват малко и пробват пак докато пистолета почне да изключва веднага.това последното го правя. Изчакването е с цел да се стече бензина и да се разкараразбълниканата пяна. Идеята ми е, че единствения начин да се минимизират някои грешки е нещото да се прави от един човек, по един и същи начин.Да разбира се, това понякога ни пази и от измами или грешки по бензиностанциите като например ненулирана колонка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inferno 0 #8 Отговорено 13 Юни, 2008 всичко това е възможно аз знам, че на моята колко и да и сипя все го гори...литър не ми е върнала до сега :-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
АЛЕКС БУРДИН 1 #9 Отговорено 13 Юни, 2008 мен сивика ми гореше 18 извън градско те ми се оплакват за някви 13л Разхода за 2.0 е нормален Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tazzz 13 #10 Отговорено 13 Юни, 2008 мен сивика ми гореше 18 извън градско те ми се оплакват за някви 13л Разхода за 2.0 е нормаленИ аз това казвам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hans 1 #11 Отговорено 13 Юни, 2008 разхода е перфектен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Neophyte 2 #12 Отговорено 13 Юни, 2008 Да разбира се, това понякога ни пази и от измами или грешки по бензиностанциите като например ненулирана колонка.offнедей да зимаш хляба на хората off Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CryoGen 29 #13 Отговорено 13 Юни, 2008 (Редактирано) offнедей да зимаш хляба на хората off само в България съм виждал да ти зарежда някой друг колата ... към човека който е пуснал темата ... интересно ми е за първи път ли засича, защото е пуснал темата сякаш е озадачен ... ? Редактирано 13 Юни, 2008 от CryoGen Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
najami 0 #14 Отговорено 14 Юни, 2008 мен сивика ми гореше 18 извън градско те ми се оплакват за някви 13л Разхода за 2.0 е нормаленЛеле как издържаш ужас това е много бе.Мойта вчера я засекох и ми харяи 7 на 100 градско чак не ми се вярва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
murdera 384 #15 Отговорено 14 Юни, 2008 7 на 100 в София ? Аз съм карал какви ли не коли,само 1 път 1.9 тди ми даде около 7,но лятото август,като нямаше трафик пс. за колегата от Кипър-разхода си е нормален за 2.0 автомат и екстра сити Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #16 Отговорено 14 Юни, 2008 а моята гори 5л/100кмм (ама масло) и 3бр. банички с малка бозичка за час !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest najami #17 Отговорено 14 Юни, 2008 а моята гори 5л/100кмм (ама масло) и 3бр. банички с малка бозичка за час !!!Е сега не ме хващайте на подбив каазвам ви колко ми отчете,може аз нещо да не съм направил правилно но така се оказа накрая че е 7 на 100.Но задължително ще се опитам пак да отчета разхода ми и ще видя.Честно казано и на мен хич не ми се вярва по скоро грешката е в мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Neophyte 2 #18 Отговорено 15 Юни, 2008 само в България съм виждал да ти зарежда някой друг колата ...не знам,не см бил на вън,но имах предвит за зануляването на колонкатане знам дали знаеш,но бензинджията така си прави пари,за тва викам да не им зимаме хляба Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doctorvlad 0 #19 Отговорено 17 Юни, 2008 Ето резултата от второто и третото засичане.Второ засичане...150 км градско със 17 литра бензин.Лично заредих резервоара ,от една и съща колонка и на една и съща бензиностанция. Третото засичане ...около 350 км извънградско и 20 км градско...изгори ми 32 литра гориво. Значи някъде около 8,6 л/100 км при скорост 120 км/час на автомагистралата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1net 41 #20 Отговорено 17 Юни, 2008 11.3 градско и 8.6 извънградско за този двигател са абсолютно нормален разход. Не го мисли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slus4o© 26 #21 Отговорено 17 Юни, 2008 Както каза колегата 1net ".......единствения начин да се минимизират някои грешки е нещото да се прави от един човек, по един и същи начин......"Аз добавям и множество пъти и сентенцията е налице използвайте по долния сайт при всяко зареждане и след 50-100 вливания колкото и да сте не наливали правилно разхода ще излезе наяве Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
userche 0 #22 Отговорено 17 Юни, 2008 (Редактирано) мен сивика ми гореше 18 извън градско те ми се оплакват за някви 13л Разхода за 2.0 е нормаленЛеле как издържаш ужас това е много бе.Мойта вчера я засекох и ми харяи 7 на 100 градско чак не ми се вярва7 на 100 !!! Абе ти караш ли я или я буташ колата ??? Или те дърпат :) Редактирано 17 Юни, 2008 от userche Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CryoGen 29 #23 Отговорено 17 Юни, 2008 7 на 100 !!! Абе ти караш ли я или я буташ колата ??? Или те дърпат абе малко идва оф-топик, но да защитя колегата ... и при мен разхода плува между 7-8/100 градско ...всичко е до стил на каране и часова зона на придвижване ...относно колегата с високия разход, ако го притеснява толкова, да смени колата с по-малък двигател ... за съжаление няма друго решение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doctorvlad 0 #24 Отговорено 18 Юни, 2008 offнедей да зимаш хляба на хората off само в България съм виждал да ти зарежда някой друг колата ... към човека който е пуснал темата ... интересно ми е за първи път ли засича, защото е пуснал темата сякаш е озадачен ... ?Ами тук в Кипър може и да не си излизаш от колата,те ти я зареждат. Ако плащаш с кредитна карта ти носят касовата бележка за да я подпишеш...Само в събота следобед,неделя и по празниците се налага да си зареждаш сам.Тогава няма никой на безиностанцията и зареждаш или с пари или с кредитна карта.Колкото до разхода не съм озадачен просто исках да споделим лични наблюдения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове