stan4o 26 #1 Публикувано 12 Юни, 2008 Понеже всички започнаха да критикуват и да недоволстват отварям нова тема единственно за предложения без критики и нападки. Игнорирайте нещата предложени от УС. Хайде давайте предложения/идеи ако вие бяхте в УС каква щеше да е идеята, организацията и целта на Клуба. Факт е че 1 000 човека мислят по-добре от 10. Може пък да има ефект и някое предложение да се одобри Не искам да давате проценти цифри итн. достатъчно е идеята и ако е добра да се обсъди и осъваршенства. П.С. аз имам няколко предложения, но искам да видя дали може да измисляме нови неща, а не да сме креативни само в критиките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest lookcho #2 Отговорено 12 Юни, 2008 ще изчистя всяка тъпа забележка или безсмислена критика и още няколко които ми се поръча ... искам да видя критиците до къде ще стигнат с градивното П.П. Краси ще e-bay мащерката на всеки който пише не по темата с по 10% а за най-напористите и почивка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
speedy gonzales 14 #3 Отговорено 12 Юни, 2008 аз имам само едно да кажа, защо да не вземем пример от колегите от другите държави.Има доста какво да вземем като идеи и въобще много неща. непиша често във форума само от време на време се включвам.това е моето мнение.относнп членския внос нали живеем в България и става ли въпрос някои да взима пари другите започват да се съмняват къде и за какво ще бъдат похарчени и наи вече кои ще се възползва от тях.Просто живеем в България. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #4 Отговорено 12 Юни, 2008 Не Не Не.... не схванахте идеята... Давайте предложения за какво да се харчат парите, а не как и по колко да се събират. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Katsko 1 #5 Отговорено 12 Юни, 2008 някакъв вид благотворителност според мен е силно препоръчителна, най-добре за деца или хора пострадали от катастрофи примерно, нещо което е свързано с Хондите, макар и не по най-приятния начин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draik 18 #6 Отговорено 12 Юни, 2008 Съгласявам се с мението на edikoisiКакто писах и в предната тема членския внос за България си е доста и е по-добре да бъде по-малък и да станат повече членовете отколкото по-голям с по-малко членове. Иначе целите за които ще се ползват парите Ombre много ясно ги е казал и аз съм напълно съгласен с тях. Все пак хората от управителния съвет по това което съм видял са си доста как да го кажа свестни и отговорни хора и ще оползотворяват парите по посочените цели. Като предложение примерно може да се пуска един път годишно анкета в която членовете да гласуваме какво да се прави с пари които са останали ако има такива или пък нови инициативи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #7 Отговорено 12 Юни, 2008 ОК ще ви дам една идея взаимствана от тук /форума/Компанията Хонда в световен мащаб провежда кампания за екология и опазване на околната среда. Преди време имаше предложение да се направи "Хонда горичка", естественно остана само предложение е не може ли това да е една от задачите...Ако развием малко идеята:1. Много общини ще се радват да се "Облагороди" някой парк или градинка, със люлки играчки за децата итн.2. Случвало ли ви се е да се разхождате из някой парк и най-близкото кошче за боклук да е на 200м? Какво ще кажете ако има кошчета "Хонда фен клуб" и всеки път като минеш покрай него да се зареждаш че и ти си част от това!3. абе нещо което да остане за поколенията и като минеш след 5 години да кажеш "Ето виждаш ли там зад онзи хълм е еди си какво, което направихме аз и няколко ентусиаста"... след 10 години като минеш и ще кажеш "Ето виждаш ли на мястото на този небостъргач, аз и няколко ентусиаста направихме еди си какво" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FROSTY 1 #8 Отговорено 12 Юни, 2008 (Редактирано) Парите които се събират от членски внос според мен трябва да отиват САМО ЗА НЕЩА СВЪРЗАНИ С КЛУБА и за нищо друго. Това е клуб на феновете на Хонда, а не е благотворителна организация. Не искам никой да ме разбира погрешно, но нещата не трябва да се смесват. В тази връзка ето и някои от нещата за които могат да се харчат парите:1. Издаване на самата карта;2. Поддържане на сайта и форума;3. Рекламни материали за мероприятия организирани от клуба;4. Вероятно има и други неща, но трябва да са свързани със самия клуб, защото това е членски внос за фенклуб, а не за нещо друго.И още нещо, 60 лв. са прекалено много и точно затова таксата трябва да бъде символична, просто да покрива разходите по самото членство. Не разбирам защо се смесват неща като фен на марка автомобили и облагородяване на градинка или някаква друга инициатива?!!? Няма нищо лошо в това да се организират такива неща, но те по никакъв начин не кореспондират с целта на този форум и клуб. Ако някой искак да прави благотворителност, да създаде организация с такава цел! Редактирано 12 Юни, 2008 от FROSTY Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ШМИРГЕЛ 9 #9 Отговорено 12 Юни, 2008 Парите които се събират от членски внос според мен трябва да отиват САМО ЗА НЕЩА СВЪРЗАНИ с клуба и за нищо друго. Това е клуб на феновете на Хонда, а не е благотворителна организация. Не искам никой да ме разбира погрешно, но нещата не трябва да се смесват. В тази връзка ето и някои от нещата за които могат да се харчат парите:1. Издаване на самата карта;2. Поддържане на сайта и форума;3. Рекламни материали за мероприятия организирани от клуба;4. Вероятно има и други неща, но трябва да са свързани със самия клуб, защото това е членски внос за фенклуб, а не за нещо друго.И още нещо, 60 лв. са прекалено много и точно затова таксата трябва да бъде символична, просто да покрива разходите по самото членство. Не разбирам защо се смесват неща като фен на марка автомобили и облагородяване на градинка или някаква друга инициатива?!!? Няма нищо лошо в това да се организират такива неща, но те по никакъв начин не кореспондират с целта на този форум и клуб. Ако някой искак да прави благотворителност, да създаде организация с такава цел!Или ако ще да се направи страничен внос за благотворителностПодкрепям колегата FROSTY Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #10 Отговорено 12 Юни, 2008 Станчо : Ако развием малко идеята:1. Много общини ще се радват да се "Облагороди" някой парк или градинка, със люлки играчки за децата итн.2. Случвало ли ви се е да се разхождате из някой парк и най-близкото кошче за боклук да е на 200м? Какво ще кажете ако има кошчета "Хонда фен клуб" и всеки път като минеш покрай него да се зареждаш че и ти си част от това!3. абе нещо което да остане за поколенията и като минеш след 5 години да кажеш "Ето виждаш ли там зад онзи хълм е еди си какво, което направихме аз и няколко ентусиаста"... след 10 години като минеш и ще кажеш "Ето виждаш ли на мястото на този небостъргач, аз и няколко ентусиаста направихме еди си какво"Фрости :1. Издаване на самата карта;2. Поддържане на сайта и форума;3. Рекламни материали за мероприятия организирани от клуба;4. Вероятно има и други неща, но трябва да са свързани със самия клуб, защото това е членски внос за фенклуб, а не за нещо друго.Това са креативните предложения за 12-те часа от както е пусната темата е прочетена джмъ пъти.Нека в останалите 24 часа да бъдете малко по креативни. И не превръщайте тази тема в бозата в която превърнахте предишната. Този път няма да си затварям очите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo #11 Отговорено 13 Юни, 2008 (Редактирано) на мен ми се върти идеята за организиране на мероприятия, няколко пъти в годината, на които да се набляга повече на HONDA, на спорта (може да се организират гонки в различни класове, и да се канят представитвли от други клубове), а не да се набляга на ядИнИето и пиенИето, за това разбирасе е нужно здрава организация, от хора с идеи, тука такива хора има много.П.С. bate_em4o даде много добра идея, трябва да се насърчават децата към автомобилния спорт и пистите за картинг, току виж са станали по уравновесени шофьори от нас Редактирано 13 Юни, 2008 от bat_gogo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nasakoto.Yakata 5 #12 Отговорено 13 Юни, 2008 Може на всяка национална организирана от клуба да се поставя някакъв знак на мястото за да се знае и помни какво е било Ето това видяхме с колегите като се връщахме от Узана и минахме през дряновският манастир. Нещо като мини реклама на клуба12 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #13 Отговорено 13 Юни, 2008 Аз предлагам да пускаме реклама по бтв и нова телевизия за набиране на нови членове на клуба струва ми се много яко ..... Колеги моля ви се осъзнайте се Подобни теми и подобни предложения според мен ще са актуални и трябва да се обсъждат от БЪДЕЩИТЕ членове на Хонда Клуб България и след взимане на решение какво да се спонсорира , чак тогава може да се пусне тема в общия форум , който посещават и не членове на Клуба и който иска и може със сигурност ще отдели някой лев или стотинка за каузата Същото се отнася и за предложения в каква насока да върви клуба , членовете на на Клуба ще взимат решения какъв път да поемат и когато вариянтите са 4 или 5 за справка кой от пътищата е предпочитан и от членовете на Хонда форума се пуска анкета и се разглеждат мненията и препоръките на съфорумците , но решението си остава на членовете на Клуба и т.н. У.С. Според мен така трябва да излглеждат нещата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoePass 0 #14 Отговорено 13 Юни, 2008 Кога ли ще има писта на която да се обучават състезатели?!? Може и да е следващата идея, да се обединят клубовете в вдна обща цел, автомобилна писта край София със всичко необходимо? Да има къде да се кара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest inferno #15 Отговорено 13 Юни, 2008 съгласен съм, че в софия живеят почти 2 милиона Българи но защо трябва да е само в софия? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest JoePass #16 Отговорено 13 Юни, 2008 (Редактирано) Защото от 1300 000 регистрирани автомобили са поне 300 000 по различни клубове и да речем съберат по 50-100 лв от човек може да се изгради такава писта като се привлекът и авто-мото спортни клубове спонсори и т.н може да се изгради такава писта без проблем. Като естествено всеки койнято се е бръкнал с някви пари ще ползва пистата > Редактирано 13 Юни, 2008 от JoePass Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bate_em4o 55 #17 Отговорено 13 Юни, 2008 (Редактирано) Не Не Не.... не схванахте идеята... Давайте предложения за какво да се харчат парите, а не как и по колко да се събират. Моля,дами и господа,четете! ;) :angry: :angry: :angry: Редактирано 13 Юни, 2008 от bate_em4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoePass 0 #18 Отговорено 13 Юни, 2008 Извинявам се моя грешка Благодаря за забележката! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stan4o 26 #19 Отговорено 13 Юни, 2008 (Редактирано) Емблема (лого) на клуба. аз не искам да е емблемата на хонда. Предпочитам да е готина стилизирана снимка на емблемата на Хонда например /ние сме фенове на марката не работници в завода за да носим емблемата на фирмата:angry:/. Но границата е много тънка да не стане нещо като "китайска" хонда или анцунг адибас. За пример вижте картата как ще изглежда (във другата тема), или примерно аватара на Матео.Проблем: трудно ще става с печата ако е много натруфено а ако е много изчистено пък ще си стане Хике или Рума за това да се изкажат колегите дизайнери и хората които се занимават с предпечат. ОФФ -> ^^ да му мислят феновете на Рено тяхната емблема си е нещо друго стилизирано Другото ми се въртеше в главата, но Тино почти го каза:Какво ще кажете за нещо от сорта да има година на ... (анкета с предложения и гласуване)цяла година клуба се занимава с победителя от анкетата, ето и идея за първата анкета:1. година на децата сираци2. година на природата3. година на състезанията4. година на сигурноста на пътя5. ай дописвайте и вие де.... Редактирано 13 Юни, 2008 от stan4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 926 #20 Отговорено 15 Юни, 2008 Да споделя как функционира един малък бюджет: 1.Разходната част се определя и гласува,задължително публично от феновете на марката. 2.Прави се анкета и се прогнозира колко членове ще купят карта и какви други пари ще влязат. Покрива се разхода минимум на 150%. После да се радваме на излишък и да не си гризем ноктите зареди инфлацията и цената на петрола. 3.Приходна част: 3.1 От членски внос 3.2 От спонсорство(фирми) 3.3 От часни дарения 3.4 От държавни институции,представителства и т.н. Всички тези точки мога да помогна да бъдат развити и осъществени.И няма да е лесно! А и специалисти във форума всякакви,ще помагат! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,всичко да се гласува чрез анкети.Така ще е най-демократично(сори за шаблончето ) Благодаря на УС,че създаде и поддържа този форум и да им подскажа, че щом има критики значи работят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове