Jump to content
Guest tison

хонда на газ

Recommended Posts

Колко са ти консумативите за подръжка на газовата (реглажи, изпарители или мембрани, по честа смяха на масло, по често смяна на въдушен филтър)? Колко време си губил да ходиш по сервизите? Колко ти харчи на бензин? Дай да удариме чертата и аз ти гарантирам че си спестил много малко или е едно към едно или даже си на загуба.

Въздушен филтър 14.80 лв - сменявам го на около 7000 километра (приблизително на месец и половина)Реглаж - 10 лева (пак на месец и половина след смяна на филтъра)Мембрани 50 лева (на 150000 километра грубо на две годни)Преглед на газовата уредба 25 лева.Това с честата смяна на масло е чиста заблуда тук пробега теоритично се удължава, но аз пак си го сменявам на 10000 км или на два до три месеца!Годишна поддръжка на газова уредба с която се изминават около 50000 до 60000 хиляди на година е 350 лева, а аз за 6 месеца съм дал 3500 лева за газ прибавяйки и парите за поддръжката стават 3850, проста сметка при каране на бензин за същия пробег - 7000 лева, на бензин ми харчи точно толкова колкото и на газ измерено в литри, но измерено в пари разликата е точно двойна. Сметката е проста и показателна.
Евала на Капоне, ето че сметките са приблизително такива каквито аз ги изкарах...Че се спестява няма спор.Като нямаме пари е така, който може да си кара на бенз..А относно забраната за газовите, направо се вбесявам, д...а нещастниците, нестига че е по екологично гориво и не гърмят газовите всеки ден, ми ще ги забранявали и то само тези които не са произведени на газ или метан..Не стига че едвам ги караме с газ и спестяваме пари за сметка на безопастноста на движение ми ще ни забранят да минаваме тънко,къде е основателната причина не виждам аз? еи тва ако го направят, ще ме гледате по новините как чупя стъклата на парламента или ще е първата газова уредба гръмнала на публично място пълно с депутати и управници....напрао откачам...лелеееее

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пак старата тема !!! едните сме балами и караме на газ , другите ще спасят света с подписка и митинг срещу цените на петрола :Dлека вечер и спете спокойно , на мен една бутилка 60 литра ми струва под 70лв , а на вас ? ... колата си е пълна инжекция и двигателя наистина е спънат, но >190 на газ прави, а на мен и това ми е много ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм засрамен. Благодаря ти капне за това което написа. Еваларка :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз си карам мойта d16z6 на газ вече 2 години без никакви ядове. Верно е че като включа на газ 30-40 коня лягат да спят :lol: но ... цената си казва разликата. Разхода в литри ми е един и същ (с гадна газова съм). Когато ми се кара по сериозно включвам на бензин и отлитам, двигателя не е мръднал и си върви както винаги си е вървяла. Единственото което правя е на газ да не карам продължително над 5000 об. и то само за всеки случай - не знам дали има смисъл.Освен това хондите са хубави коли но все пак (такива като мойта) са на 13+ години и не мисля че чак толкова трябва да ги жалим. Така че според мен ... газ до дупка (на газ) и това е. Сигурен съм че с разликата вече съм си избил една кола като мойта така че не ми пука. Напоследък си я "пържа" на газ и нема ядове ... мноо здрави тея хонди деба, тая газ не мое ги прецака така лесно :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кратко инфо за отричащите газификацията :-) Маршрут: Г.Оряховица - София - София градско- Карлово- Шипка-Габрово- Г.Оряховица общо засечени 567 км. Заредена газ за 37 лв. при цена 1.23 лв/л. Всеки може да реши за себе си дали е изгодно или не... Само да вметна, че газовият инжекцион не е настроен прецизно до момента, тъй като съвсем скоро го монтираха на колата ми.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда... може да е грешка от моя страна, но в Събота слагам и аз газов инжекцион. На D16y3.Това не се издъжа. Всеки ден имам по 50-70 км. в София - отделно разходките през уикендите. На месец излизам поне от 300-350-400 лв. за бензин. Грозна картинка :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"...Мда... може да е грешка от моя страна, но в Събота слагам и аз газов инжекцион. На D16y3."

Относно грешката: Мисля, че няма да е грешка при условие, че попаднеш на монтажници с необходимите знания и желание за работа, абе с 2 думи -хора дето си обичат занаята. Аз не попаднах на такива и добре, че колега, тук от форума, ми даде някои ценни съвети. Изисках 'майсторите' да ги спазят, те ме гледаха недоброжелателно, но няма как.. Сега колата ми е сравнително добре.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

София - Арапя - София, около 1000км с жена 2 деца и багажника на седана догоре - към 100лв за газ, разход 8/100 (на отиване 6 часа разход 7.5, на връщане 5 часа, 140-150 по магистралата, разход 8.5), Д15Б2 с Ловато

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мафията в България обаче дига цената на газта, въпреки че няма и не се говори за никакъв недостиг на газ на световния пазар, това не е ли безобразие, в каква страна живеем само!!! Няма ли кой да контролира тези увеличения и изобщо на какво основание се прави!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...