Jump to content
Saho

Традиция или простотия!?

Recommended Posts

Дойде и времето на баловете... Пак се започва с броенето до 12 и еуфорията.. Но какво се случва с движението по пътищата? Незнам как вие възприемате поведението на "баладжиите" , когато започнат да излизат от колите или се возят по предните капаци. Незнам дали това е традицията или е просто стремеж за показност. Знам само , че е МНОГО опасно за всички участници в движеноето по пътищата. Такова чудо съм виждъл само в София..(аз съм от Хасково).. Или поне аз като завършвах нямаше такива изпълнения :rolleyes: . Според вас трябва ли това да се толерира от органите на реда? Или всеки да си се оправя както може? Да не излизам от вкъщи докато всички завършат ли? Ако някои се изтърси от кабриото и аз съм нещастника който кара отзад.. не ми се влиза в затвора.. Пък и неискам да съм отговорен за живота на друг...Не искам да обидя никой с този пост. Знам че на някои от колегите им предстой това събитие. Знам че колегите са кадърни шофьори и са достатъчно отговорни за да не допуснат произшествие от глупост. Но винаги има изключения. И точно те ме притесняват.Найстина пожелавам весело изкарване на празника на всички завъшващи колеги! Карайте разумно и се пазете!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз завършвам... и няма да седя на вратата, защото е много просто и защото колата не е моя, и мога да я счупя така да се каже. От шибидах да се покажеш до половината има опасност само да те тресне някоя табела. Да се изправиш в цял ръст от кабрио е немислимо глупаво, защото една по-рязка спирачка те праща в колата на колега-абитуриент на гости в багажника! Та така, и аз не толерирам ексцесиите, само умерената радост. Това за капака да седиш вече е толкова немислимо, че не ми се мисли! :rolleyes:П.П.: Убийте ме, смятам да крещя от едно до дванайсе докато си изплюя сливиците! Това ще се случи с подадена глава през прозореца, не ТОРС, не КРАКА, ГЛАВА с колана закопчан! :rolleyes:

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.П.: Убийте ме, смятам да крещя от едно до дванайсе докато си изплюя сливиците!

А що ще крещиш,това няква нова мода ли е?Мен лично ще ме е срам да крещя!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е празникът с едно шествие от хубави коли, наконтени абитуриенти и много настроение.Ама тва с излизането по капаците на колите, тавани, покриви и кабриолети си е чиста проява на процъфтяващата простотия на изтърваните завършващи. (казвам го с весела ирония, да не се засягат разумните абитуриенти от форума) :rolleyes:Но сериозно - всичко това си е опасно и КАТ не си правят реклама, като казват, че ще санкционират. Друг е въпросът дали ще могат и наистина ли ще го правят.Аз лично ще се наслаждавам отдалеч на тези шествия.Много веселба и разум на всички абитуриенти от форума! :rolleyes:Да се готви WaveMasta за подобаващ ескорт! :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А що ще крещиш,това няква нова мода ли е?Мен лично ще ме е срам да крещя!

Ами.. чакай да преброя... традиция е да се крещят изминалите години обучение /от едно до дванайсе/ от ПОНЕ седем години. :unsure: Казвам толкова, защото от тогава започнах да обръщам внимание на абитуриентите. :rolleyes: И да, мен няма да ме е срам да пародирам с успешното си завършване за няколко астрономически часа. :unsure: Нека ме псуват, нека ме мразят... аз ще си правя кефа, тези, които не са си го правили навреме да си стоят в черупките и да си се дразнят. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднъж имате бал правете си кефа на макс , после започва истинския живот :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз завършвам тази година.....даже ако трябва да съм честен след около 3 часа трябва да си тръгвам на бала.Аз лично не съм фен на тези работи с викане, излизане, пеене и т.н. но някак са неизбежни. Иначе ако всичко мине по план обещавам да пусна една темичка със снимчици от днешната вечер, защото имам какво да покажа колеги. :rolleyes: ПОжелавам си приятно изкарване и от ваше име :rolleyes::rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее,това с крещенето от 1-12,верно е голяма простотия и по мое време го нямаше(а,аз не,че съм стара) :rolleyes: Иначе,колега,всички сме се разбивали от купон при завършването....Айде много щуро изкарване на празника и много незабравими спомени да си направите,че после идва"ходенето по мъките"изпити,класирания,"сега приет ли съм,не съм ли приет",идва едно такова лято с терзания... :rolleyes: .....И се фукайте с тоалетите и колите си колкото можете,но и се ПАЗЕТЕ :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)


Дам опасни типове са тия ми ти 'баладжии' изскачат половината навънка
от колите седнали на вратите с биричка в ръка :rolleyes:


Ко да ги праиш, аз лично спазвам по-голяма дистанция и си отварям очите на амнайсе



ПС То като се замислиш няма кой знае ко да се празнува,
щот лесното мина идва по трудното и по продължителното мъчение :lol: ,
но те все още не са го осъзнали поради тази причина никога няма да видите
нафиркан Абсулвент с шише бирка в ръка показал се през прозореца и крещейки от 1...2...3.....16-17 :rolleyes::unsure::cool:

Редактирано от slus4o©

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аве тва с 1-12 верно ли го има? При мене го нямаше. Да не е някъв софииски адет? Колегата Слъс4о е до болка прав. Аз се дипломирах от ВУЗа наскоро и не ми се празнува - реве ми се.Пожелавам на всички които имат голяма вечер тия дни да си изкарат толкова добре колкото аз и повече! И умната:rolleyes:

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм съгласен с колегата отгоре! А и не виждам както толкова има за празнуване- края на безгрижния ученически живот и началото на кандидатстване, студентстване, бачкане, женене, развеждане, отглеждане на деца и т.н. Голям празник, няма що!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее,това с крещенето от 1-12,верно е голяма простотия и по мое време го нямаше(а,аз не,че съм стара) ;)

:D:unsure:;) Това, с броенето го помня, от както се помня! :P Аз, след моя бал, доста дълго време не можех да говоря като хората! :D:cool: Даже сега от 3 дни, всяка вечер съм на балове, и мога с гордост да заявя, че виках повече от самите абитуриенти! :rolleyes:;) .......Нещо ги е срам хорицата......преди 3-тата бира.... :P А бъш по темата: Че някои абитуриенти се престарават......е т'ва е ясно но: Трябва да има разбиране от страна на страничните наблюдатели и повишено внимание! Всеки абитуриент заслужава подобаващо завършване на безгрижните си години! Не може без тия изцепки!Алоооо, сега завършващите:lol: Направете си балните дни запомнящи се;) не това: :):D 1....2....3....4....5....6....7....8....9....10....11....12....... :rolleyes:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И по моето време го нямаше това броене но нали се менят времената...... Това броене ми звучи малко като "КОИ КАЗАААААААААААА.... УУУУУ ВОЛ НЕ НИ СМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ" :rolleyes: Яко да си изкарате на щурия ви бал и разумната че след 2-та водка главата не слуша. п.п. Ей и да ползвате костюми за малките си джентълмени (само за момчетата :drunk: ) че да не сменяте пелени вместо консумативите на колите си. :drunk:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Еми броенето си е българщината. Аз на моя бал, нито пях, нито виках, нито броих - не знам много ми е селско да викаш през прозореца на хора, които си имат техен живот и никого не го ебе, че ти си един от всичките 99%, които завършват - еми нормално, не знам някой който да е влязал средно и да не го е избутал :lol:. Разбирам в ресторанта, в дискотеката, при класната - така да, ама по улиците да пищат като че ли са царете на София е доста просташко. На всичкото отгоре се мислят за голяма работа с чужда кола за 1 час, с дрехи за 3000 лева, които пари родителите им са събирали 4 години или толкова ще ги връщат и със 150 лева в джоба + няколко амфети, за да покажеме какъв мъж сме станали :lol:. В края на краищата това е празник за теб и за хората, с които си бил 4 години. И в този тон трябва да се състои - трябва да се наблегна на този колектив и на това как да се разделят и да поемат по различен път. Уви в България този празник се е видоизменил в празник на комплекса, празник на изкуствената показност, празник на пауна (надуваме се за да излъжем другите колко сме велики). С пари назаем всеки може.Изключително много съжалявам, че не можах да убедя моите съученици да отидем на екскурзия в чужбина. Офертите са страхотни - за цена от 600-700 лева отиваш в Кушадасъ със съучениците си за 7 дни в 4 звезди хотел All Inclusive (път,спане,храна през целия ден, алкохол без ограничения) - е скъпи абитуриенти, кое е по-доброто?Да се возиш един час в Мерцедес, да набуташ родителите си с торба пари, да се напиеш за една вечер и да останеш разочарован на другия ден = около 2500-3000 лв.Да бъдеш в един прекрасен курорт за 7 дни с твоите приятели, в един прекрасен хотел предлагащ каквито се сетиш екстри и условия, да си постоянно пиян, сит и на черешата от кеф, да си на море през май, хотелите по това време са пълни с абитуриенти от цяла България и съседките, което ти гарантира поне 3-ма секс партньори за тези седмица (може и от различни националности), да имаш времето и възможността да обиколиш и да видиш културата и живота на друг народ, да имаш снимки и записи в килограми за спомен и накрая да се прибереш и да си кажеш - ЕБАСИ МАМАТА ЕБАСИ БАЛА - ЛУДНИЦААААА = 700-1000 лв.Благодаря на всички бивши съученици, които откликнаха на поканата ми и през 2005 година повторихме бала си, но този път в Турция - наистина беше уникалноПриятно прекарване :lol:

Редактирано от Miroslav.Ivanov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миро,много си прав....Страшно много ме изкефи...И найстина по-добре екскурзия,от колкото такава простотия :lol: Просто спомените нямат цена :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е малко като уволнение и мен ме кефи.на моя бал го имаше.И като вземеш да броиш докато стигнеш до 12 си е доста и се замисляш 1-ви клас, 2- клас и така.. Днес бях на бал на изпращане и едната от колите с абитюрентите яко върти гуми на завоя с газ и направо си представих малко по надолу са се забили в някоя канавка,дейба..Не трябва такива щуротии да се правят,особено с излизането от прозорци,шибидаци и прочее.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Традиция или простотия!?хаоса около завършващите

Простотия.Само ако знаеха тези завършващи какво ги чака... Ама като ги гледам в какви коли се возят, явно са си хванали занаяата покрай няакой подсъдим роднина...Живи и здрави да са младежите. Според мен те имат най-малко вина, че са възпитавани с простотия, беззаконие и комплекси. Някой ден, ако заработят законите в тази държава, на тази младеж ще е най-тежко.A, btw, избийте си от главата, че в цяла Бг е традиция това ужасно броене. Явно се среща само в най-големите села :lol: Редактирано от Didko

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да поставиш всички под общ знаменател е меко казано по-голяма комплексарщина от нашето викане като селяни.Костюма ми струва 300лв., намален, промоция, от българска фирма. Колата е от приятел, безплатно. Дискотеката СИ ПЛАЩАМ САМ! Работя от няколко години насам, усетил съм дебелия край много преди много хора, знам МНОГО добре какво ще ни е след като няма къде да си клатим краката сутрин, а втория срок следобед, или обратното. Викам, не за да ме чуете вие, драги ми съфорумци, а викам със съучениците си, защото само ние си знаем през какво сме минали тези дванайсет години. Силни наркотици НЕ взимам, само пуша цигари и много рядко пия кафе, ако не знаете и двете са си наркотици. Това, че не сте пяли... ами лошо братлета, песента краси човека. :lol: Не пищя като да съм цар на София, и никой не си го мисли. Пищя, защото се радвам. Много по-просташки са много други неща, в пъти по-опасни, които вие, обвинители порастнали, културни правите. И да... ние ЩЕ си правим втора бална вечер, СЛЕД официалната. Това УЖАСНО броене си е нашия начин да изпратим годините. И на мен не ми харесва да гледам 20-30 годишни "порастнали" пичове да викат по мачовете, или по заведенията или у тях си, съответно върху главата ми, да ги гледам как ги пребират жените им пияни като кирки. Но това са нормални неща, и съм ги приел за такива. Приемете го и вие, а не изразявайте "зрялото" си недоволство спрямо нас. Разбирам, вие сте улегнали и сте патили сто пъти колкото нас от живота, и виждате какви сме пишлемета като викаме и ни критикувате. Ако ви притесняваме толкова много, разклащаме спокойния ви бит и личен живот, нали имате музика в Хондата - пускате и не ни слушате. А ние нека си простеем, нека се веселим. :lol: Стойте си в черупките и зяйте :lol:П.П.: При нас традиция е "ужасното" броене, в други градове се събират в центъра на града, ЦЯЛОТО училище и там крещят като невидяли. :P

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей'тва е! Няма 20 години и вече е видял всичко от живота!Само да те питам, как си изплащаш 20-30 годишния кредит за жилището, в което живееш? Или пък ... к'во правят жената и децата ти? М?Едно е на 16 да си изкарваш сам кинти за цигари и пиячка. Аз започнах да бачкам в 7-ми клас, лятната ваканция. От трети курс студен съм на пълен работен ден. Та, пич, изживей си бала с кеф, както ти си знаеш и не ми казвай какво си видял и какво не от живота. И btw ако в тази заветна вечер нещата се скофтят - не се цупи, след 1 месец няма да ти пука! :lol: Иначе... само след година ще си толкова близо до моето мнение! :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Между за цигари и пиячка, и пари за собствена кола има голяма разлика. Мама и тати не са ми помогнали да си я купя, както се случва в повечето случаи.Не съм видял колкото теб, някой да те е визирал?Живея сам от 15 годишен.П.П.: Ей сега ще ми лепнат един уорн.П.П.2: За мен вечерта не е заветна, колко по-важни вечери съм имал. Някой да е казал, че съм видял всичко от живота? Далеч съм от тази мисъл, имам да изживея още толкова хубави и лоши неща, и смятам да мина през всичките с главата напред, защото после ще горя в ада заради викането след няколко дни. Нещата няма на къде да се скофтят, нямам проблема с "един абитуриент задължително трябва да изцепи 2-3 абитуриентки на бала", защото си имам приятелка и не ме кефи идеята. Да се сбия няма, да препия също няма, мярката си я намерих преди време. :lol: Най-много да пия и да карам, та нали съм "младежта" и няма как да не съм прост! :lol:

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Victor

Кефи ме как току що завършващите фаворизират прекараното време в училище с такъв патос, че все едно са минали през Чуждестранния легион. "Годините, през коите сме преминали", "какво ли не сме видяли заедно" и т.н. Какво сте видяли - най-обикновено училище. Ако ви се е сторило тежко и достойно да бъде окачествено за подвиг, толкова по-зле за вас, щото курът тепърва пристига. :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха прочетох доста постове ,аз също съм от завършващите ,не съм видял мноого от живота ама да обикаляш из града ,ау да викаш да свиркаш и да ръмжиш (поне аз ръмжаш че клаксона ми е смешен а звука ми е брутален :P ) си беше яко. Поне при нашето обикаляне из града ,бяхме 5-6 коли , си карахме нормално без да правим нарушения. Само вдигахме адски много шум и хората по улиците ни се радваха :lol: . Шоу си е .. незнам как е в столицата ама предполагам е по-зле. За викането от 1-12 и после Ура го има и тука :lol: а вечерта на бала като се изпонапихме стигахме oт 1 до 16-17 :lol:. Питате защо се радваме че завършваме ,ами да ревем ли ,че от утре ще ни е по-тежко. Нека посрещнем проблемите с усмивки и викове.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уважаван мнението ти и отношението ти Shefa, но ти си капка в морето - аз говоря за над 90% от завършващите. Казваш че не си набутал много пари - ок, а попитай какви пари са набутали родителите на съучениците ти, особено на момичетата. То не са уникални рокли, гримове, прически, аксесоари, ала бала. И накрая всички стават на свине и се търкалят по жълтите павета.А за втора вечер, много хора си го казват преди бала, но са малцина които успяват да го осъществят - просто няма кинти. И накрая и да се съберат, то това ще са 5-6 души от 26 - вече не е същото. При нас се събрахме почти половината и то след повече от година, когато всеки работеше и имахме възможност да финансираме почивката. Но пак не беше випуск 2004, а част от хората, с които се виждаме и до днес.Ей такива ако бяха всички като тебе. нещата щяха да са по-добре - не си напълно самостоятелен, но колегите от форума, не могат да отречат, че да финансираш бала си на 18-19 години е голямо постижение. Аз лично, както и много други хора тук на твоите години имахме по 2-3 лева в джоба на ден. Разбира се така е на запад и особено в САЩ - 18 години е възраст на която трябва да се оправяш сам, но уви в България хората лежат на гърба на тати до 30 - срамота. Наистина не всеки може да си позволи собствено жилище, но поне да налива пари там където живее и да разбере, че хладилника не се пълни сам.Ама нали за това учите висше дами и господа - и накрая пак при тати. Но това е друга тема за мързеливите студенти, че там колко има да се говори :lol: . И да не ми разправят, че от учене нямали време за работа хахаххаха

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И по моето време го нямаше това броене но нали се менят времената...... Това броене ми звучи малко като "КОИ КАЗАААААААААААА.... УУУУУ ВОЛ НЕ НИ СМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ" :lol:

 

Да наистина.

Аз си спомням/дано не звуча като дядо/,че войниците,които се У - ВОЛ-НЯ -ВА -ХА викаха така...!Щото казармата едно време е била гърч:lol:

А сега кво учениците бият даскалите!Баси и зора...

АМА ИЗГЛЕЖДА Е МОДЕРНО -КВО МИ РАЗБИРА ТИКВАТА ОТ МОДА....

 

НА ВСИЧКИ КОИТО ЩЕ ЗАВЪРШВАТ ТАЗИ ГОДИНА-ДА СИ ИЗКАТАТЕ ЯКО-ЩОТО Е ВЕДНЪЖ....

 

п.с. Гаджето ми завършва тази година-ще видя кви ще ги свърши.... :lol::P

Редактирано от ursus

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо изменихте темата а?! :lol: Сигурно има около 500 000 абитуриенти:lol: и всеки от тях е напълно уникален:lol:рядко може да има база за сравнения:PБягайте от мисълта, че те незнаят какво ги чака:P знаят-знаят:P просто още не са го изпитали:P колегата го е казал МНОГО ДОБРЕ >>>

Питате защо се радваме че завършваме ,ами да ревем ли ,че от утре ще ни е по-тежко. Нека посрещнем проблемите с усмивки и викове.

:P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И всеки от тях е напълно уникален:lol:

Уникален, като всички останали! :lol: NO Offence!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъм с риска "малката секира" да ме посече с уорн, ще пиша!Скъпи "пораснали" колеги, погледнете го от тази страна. Ние никога не сме били по-големи, никога до сега не сме ознаменували края на някакъв период от време с такова празненство. Това е нашият миг. Никой не отрича, че в даскало не е като на работа и като в истинския живот. Напротив, повечето от приятелите ми, които завършват тази година, са напълно наясно, както и аз самия, че истинското ебане започва оттук насетне. Не говоря само за здраво зубрене за тези, които наистина искат да получат истинско висше, ами и за работа, за съчетаване на бачкане със учене, за доизграждане, или пък изграждане на относителна, а и за някои от нас, пълна смаостоятелност и независимост от родители и семейна среда. Ясно ни е (пак казвам, не на всички, но има хора, които са с акъла си), че отсега нататък проблемите ще стават повече, ще има да се мъчим над по-сложни въпроси от това "как да препиша неска на контролното, как да финтирам тази по физика, как да успея да се подготвя за държавен изпит, класно, изпитване и изпит за езикова диплома, едновременно, в рамките на два месеца и половина?". Но все пак всеки според възможностите и познанията си. На нас това ни се е видяло трудно и нелеко и мога да викажа,че училището не е само едно механично ходене не даскало. Всички знаете, че ако приемем училището насериозно и присърце, и то може да е голяма ебалня, място където да се оформим като личности, да сформираме характер, самостоятелност, световъзприятия. Така че за някои от нас балът е събитието, което обозначава края на една изпълнена с много емоции, усилия, желания, стремежи, въжделения, успехи и неуспехи фаза от живота ни. Това са 5 от най-хубавите години в човешкия живот изобщо, и смятам, че и вие не можете да го отречете. Имам предвид не петте години от седми до дванайсти клас, когато живеехме/хте в топлата семейна обител и мама и тате бяха стожери на семейното спокойствие и духовното и личностно съзряване на младия пубер. Говоря за петте години, в които намерихме/хте първите истински приятели, усетихме/хте първите любовни тръпки, посрещнахме/хте п

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ги сядохте завършващите!Само да припомня,че и на нас като бяхме на техните годинитака ни говориха,ама кой да слуша :o !Shefe,не го приемай лично,разни хора,разни идеали!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ги сядохте завършващите!Само да припомня,че и на нас като бяхме на техните годинитака ни говориха,ама кой да слуша :) !Shefe,не го приемай лично,разни хора,разни идеали!

:o а на това по горното му пиша 6-ца за обем :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трещете момчета, но с едно на ум, аз и до ден днешен като тръгнем на море ала бала си вися по джамовете, крещя викам, качвам се по колите.. Ко да праиш... Дивак. Айде приятно изкарване, а сега отивам на един БАУ, неделя сме на Wavemastera, въубще луТница, батко! 1! 2! 3!...6! 7! ...11! 12!! /Мога и 1 курс! 2 курс!/ :o ама ай нема.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а на това по горното му пиша 6-ца за обем :o

Много правилно, колега, но ако за обем му пишеш 6-ца, тогава за самото съдържание трябва директно във ВУЗ да го приемат момчето! Искам да отбележа колко мисъл има в това "есе" на WaveMastaa. Ами евала, батка. Ако такива като тебе броят до 12 и викат, и се веселят, то празнуването няма да е простотия. Щото ти показа на всички ни как трябва да мисли един млад човек и как трябва да се весели абитуриентът - до откат, но разумно.Ех, ако имаше нещо обратно на warn, примерно reward, направо трябваше да ти дадат максимума за това твое мислене.Пожелавам на всички абитуриенти да се разцепят здраво, да си опичат акълите и да запомнят този невероятен празник - завършването!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крещете си на воля и се забавлявайте. Веднъж човек има бал. Аз лично много се дразня на глупавото и безмислено броене, но всяко чудо за 3 дни. Също така прахосването на една шапка пари за няколко часа е глупаво, но това вече зависи конкретно от човека - за съжаление повечето парадират с това без да си имат най-малка представа какво ги чака след това. Безразсъдното шофиране и провисване от колите пък въобще няма да го коментирам - т.е. както всяко забранено нещо в България е задължително да се направи - лошо, че няма кой да санкционира.И така - правете си кефа - дано да няма лоши спомени след това (зависи изцяло от вас).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала Wavemasta, батко това ти изкарване трябва да се публикува някъде...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Да ви кажа честно и тая мода ще отмине,баловете де,както няма вечеабсолвенти,а само абитуриенти.Така че веселете се яко :unsure: !Забравих:ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ АБИТУРИЕНТИ!

Редактирано от darius

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Завърших като бях на 18. Сега съм на 25. Като чуя клаксоните пред блока и ми се пълнят очите.Толкова ми става умилно като ги гледам в колите с балоните... Спомням си, когато аз имах бал. Спомени, спомени... и все хубави. И беше наистина, толкова хубаво. Само дето половината ни клас се отцепи и не искаха да обличат роклии костюми. Отидоха на Созопол. После като гледаха снимките и им разказвахме, цъкаха и някойси казаха, че съжаляват, че не са били с нас. По мое време също се викаше. Толкова е готино, еуфорично, завладяващо и естествено. Даже се чудя,защо няма такъв бал, когато се завършва и висшето образование, а не само средното. Това е преживяванесамо веднъж. И трябва да се изживее. Да се вика, да се танцува, да се надуват клаксони..... Все едно на сватба да не удари тъпана. Да не се извие хоро. Ама сега ще кажете, че това е друго. Не не е. Само детослед сватбата иде благата ракийка и червеното знаме. Само дето вече знамето не се вее, но това е друга тема.Българинът не умее да се радва заедно с другия, ако той не е лично засегнат от тази радост. Тя му пречи.Нарушава му се личното спокойствие, заради някаква тумба лигльовци, които видиш ли имали бал. Голям праз!А какво му е личното спокойствие? М? За едни личното спокойствие е да си седят на дивана с вдигнати върхутабуретката крака, да лющят семки докато не им се обърне езика от сол и да гледат телевизия. Вместо да се зарадва, да почувства радостта и еуфорията на другия да я сподели някак, чрез усмивка или друго.Той/тя застава намръщен и казва: "Уф тия па' крещЪт и броАт ли броАт! ПиснА ми от тЕх! Какво са ми се раз'лопАли! Уууф!" ...Тъжното е не, когато се радваш, а когато не можеш да се зарадваш на чуждото щастие. Каквото и да е то. То си е негово.Това, че не съвпада с твоите разбирания не значи, че е маловажно, не значи, че не бива да се уважава. Щастието си е щастие.Далеч съм от мисълта, че трябва да се толерират безумия като пристигане на бала с хеликоптер примерно или възсяданетона предният капак на колата, задният или друга част от возилото. И такъв случай с хеликоптер вече има. Всички цъкат с език на голямото надцакване. Ами като искат да са оригинални нека дойдат с подводница. Или всички с автобус "Чавдар".Да бъдеш оригинален не значи да бъдеш снобар. Значението на думата "оригинален" е съвсем друга. на моя бал бях с Опел Астра.Друготе дойдоха и те с не кой-знае колко претензиицну коли. Едни дойдоха с каруца теглена от кон, управлявана от мургав ром.Сега нещата са доста преекспонирани вече. Показността стана прекалено явна. Дори и така да е. Оставете хората на мира в моментът им на щастие.След няколко дни ще съм на бал и ще викам заедно с другите, тържествено си го признавам. Ще се радвам и ще боря, ще преживеяемоцията още веднъж. И тези, които казват: "Ааа, едно време такива неща не е имало, сега - голяма простотия!" нека разкроят тясно съшитото си с бели конци същество, да се усмихнат и погледнат по-весело на нещата от другият ъгъл на тясната си черупка. Нека да излязат и да преброят не до 12, а до 112, за да им мине, ако толкав им е дерта, че едно време не са знаели, че завършват 12-ти клас. За последно.п.п. Петре, знаех си, че не случайно съм те обърнала с количката като малък. Весело в Неделята!

Редактирано от Hondanche_mamche

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

 

Евала, Петре:unsure: Просълзих се, докато те четях, върна ме 5 години назад...С моя клас ще празнуваме 5 години от бала тази година, даже и класната ще ни уважи.. честно казано, все едно вчера съм излязла от това училище, още ме боли сърцето и ме гони дивата носталгия.Искам да пожелая на всички абитуриенти да имат незабравима вечер, за която да си спомнят дълго; да се снимат много, за да има над какво да се умиляват до просълзяване (така става, като гледам аз касетката от моя бал); да се веселят с хората, с които ги е събрал живота, и с които са делили емоции и ежедневие 5 години. Дали ще викат или не, това си е техен личен избор.. аз лично като видя абитуриенти по улицата им се радвам и им махам - и те се радват, и аз Редактирано от Morridina

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA
Отговорено (Редактирано)

Ах и сестра ми /Hondanche_mamche/ и братовчед ми /WaveMastaa/ са ми големи умници. Как нe съм като тях значи, лош късмет, нямам ген за мислене! :o П.П.: Абе като гледам, цялата рода съм събрал в тоя форум :)

Редактирано от ShEfA

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Animal

Shefe, те са творците, ти бъди практика - събери им писанията и издай бюлетин, блог или каквото си харесаш, например "Дневник на един абитюрент" ..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Големи "майстори на перото" имало в този форум. Май са по някаква роднинска връзка, ама няма значение. Истината за мен за този празник е друга и това съвсем не е денят, който би трябвало да се свързва с викането, все едно си циганин и излизаш от 3 годишна служба в строителни войски.Да празнуваш и да се радваш може да се изрази и без да правиш нагла показност, просташки изпълнения и истерични крясъци! Днес ги гледах пак разкрасените автомобили. Радвам им се естествено! Това си е техния ден! И това, че обявавям някои неща от съвременния начин на празнуване за просташки не ме прави сноб, моля!Относно балната вечер ли? Ами хайде, ще се опитам да предупредя. Ще има много разочаровани. Причините ще са най-различни: напиваш се безпаметно; музиката не ти харесва; гаджето, което ти е обещало, че ще ти пусне на бала, се отмята в последния момент... приятеля, с който си бил до вчера на един чин ти забива нож в гърба и ти отнася момата ... и т.н. и т.н. На следващия ден си казваш "Ебаси, толкова го чаках този ден, а той мина и нищо не се случи?!". А вие истерично крещящите, да не очаквате да се отвори водата в морето или да ви се разпъне червен килим към вашето бъдеще?Опичайте си акъла, а като ви мине бала и не се случат чудесата, които сте очаквали - не се ядосвайте! Сядайте си на задника, станете студенти и на есен живота започва! Чакат ви много по хубави и приятни мигове, тепърва ще срещнете много нови приятели и изобщо, живота ви сега започва!Това, което написах важи особено за хората от провинцията.И аз бях като вас. И това, което ви написах ми се случи. И ако си мислите, че сте единствените каръци, то филми като American Pie 1, 2, 3, 4, 5 ... са направени за тези като нас :)btw, не знам защо, но до тук есетата, които прочетох защитават теорията дали трябва да се празнува или не. А темата е "Традиция или простотия!?, хаоса около завършващите". Четете заданието, ей, че ви предстоят матури и после изпити! :o

Редактирано от Didko

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...