Jump to content
ivoto

Как могат да се измъкнат пари от застрахователя?

Recommended Posts

Колата има пълно Каско в "ДЗИ". Драскотината е дълбока (като от пирон и е до ламарина - боята е отишла на кино) и е описана при огледа от застрахователя (така си дойде от Германия). Има ли начин да се измъкнат пари за пребоядисване или по друг начин? Нещо като втора драскотина или друго...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата има пълно Каско в "ДЗИ". Драскотината е дълбока (като от пирон и е до ламарина - боята е отишла на кино) и е описана при огледа от застрахователя (така си дойде от Германия). Има ли начин да се измъкнат пари за пребоядисване или по друг начин? Нещо като втора драскотина или друго...

едва ли.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е описан детайла, няма начин!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми има. Да те ударят в калника примерно....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И това не е вариант, ще му платя 50% по-малко,
веднъж като е описан детайла дават жълти стотинки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За една такава драскотина ще ти дадът не пове4е от 20-30 лева за тези пари не си струва да се занимаваш и да хабиш нерви 4е като се запо4не едно разкарване тези пари само за бензин ще ги дадеш. Дано за вбъдеще не ти се налага да ходиш по застрахователи.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bat_gogo

еййй пак авантата търсите. вече описана щета няма как да ти бъде възтановена, трябва да я оправиш и да ти я снимат наново

Редактирано от bat_gogo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако го удариш ще ти признаят само изчукването;а боята ще бьде за твоя сметка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ако тези драскотини не са описани..........защото аз имам много драскотини по колата и на едно място даже и леко напукан кит но това никаде не е описано .............тогава какво правим??????

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В твоя случай може и да проваш нещо да ги гъбаркаш, за да изкопчиш мангизи. Не съм много наясно с материята, но знам, че в общи линии се плаща нещо, което е повредено от "проишествие", за което има доказателства (драскотини, ударено, парчета от детайли и т.н.). За съжаление моята драскотина е описана със сигурност. Знам го от дилъра, който ми уреди застраховката. Опитал се е да я скрие, но тя е прекалено явна - дълга 5-6 см. и е до тенекия.

Редактирано от ivoto

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ако тези драскотини не са описани..........защото аз имам много драскотини по колата и на едно място даже и леко напукан кит но това никаде не е описано .............тогава какво правим??????

Ако, имаш познат от агенцията, може да ти ги опише и заведе на няколко щети и така :lol: ! Иначе, не признават няколко различни детайла за една щета :lol: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен преди една седмица някой ме е ударил и ми е огънал (ако може да се каже че е огънато тъй като е малко) предния ляв калник. И аз не бях запознат с материята, но неволята учи човека. За да се заведе ЩЕТА трябва да се състави протокол за ПТП срежу неизвестен извършител - в случая. За драскотините трябва сам да се спонсорираш. И аз имам но никой не ги и погледна въпреки че настоявах. Трябвало да има отделен протокол за драскотините.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е описана шансът да изкрънкаш пари е нулев. Да те ударят в калника пак не е вариант както каза колегата Slus4o. Това е направено така, че пари лесно не дават.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен преди една седмица някой ме е ударил и ми е огънал (ако може да се каже че е огънато тъй като е малко) предния ляв калник. И аз не бях запознат с материята, но неволята учи човека. За да се заведе ЩЕТА трябва да се състави протокол за ПТП срежу неизвестен извършител - в случая. За драскотините трябва сам да се спонсорираш. И аз имам но никой не ги и погледна въпреки че настоявах. Трябвало да има отделен протокол за драскотините. Най-лесният вариант е да се пише, че щетата е станала на паркинг или при паркиране :) . Пише се протокол, като се описват подробности, къде, кога и/или как е възникнало произшествието. После се завежда щетата, добре е след това да се дозастраховате, за да не ви пада стойноста... или нещо такова http://forums.hondabg.com/style_emoticons/<#E_DIR#>/unsure.gif . Колегите с по-новите коли(до 13години), могат да ползват възлагателни писма и там е по-лесно, понеже всичко е описано при влизане в доверен сервиз и е на степени(1,2,3 и нов), но там е друга бира :) ! За нас със "старите" автомобили, според мен е най-добре да си вземем парите и сами да си търсим сервиз, понеже изплащането по фактурна стойност е малко относително, защото почти никога не знаеш колко процента ще изплатят :lol: ... Аз ползвам и застрахователен брокер, понеже те, ако са в час, ще ви гледат интереса и нямате да се занимавате с глупости ;) , с прости думи, ако имате да завеждате щета, идват вземат автомобила и се занимават със всичките глупости съпътстващи "щетата" и застрахователите! п.п. Забравих ;) ... При описване на щета при паркиране, за предпочитане е да са предмети, стени и всякакви такива, които не принадлежат на никой, който впоследствие да предяви иск за нарушение срещу собствеността, защото и такива работи са се случвали :lol:!!! Така че, опичайте си акъла и като си купувате МПС, гледайте да минете маркировката, без да ви опишат щетите ;) ! После е късно ;) .

Редактирано от Ashes

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivoto

А драскотина върху леко тръгнала (мехурчета в боята) ръжда на задния калник (вероятно не е описана при застраховката). Така и така трябва да се прави, докато не е пламнала повече. Има ли шанс да се хванат на въдицата и да платят "щетата"?! Естествено ако изпълнението е майсторско.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то4но с дзи-то(варненскато) нямаш никакви шансове!Мене ми смляха предницата имах дупчици по предния капак и бронята от кама4ета(около 1мм) и в краина сметка платих 400лв боя.Ремонта ми го праиха 2 месеца точно заради застрахователите защото нещат да дават пари кавалите.те една помпичка за 4истачките (20лв) не искаха да пишат.Много трудно дават пари изродите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...