martins 41 #1 Публикувано 17 Април, 2008 Колата е Сивик 4 генерация 1,5 90 кс. Проблемът е че в движение светва жълтата лампа на таблото, колата губи мощност и вдига максимум 3500 оборота. Проблема се получава след около 10 - 15 км. Моля помагайте. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sdd_pz 0 #2 Отговорено 17 Април, 2008 Колата е Сивик 4 генерация 1,5 90 кс. Проблемът е че в движение светва жълтата лампа на таблото, колата губи мощност и вдига максимум 3500 оборота. Проблема се получава след около 10 - 15 км. Моля помагайте.Като ти светне чек лампата (жълтата лампа) значи компютара отчита грешка за да разбереш каква е грешката и в последствие каде е проблема трябва1. Компютъра ти се намира на пода под жапката. Дърпаш мокета и там ше видиш една доста голяма котия с кръгло прозорче на нея през прозорчето се вижда една лампичка.2. Лампичката показва каде е грешката в зависимост от това колко пъти мигне.3. Свали си АУТОДАТА от някаде там пише грешките по номера на миганията.4. Като запалиш и светне чек-а почваш да броиш гледаш в програмата и оттам нататък ще знаеш каде е проблема.Имам проблем от този род дава ми грешка в инжекторите. Провери буксите които са ти на инжекторите те са една под друга една долната е за ниските горната за високите обороти (Но виж каква е грешката може и да не е от моноинжекциона и ти пойелавам да не е от там че иначе ще да си хванал синдрома на Д15Б).Надявам се да съм помогнал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest blueeye #3 Отговорено 17 Април, 2008 Това, че оборотите са ограничени на 3500 означава, че грешката е сериозна и ECU-то е минало в т.н. "limp mode" (сервизен режим). Първото нещо което трябва да направиш е както се съветва колегата да видиш каква/какви грешка/и е записъл компа. След това се действа в зависимост от резултата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1net 41 #4 Отговорено 17 Април, 2008 просто преброй миганията и пиши тук.Все пак имай предвид че мигания може и да няма, че тогава проблема ще е по-труден за диагностициране. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I-BOY_STZ 12 #5 Отговорено 18 Април, 2008 Колега имаш ли газова уредба? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #6 Отговорено 18 Април, 2008 голяма котия с кръгло прозорче на нея през прозорчето се вижда една лампичка.Уоу, коя е тази хонда, която има такова прозорче? До колкото ми е известно, трябва да следиш таблото чек лампата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest pesho2 #7 Отговорено 18 Април, 2008 1. Компютъра ти се намира на пода под жапката. Дърпаш мокета и там ше видиш една доста голяма котия с кръгло прозорче на нея през прозорчето се вижда една лампичка.Колега, и на шеста ли има такова прозорче - да знам дали да вдигам мокети и гуми? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #8 Отговорено 18 Април, 2008 Уоу, коя е тази хонда, която има такова прозорче? Моята PM6,PP4 са такива ECU-та (предполагам има и още модели които са така ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest martins #9 Отговорено 18 Април, 2008 Колеги мига по следният начин, един път мига, после пауза, осем пъти мига, пауза и после 16 пъти мига. Накой може ли да каже къв е проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dinkata 0 #10 Отговорено 18 Април, 2008 Мерси колеги !Святка,пауза 8 пъти пауза 16 пъти Днес откачих акумулатора и мисля ,че се оправи ще видя и утре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest gazarat_pz #11 Отговорено 19 Април, 2008 голяма котия с кръгло прозорче на нея през прозорчето се вижда една лампичка.Уоу, коя е тази хонда, която има такова прозорче? До колкото ми е известно, трябва да следиш таблото чек лампата? 1. Компютъра ти се намира на пода под жапката. Дърпаш мокета и там ше видиш една доста голяма котия с кръгло прозорче на нея през прозорчето се вижда една лампичка.Колега, и на шеста ли има такова прозорче - да знам дали да вдигам мокети и гуми?Мисля че за 4-та генерация става въпрос за каквато пита колегата martins. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове