Jump to content
ursus

Смешните имена на села и градове в БГ

Recommended Posts

М/у Стара Загора и Димитровград има едно село "Бъдеще". :]

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чудно как ги няма великите:с. Буховос. Мухово :):D:) информацията стига до вас благодарение на източник извън форума (за сега) :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баба ми е от с.Главаци-Вра4анско,а дядо ми от с.Друган-Радомирско :dry: Как ли са се намерили :censored:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам, че на всички им е доста забавна темата за селските имена. Постарах се да изчета обстойно предложениете от вас, за да не се повторя. И все пак ме извинете ако има нещо, което се дублира. Като добре запозната с географията на милата ни родина мога да кажа, че определено има какво да се добави. Ето част от по-вълнуващите наименования: с. Карвуна с. Крачимир с. Крива бара с. Големо бабино с. Никюп (?!?) с. Трапище с. Мърводол с. Смочево с. Злокучене с. Чешнегирово с. Големо Българско (колкото големо, толко и българско) с. Пет могили (вероятно в цялото село) с. Любовка с. Станке Лисичково с. Стойките с. Тюркмен с. ЧереповоИма още мноооогооо, ама не знам дали ще ви е интересно да изброявам. Знаете ли кое е още по-учудващото? Че има градове с още по-странни имена. Примерно: Угърчин, Кочериново, Любимец, Завет, Опака, Бобошево, Алфатар. Сигурна съм, че повечето от вас не са ги чували и едва ли знаят, че са градове, обаче е факт, че са.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с.Вещица

Редактирано от techobg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Угърчин, Кочериново , Завет, ОПАКА - аз съм от там и чаках кога ще го напишете :censored:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Shadow^Dancer

Ивайло Въртиташаков

хахаха, е така ако се казвам направо ... ;);) абе може и да се бъркам, ама ти нямаше ли един познат ... Ярослав :lol:;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest activity

едното ми село се казва: Бъркачево (община Бяла Слатина) а другото с.Брястово (община Добрич) това последното е на брега на морето ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gothic Angel

Имам, да Shadow^Dancer. И не знам дали си спомняш, ама ти много се разбираше с него по едно време ;) Обаче каквото и да си говорим, Ярослав е на светлинни години от Въртиташаков ;) Интересното ще ми е да го видя как си ги върти (ташаците) ;):lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gothic Angel

Преди време си спомням гледах някакво предаване по телевизията точно по повод на чудатите имена, които се срещат. Спомням си, че некви репортери бяха отишли там, където хората отиват да си сменят имената, и имаше една жена, която беше супер-мега-ултра разгневена. Репортерите я питаха защо иска да си смени името и тя каза, че навремето майка й е решила да я кръсти на двете й баби, за да няма сърдити. Лошото в случая е, че едната й баба се казвала Мара, а другата Тонка. Сами се сетете кво се е получило ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

с. Расово и с. Пишурка - Област Монтана бяха ако не се лъжа.с. Дивля - близо до гр. Земен

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone

Прилеп (Област Добрич)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с. Руманяс. Подслонс. Горно Ботевос. Дълбокис. Събранос. Гитас. Научен Абе много са ако седна да ги изброявам от странни по странни имена ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам вила в село Слънчево, край нас има село Припек, Доброглед, Изгрев то и още има ама.... :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gothic Angel

Аз имам вила в село Слънчево, край нас има село Припек, Доброглед, Изгрев то и още има ама.... :D

ахахаха, около вас май е доста слънчево и топло а ? както се казва, градусите са на ниво :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hondio Metan

Слънчево си е то като се опнеш на тревичката басейнчето до теб какво по хубаво от това :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gothic Angel

Знам ли, стига буболечки да няма по тревата да ти развалят кефа, всичко е на 6, басирам се. Ти ще кажеш. :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hondio Metan

Да ти кажа няма буболечки, ама ако искаш ела да се увериш :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хотанца - РусенскоСваленик - Русенско

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с.Бабек,обл.Пловдив

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

с.ВИС -КрумовградскоСливаркаСтрижбаДушинково

Абе въобще тази тема е доста интересна и поражда и много други теми, защото има необичайни имена не само за градове и села, но и за имена. Аз примерно като бях ученичка имах една учителка, която се казваше Лашка Милчева. А веднъж като влязох в една книжарница, продавачката имаше табелка с име Дойнешка Многознаева. Майка ми пък има познат Ивайло Въртиташаков :D

Помоли модераторите да прибавят в заглавито и имена,иначе пускай нова тема,ще напишем доста.В класа ни имаше съученик Пиронков,а класната Чукова !:D Манафов.Куртев. Редактирано от darius

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Местност „Пикла Запад” (Пловдивско...има и „Пикла Изток”...:worthy:с. Краводерето и малко именца на хора, преписани от натуриални актове: може да харесате някое за вашите бъдещи наследници..стига с тия екзотични латиноамерикански хрумвания...Вангелица ПърдалеваЧучула КамбурскаПетроне Серчо СпасоваЯко ЦаковПешка ТоповаВълкана Душева КолеваЦона Катърова;Богиня БързаковаКойчо ЦърцорковХульо РакиджиевНеда БорсуковаДрога МилевскаДушица Великова КуцароваМинет Алиева Новманова (“Не” вярвам да са я бъзикали в училище:)Хасан Хасан ЧобанШифкет Фейзиев

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...