LordVetinari 5 #1 Публикувано 26 Февруари, 2008 В момента карам сивик 6-та генерация, обаче времето си минава и колата остарява, затова се замислям за смяна Очевидния избор е седма генерация, от друга страна по мое мнение 7ген. на сивик, поне тази която се прави в англия е един от най-грозните автомобили, които съм срещал. Спрял съм се на 2 автомобила, които ми допадат като визия :1.Хонда Сивик - купе 7ген.2.Acura RSXМолбата ми е ако някой има или се е возил на някой от тези автомобили да сподели мнението си. P.S. Забравих да кажа 3-ия вариант :сивик 6ген. + хонда хорнет/сузуки бандит Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest HondaFanatic #2 Отговорено 26 Февруари, 2008 Мисля си че оставаш с два варианта Малко трудно ще намериш RSX в Европа , освен ако не тръгнеш от чужбина да взимаш но пак е малка вероятноста Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nicki 12 #3 Отговорено 26 Февруари, 2008 Еми като не ти харесва 7-мата генерация, вземи си 8-ма. На мене лично мойта Седмица отзад много ме кефи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stancho 4 #4 Отговорено 26 Февруари, 2008 колега незнам от кой град си, но в Ямбол се продава една Acura RSXсребриста, има я в mobile.bg идваш, пробваш и такап.п. не познавам момчето и незнам дали не е продадена, но едва ли.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Iceman #5 Отговорено 27 Февруари, 2008 В щатите имах щастието да покарам седма генерация седан 1,7 автоматик. От към конфорт, обезшуменост и качество на материалите ... просто нямам думи колко е по-напред от 5/6 ген. От към пъргавина - има си живец в нея, но предполагам килограмите - ще си имат отражение и вероятно е по-тромава (тогава нямах база за сравнение), но определено при възможност бих се прехвърлил от 5 ген купе в 7ма купе! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #6 Отговорено 27 Февруари, 2008 Варианти много, ама зависи с кви средства разполагаш. Все пак Civic 7 е около 15К, RSX е супер рядък и съответно по-скъп. За такива пари(20-25К) можеш спокойно да обрнеш поглед към нещо с Type R на капака, било то Civic Type R или Accord Type R. Или пък ако не търсиш спортното каране можеш да си потърсиш 03+ Accord,което си е супер кола (спортна визия, комфорт - какво му трябва на човек), и те вървят над 20К, особено ако не го търсиш в БГ, но пък щом си се загледал в RSX, спортните качества на автомобила не са ти безразлични.Моето мнение е че ако разполагаш с около 15К избора е между Civic 7(този с 3 врати е доста добъре откъм дизайн, този с 5 врати е малко като миниван, но тук вече е въпрос на вкус и приложение и няма да се меся) и Аccord 99-02 купе или седан (мен лично и двата много ми харесват, пак въпрос на вкус, приоритети и приложение/употреба/предназначение). Ако разполагаш, обаче, с бюджет от около 25К там вариантите са повече: 03+ Civic Type R, Integra Type R (Чиста проба бегачки); 99-02 Аccord Type R(спортен, ама много спортен седан+малко лукс); RSX който си избрал(мен лично ме кефи ама да е Type R JDM с 220 under the hood); и според мен най разумния избор за тея пари (разумен, не емоционален - тях вече ги казах) е 03+ Accord, една страхотна кола според мен.Успех в търсенето! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BurZz 0 #7 Отговорено 27 Февруари, 2008 ^^^ Много точно написано Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
No Limit Performance 180 #8 Отговорено 27 Февруари, 2008 Ямболската е автоматик - возих се в нея - очарован съм!Ела , погледни я , покарай я .. ако ти хареса отлепяй я.Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emko 8 #9 Отговорено 28 Февруари, 2008 В момента карам сивик 6-та генерация, обаче времето си минава и колата остарява, затова се замислям за смяна Очевидния избор е седма генерация, от друга страна по мое мнение 7ген. на сивик, поне тази която се прави в англия е един от най-грозните автомобили, които съм срещал. Спрял съм се на 2 автомобила, които ми допадат като визия :1.Хонда Сивик - купе 7ген.2.Acura RSXМолбата ми е ако някой има или се е возил на някой от тези автомобили да сподели мнението си. P.S. Забравих да кажа 3-ия вариант :сивик 6ген. + хонда хорнет/сузуки бандитИ на мен 7-ма Сивик отвън ми е много грозна - по нищо не се различава от Астра, 307 и т.н., НО НО НО аз не съм си купил автомобила да ходя на изложения, нито да си я гледам отвън, нито да питам за мнения приятели и познати как е колата отвън. Взех си я защото както и ти, трябваше да си подновя колата. Отвътре е невероятно просторна и за мен е много комфортна, когато трябва 4-ма души да пътуват доста. Също и на пътниците мисля, че им е ОК (справка - qni, Miyamoto). Предлага много повече вътрешно пространство от всяка друга кола в нейния сегмент. Двигателя е прилично икономичен, а в същото време предлага и възможност за по-бързо и динамично каране (справка Hronos - срещата на Калояново). НО НО НО тези неща ги открих, след като вече си бях купил грозната кола. Не съм питал тогава никой за мнение. Взех я защото исках колата ми да е Ходна. Единствено преди това бях карал модела с 1,4 двигател за около 2-3 километра, което беше сериозен плюс след няколко дена да си я купя колата. Успех с избора, колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qni 26 #10 Отговорено 29 Февруари, 2008 И аз потвърждавам думите на емко. Понеже я карам почти всекидневно/на емко колата/ мога да ти кажа че си е наистина много удобна, широка и шофирането си е песен направо, а и върви доста добре ......няма да казвам колко защото ще има въпроси после . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LordVetinari 5 #11 Отговорено 29 Февруари, 2008 благодаря много за мненията на всички.наистина не знаех, че в България има такъв автомобил.ще трябва да се пробва иначе по мои сметки една акура следва да стъпи на не повече от 10-12000$ със всичко имам в предвид малкия двигател щото големия е акцизен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Al_Capone #12 Отговорено 29 Февруари, 2008 (Редактирано) Ако ще я внасяш от Щатите ще платиш мито. Поне по спомен така мисля. Редактирано 29 Февруари, 2008 от Al_Capone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgivanov1 23 #13 Отговорено 1 Март, 2008 Аз имам 7ма ген. сивик седан и съм много доволен.1.6 110кс,разход 5,7-6,5л/100,супер возия,много пъргав,сдалано в Япония.Ако те интересува още нещо прати ми РМ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gandalf 0 #14 Отговорено 1 Март, 2008 Какво е мнението ви за дизеловия двигател 1,7?Какъв е разхода градско/извънградско, еластичност, шум в купето? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #15 Отговорено 1 Март, 2008 Питай Hronos. Ако той незнае, значи никой незнае Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gandalf 0 #16 Отговорено 3 Март, 2008 Благодаря много за информацията, Hronos-e! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
axlastro 0 #17 Отговорено 8 Декември, 2008 Екстра си е Дизела.Шум се чува само по светофарите слабо и при потегляне.Така са всички съвременни печки.Еластичност превъзходна, набира се чудесно.За разход конкретни числа не мога да цитирам но е нисък.Не си правя труда да засичам.Ако се кара кротко разхода е неприлично нисък, просто при мен винаги колите харчат повече на извънградско от колкото в града.Двигатели след 150-160 хил.км. пробег масово дават един и същи проблем със турбината и чека светва и колата спора да върви нормално,но е отработен въпроса вече и проблема се отстранява със около 100-тина лв.Мойта е далеко още от тия км. но наблюдавам други автомобили че проявяват един и същ синдром.Около 30 хил.км задължително на версиите 2002-2003г. трябва да е сменена рейката гаранционно защото се разтропва и там ремонт не е допустим, а новата рейка е колкото 1/4 от колата.Добра е колицата.Наистина много полезна информация. А за каква рейка става въпрос точно и как може да се провери при покупка на такъв автомобил?Някаква идея дали има пластмасови подкалници на задните колела, защото забелязах, че там се появява доста сериозна корозия заради песъчинките и калта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hronos 20 #18 Отговорено 8 Декември, 2008 За кормилната рейка става дума.Корозия не би трябвало да има.Не ръждясват поне до сега не съм видял ръждясъл екземпляр. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiro 1 #19 Отговорено 9 Декември, 2008 Ето ти един скромен вариант който намирам за не чак толкова грозен ...... (това е моето возило) http://forums.hondabg.com/index.php?automo...si&img=7365 ..... а пък и горния лост за скорости вкрайна сметка се оказа учудващо удобен, но крайния избор си е лично твой Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
axlastro 0 #20 Отговорено 15 Декември, 2008 Ето ти един скромен вариант който намирам за не чак толкова грозен ...... (това е моето возило) http://forums.hondabg.com/index.php?automo...si&img=7365 ..... а пък и горния лост за скорости вкрайна сметка се оказа учудващо удобен, но крайния избор си е лично твой Горния лост наистина е много удобен. А това продава ли се или просто го показваш като пример. Много добре изглежда. Гледах една синя такава но ми се стори малко вехта а цената беше около 12000лв. за 2003 1.7дизел. На задните калници точно пред гумите имаше намазано нещо като кит явно за да прикрие ръжда но си личеше че е доста неравна повърхността. Лоста на скоростите беше доста изтъркан но двигателя се държеше добре. Някой има ли идея за добър сервиз в София, където може да се прегледа такава кола преди да се купи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
FuckHonda 20 #21 Отговорено 9 Октомври, 2009 Омбре е сервиза Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове