Jump to content
Guest Maydie

Покупка на Civic ?

Recommended Posts

Guest Maydie

Здравейте колеги тая година зех книжка и дойде момента да си купя колица ,спрял съм се на civic и затова се регнах в този форум . Та моторите на ,който съм се спрял са 1.3 75 конски сили и на 1.5 90 конски сили ... моля ви за всякаква информация относно разход градско (ръчка и нормално каране) ,извън градско и на кой от двата модела поддръжката е по удачна за млад шофиор като мен !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Еди Ведър

Привет бъдещ колега има страшно много теми като твоя въпрос разрови се с търсачката аз лично съм давал информация за 1.3 доста пъти!!!Просто през ден някой като теб пуска такава тема и на колегите име писнало да се повтарят :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе като за начало,колега,си вземи 1.3 мотор защото са много икономични ще останеш доволен,а след като свикнеш със 1.3 си взимай 1.5 :blink: Ако си сложиш газово ще имаш разход около 8 на 100.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest krisko

братле аз преди един месец си взех 1.3 много съм доволен като за 1ва кола е доста добре :bow:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

погледнете ХХХ торентите у замундата има некъв кретен дето е писал "абе убаво ама бръсната...."баси не бачка алт и С требе да цъкна долу!!!ми ко.... земи си хонда и си я карай....оно лощо нема ма глей да е лачена и за малко парите митата паднаха...па и ко нали у НФС я има ти ша викаш !!!!!!!!!!!! глей бе я там ди мачкам сите и съм голем играч!!!! И рейсър малииииииииииииииииииииибаси алт и с не бачка:bow:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също съм с първа кола 1,3 93год и съм мн доволен :) ама многоооооо :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Salamander

вземи си Д15Б2 (1.5 16V) 6тото тоя мотор има голям потенциал за развитие пък и да не го бара6 колата дърпа прили4но и хар4и 7 в града и 5 на дълго. а тоя Д13 (1.3 ) 6е го бута6 ли не знам...не бих си взел такъв двигател слаб ми се вижда :P (са не ме нападайте Д13 колегите) :) п.п: айде успех с покупката и нали помни6? поне Д15!!!!:P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maydie

вземи си Д15Б2 (1.5 16V) 6тото тоя мотор има голям потенциал за развитие пък и да не го бара6 колата дърпа прили4но и хар4и 7 в града и 5 на дълго. а тоя Д13 (1.3 ) 6е го бута6 ли не знам...не бих си взел такъв двигател слаб ми се вижда :P (са не ме нападайте Д13 колегите) :P п.п: айде успех с покупката и нали помни6? поне Д15!:P:P

Иска ми се да е 1.5 , но ме притеснява разхода съмнява ме че ще е 7-8 в града :) (за газ ли говорим ?) някой който кара 1.3 на бензин да сподели в града какъв му е разхода

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи от сезона и зависи в какво настроение съм - от малко под 8 до 12 на 100 в града :P Колега, всичко е много относително. Ако караш средно по 20 км на ден и все в задръствания, каквото и да си купиш - все ще си в преразход. Аз си вземах моята Д13-ка докато бях студент и на следващата година си сложих АГУ-то и добре че го направих, че поне лятото с 20 кинта се минават 200 км градско.Не мисля, че Д15-ката е по-малко икономична. Като цяло - иделен избор за първа кола. Вече й навъртях на моята 55 хил. км за 3 години и ми е време за ъпгрейд :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за колегата саламандър според които си бутаме колите ще кажа че ключовия момент в тази тема е че момчето е тварде млад шофиор такмо е зело книжка и 75конен според мен ще му е добре понеже всеки знае какво става с паргаво двигателче и млад шофиор барзащ да се докаже

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а тоя Д13 (1.3 ) 6е го бута6 ли не знам...не бих си взел такъв двигател слаб ми се вижда :P поне Д15!!!!:)

Другарю Саламандер ... ти имаш ли поне 1км зад волана на ЕГ3 ... нещо несериозно ми се струва това изказване !!!

Към мераклията: И двата мотора си имат + и - ! Ако искаш по малко главоболия откъм електроника ... шото повечето хора си нямат

понятие от последното си вземи 1.3/карборатор/ , доста непретенциозен е в тва отношение , също и към различния октан .. веднага

се усеща разликата ! Като разход ... пак нема кой знае ква разлика ! Може би Д15-та е малко по-икономикчна в града ! А като вървене аз лично не съм се "шокирал" от 1.5 ! Карал съм и хеч и седан с Д15/сток/. Даже смея да твърдя че със седана/д15/ е на кантар работата !

Личен опит ! Аре успех в размислите !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да караш няма какво да избираш освен по външен вид на колите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за мненията им .. от другата седмица почвам да търся !! Продължавайте с мненията всяко едно нещо ще ми е от полза

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Иска ми се да е 1.5 , но ме притеснява разхода съмнява ме че ще е 7-8 в града :) (за газ ли говорим ?) някой който кара 1.3 на бензин да сподели в града какъв му е разхода

Чини ми се, че твоята логика е, колкото по-малък двигател, толкова по-икономична е колата. Не считай това за критерий за икономичност. 1.3 като нищо ще ти харчи 8 на 100 в пик часовете в София. Все пак е по-малък двигател и ще го натискаш повече при тръгване. А пък с 1.5 да свалиш най много около литър разхода по задръстванията. Говоря абсолютно хипотетично разбира се. А па зимното каране е съвсем друга бира - имаш загряване на колата на место, щото трябва да изчегърташ леда. Колата загрява по-бавно и сътветно харчи повече. КЪвто и да е двигателя слагай около литър отгоре.Мога да ти кажа колко харчи моята (1.5 vtec 114hp) - зима 8 и нещо до 9, лято около 7. Софийско каране. то нема еквивалент. Дори градско не може да се нарича вече :P Моят съвет е да избереш най-запазеният екземпляр, който влиза в парите, които си приготвил. След това, ако не те кефи разхода, му сложи газова.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за всички мнения :rolleyes: Купих кола вчера само ,че не е хонда ,а Алфа ромео 145 1.4 twin spark junior 2001 година прекрасна от вътре и от вън ! По-късно днес ще ви дам снимчици да в видите :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

Виждали сме Алфи колега,може и да не пуска6 снимки.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest batkosio

Язък за момчето! Сега първо ще покара малко тоя таралясник с нова година на производство, вместо направо да седне в една 5 генерация... Боже, колко мъка има по тоя свят...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за всички мнения !!! Купих кола вчера само ,че не е хонда ,а Алфа ромео 145 1.4 twin spark junior 2001 година прекрасна от вътре и от вън ! По-късно днес ще ви дам снимчици да в видите !!!

...като си търсих и аз кола ми предлагаха алфа 145 ама по стара година,обаче една добра дума не чух за тях тия коли са големи Смукачи на бензин и бъркат дълбоко в джоба за ремонти(а и често им се налагало!!!) Дано извадиш късмет

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От чувала с п*тките - 'фана хуR! :huh::dry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От ХОНДА на АЛФА - поне да беше Toyota, Mazda... Subaru :dry: Иначе за колегата - карай внимателно първите 2 години са критични за начинаещи шофьори

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

безаварийно и 4естито , ама 6те съжалявяш много 4е не взе сивик. Тая алфа,ако по4не да се 4упи,а това ще стане,тогава ще спиш в сервизите.

Редактирано от shkarcheto

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе намерихте кво да му пожелаете на човека.... да му е честита и безаварийнаЕдин колега си взе такава 2000г за 6 бона преди 2 месеца, наистина изглежда много добре, а и засега не се е чупила... е разбиха я и гепиха касетофона :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно ,извинявам се на колегата, да си я караш със здраве и да й се кефиш до дупка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нов съм в форума и ми прави лошо впе4атление 4е някои колеги като 4уят 4е някои кара друга кола освен хонда и се нахвурлят от горе му малко по така я караите поне дето съм гледал по другите форуми не съм заси4ал така зверски да оплиуват нашите коли !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за всички мнения !!! Купих кола вчера само ,че не е хонда ,а Алфа ромео 145 1.4 twin spark junior 2001 година прекрасна от вътре и от вън ! По-късно днес ще ви дам снимчици да в видите :unsure:

А сега да вземеш да събереш всички дето толкова подробно и отзивчиво ти отговориха на смисления въпрос и да ги черпиш по една бира викам, а?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди всичко пожелавам успех на колегата и дано този избор отговори на очакванията му и в бъдеще

....

Ако не си забелязал най горе на сайта пише HONDA fan club. Това значи че е за фенове на Honda и е обяснима реакцията на колегите. Подкрепям ги дори и заради факта че семейството ми си е патило от тези жабарски измишльотини twinspark, но не искам да наливам масло в огъня затова дотук с коментарите за алфата. Съмнявам се че са много сериозните хора които са се регнали тук само защото карат тази марка затова недей да се правиш на втрещен.

... дето съм гледал по другите форуми не съм заси4ал така зверски да оплиуват нашите коли !!!

Ами то има ли нещо лошо да се каже за нашите коли питам аз, и отговор не ща

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем то и аз бях тръгнал за голф, ма си купих Сивик. Кво да се прави, съдба. Ела сега да ги премерим с мойта нова Д13-ка. :cool:

Редактирано от Franklin

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...