MAD DOG 445 #1 Публикувано 5 Октомври, 2007 (Редактирано) Айде моля запознатите да помогнат.Интересува ме има ли материал,който да е шумо - (евентуално и топло-) изолиращ,НЕхигроскопичен и гъвкав,с дебелина да речем 1-2см.Говоря за нещо от сорта на някаква вата примерно.Ако някой е ползвал нещо подобно моля да сподели отде и как го е купил. Редактирано 5 Октомври, 2007 от MAD DOG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest miHo #2 Отговорено 5 Октомври, 2007 Айде моля запознатите да помогнат.Интересува ме има ли материал,който да е шумо - (евентуално и топло-) изолиращ,НЕхигроскопичен и гъвкав,с дебелина да речем 1-2см.Говоря за нещо от сорта на някаква вата примерно.Ако някой е ползвал нещо подобно моля да сподели отде и как го е купил.Айде да помогна .....вика му се Aeroflex гъвкаво е 1-2 санта е дебело и е топло и шумоизолационно....кажи ми колко ти тряя може да оредим нещо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #3 Отговорено 5 Октомври, 2007 Михо,братче,колкото за един Рекс...отвътре... .Как да ти кажа - не мога да го изчисля.Но ми се е ковнала в кухата лейка извратената идея да натикам таквоз нящо между всички пластмасови кори и ламарините вътре в купето на Рекси.Затова попитах.Къде го продават това и как - на линеен метър или на квадратен?Скоро картинга ще влиза в бокса и му предстои "пълна промяна",което включва дефрагментация на съставните му части и няколко неща освен кърпене,боя и ъпгрейд на мотора,които отдавна ми се въртят в тиквата.Та това е едно от тях де. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vartan 9 #4 Отговорено 5 Октомври, 2007 Айде моля запознатите да помогнат.Интересува ме има ли материал,който да е шумо - (евентуално и топло-) изолиращ,НЕхигроскопичен и гъвкав,с дебелина да речем 1-2см.Говоря за нещо от сорта на някаква вата примерно.Ако някой е ползвал нещо подобно моля да сподели отде и как го е купил.Айде да помогна .....вика му се Aeroflex гъвкаво е 1-2 санта е дебело и е топло и шумоизолационно....кажи ми колко ти тряя може да оредим нещо И мен ме интересува какви пари линеен/квадратен метър , и дали ще стане за в корите на вратите на 5г хечбек. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vartan 9 #5 Отговорено 6 Октомври, 2007 трябва да питам за цената ...но предполагам ще има бонус...мисля че беше на линеен метър тряя да питам....а от каде на ЛС или на тела щи кажа ....Напиши и тук в темата защото и мен ме интересува цената . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #6 Отговорено 15 Октомври, 2007 Момцииииии,ко стана с изолациите,че времето за тапициране наближава.....теракота и ламината вече ги избрах..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prelude 311 #7 Отговорено 15 Октомври, 2007 има един колега тук с ник Stoikov ако не се лъжа.запознах се с него и ми направи впечатление,че колата му е изолирана с нещо подобно заради музиката.марката на изолацията се казва dynapack май.....след като го видях с очите си се запалих да правя нещо такова.незнам само това което предлагате тук като алтернатива как изглежда и дали е подобно на това за което си мислех аз.айде някой да сложи някоя снимка като го купи,за да го видим.и да сподели цената Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest cK1 #8 Отговорено 15 Октомври, 2007 (Редактирано) Аз използвах изолационната ватата, която се слага под ламинирания паркет - тя е пресована и има различни рамери от 2-3 мм до 5-6 мм (може и повече да има незнам). Сложих си на шофьорската врата, защото алармаджийте бяха така добри да ми скъсат готиното найлонче. Честно казано няма кой знае какъв ефект .. - но мойто е аматьорска работа - пък и е само на кората на шофьорската врата . аз използвах 5 мм - но ми дойде малко дебело. Залепих я със аломиниево тиксо -( към 15 кинта ролката беше ) направо за ламарината и върху й си сложих пак кората. Иначе самата вата беше много по-ефтина примерно 2-5 лева на кв. м, не си спомням. Но ако разбереш нещо друго особено за това dynapack - за което говори колегата prelude,... май май ще ти свърши по-добра работа. Пиши как си се справил после за да трупаме експирианс .. успех Редактирано 15 Октомври, 2007 от cK1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #9 Отговорено 15 Октомври, 2007 Мисля че аудио-изолатора се казва Динамат и излиза доста солено ,но за сметка на това качествено ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikolcho 0 #10 Отговорено 15 Октомври, 2007 Ето да разгледате http://www.avitel-bg.com/articles.php?ArticleCatID=28 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikicar 0 #11 Отговорено 15 Октомври, 2007 Айде моля запознатите да помогнат.Интересува ме има ли материал,който да е шумо - (евентуално и топло-) изолиращ,НЕхигроскопичен и гъвкав,с дебелина да речем 1-2см.Говоря за нещо от сорта на някаква вата примерно.Ако някой е ползвал нещо подобно моля да сподели отде и как го е купил. http://www.adventurecar.com/categorie/PRTE...20PAG.%2034.pdf За последното от този линк предполагам става дума .Утре ще ви напиша цени в лева и ще го преведа на български. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest LordVetinari #12 Отговорено 15 Октомври, 2007 Аз ползвах малко от това щото ми беше паднала една гуми4ка над фара :виж Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #13 Отговорено 15 Октомври, 2007 пак да зачекнем темата аз също съм вманиачен на тая тема и рано или късно ще си реша проблема , но не мисля че това което казвате е начина ... поразгледайте малко , из нета има разни магически смеси от тип боя ... в основата си са съставени от малки кухи стъклени сфери ( прах), някаква смола ( тип епоксидна ), набухвател ( ) и други неща дето не си спомням , но ще намеря информация ... сферите се произвеждат от големите химически концерни , а сместа се прави от най-различни фирми ... идеята е че това се маца 2 ръце , да стане 2-3 мм примерно и освен , че става почти вечно , е леко и изолира повече от колкото може да се докара с дунапрени и битумни керемиди навряни във вратата или окичени по тавана ... ако имате интерес може да се поразровя , че за сега тоя проект ми е малко на заден план и съм си запилял линковете някъде из офиса Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AMD 347 #14 Отговорено 16 Октомври, 2007 А дали няма да стане с пяната, която слагат между PVC дограмата и стената ? Струва ми се, че има някакви изолиращи качества. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cK1 28 #15 Отговорено 16 Октомври, 2007 WOW - с тази строителната пяна .. за дограми и врати съм го гледал в един филм .. прецакаха му колата така на лошия ... изпразниха няколко флакона в купето ..... то това става бетон .... принципно ше стане ама си е**ваш мамата на цялата схема - представи си искаш да смениш прозорец .. или там нещо .. забрави ... БТВ - това ще добави и допълнителна якост на ламарината иначе Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest lookcho #16 Отговорено 16 Октомври, 2007 интересно е как ще омажеш цялата кола с контролиран слой пяна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest prelude #17 Отговорено 16 Октомври, 2007 скоро говорих с бояджии на тема ползване на пяна от строителната....казаха ми да си го избия от главата,защото в хидроскопична и ще допринесе за бързото ръждясване на колата.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #18 Отговорено 16 Октомври, 2007 Заформи се все пак дебат...за пяна и дума да не става.А за вата мисля че казах изрично нехигроскопична за да не поема влагата от конденза в купето при смяната на температурите.Инак така убаво ще гние или най-малкото ще вони на мухъл... Лошото е че бачкам на две места и не ми остава капка време да обиколя по магазините да видя какво има изобщо.Затова се надявах някой да има готово решение.Ама това ще го оставя за последно,след кърпенето и боята.Като разгъчкам интериора за претапициране все ще трябва да съм решил вече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #19 Отговорено 24 Октомври, 2007 Айдееее,майсторчета,ко стана... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SEZER 35 #20 Отговорено 2 Ноември, 2009 (Редактирано) Мога да ти дам съвет само за тавана. Има едни плоскости на депрон които са от 3 до 6 мм. Използват се за изолация на стени и се равняват на 25мм фибран.Един колега си слага на сивика и трябва да ти кажа че ефекта е огромен, тъй като цвета на колата е черен и лятото като я напече сам знаеш какво е вътре. С това нещо като го сложи колата цял ден стои на слънце а температурата вътре е с 7-8 градуса по-ниска от преди да сложи изолацията. Ей сега като пусне парното зимата колата се загрява много по бързо в сравнение с преди имайки предвид че топлия въздух бяга нагоре.За шумоизолация също има ефект но предимно се ползва за топлоизолация.Не е подходящо за поставяне на пода понеже не се огъва лесно. Редактирано 2 Ноември, 2009 от sezer01 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alex civic 1 #21 Отговорено 2 Ноември, 2009 за шумоизолация колеги онзи ден намерих в бокса около 1 кв. изолация за климатични инсталации (тея ламаринените тела) значи представлява битум самозалепващ се от едната страна е с халуминиево фолио отдругата хартия дето се маха преди да залепиш та ползвах я за шофиорската врата махнах оргиналния наилон и го залепих за ламарината от краи до краи под кората изчезнаха секви видове траканета скарцанета и шума намаля и сега портата се затваря като хладилник жалкото е че немога да си намеря още от тази изолация най вероятно трябва да се пита в фирма за климатици по магазините едва ли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anastas83 35 #22 Отговорено 2 Ноември, 2009 http://www.ataro.bg/index.php?option=com_c...8&Itemid=41 в ценовата листа на страница 15 аз съм си взел от 10мм и представлява експандирана гума леко и гъфкаво точно за целта а цената повече от добра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
X-a 0 #23 Отговорено 2 Ноември, 2009 тук няма ли някои да им каже на колегите че темата е стара и КАТАНА може и спомен да няма от това което е правил по РЕКСАА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MAD DOG 445 #24 Отговорено 2 Ноември, 2009 Алилуя.Две години след поставянето на въпроса има някакво движние...благодаря на отзовалите се колеги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Seaman 1 #25 Отговорено 3 Ноември, 2009 http://www.ataro.bg/index.php?option=com_c...8&Itemid=41 в ценовата листа на страница 15 аз съм си взел от 10мм и представлява експандирана гума леко и гъфкаво точно за целта а цената повече от добраКолега има ли ефект от тази изолация? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
anastas83 35 #26 Отговорено 3 Ноември, 2009 немога да преценям май не щом ми пищът ушите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikicar 0 #27 Отговорено 3 Ноември, 2009 Айде моля запознатите да помогнат.Интересува ме има ли материал,който да е шумо - (евентуално и топло-) изолиращ,НЕхигроскопичен и гъвкав,с дебелина да речем 1-2см.Говоря за нещо от сорта на някаква вата примерно.Ако някой е ползвал нещо подобно моля да сподели отде и как го е купил. . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alex civic 1 #28 Отговорено 3 Ноември, 2009 http://www.ataro.bg/index.php?option=com_c...8&Itemid=41 в ценовата листа на страница 15 аз съм си взел от 10мм и представлява експандирана гума леко и гъфкаво точно за целта а цената повече от добраКолега има ли ефект от тази изолация?колеги има аз сам само на една врата и има Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Seaman 1 #29 Отговорено 3 Ноември, 2009 Аз вратите ги изолирах с Флашбанд,по примера на други колеги от форума и има ефект.Сега искам и назад да изолирам а там ще трябват по големи парчетаТая изолация ми се вижда добра и на сносна цена Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
uzsree 0 #30 Отговорено 3 Ноември, 2009 още един глас за Флашбанд - от строителния секто на Бриколажа - става лесно но ефекта е въпросителен: в момента съм с една врата излорана само, че дойде зимата, ама разлика няма много. Само дето нищо не дрънка и вратата се затваря мазно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VOR 25 #31 Отговорено 3 Ноември, 2009 Темата е много интересна и актуална.......особенно за собсвениците на Сивик..., така че нека който има за споделяне..да не се въздържа.малко по напред има още една подобна тема със снимки.., нека ако някой тука е свършил нещо и мисли ,че има ефект...-говоря предимно за Шумоизолиране на купето..., щото особено след 140-150 км/ч все едно си с кабрио..да пусне още подробности и снимки по възможност Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VOR 25 #32 Отговорено 4 Ноември, 2009 Значи , малко се порових и при колегите и тва ми изглежда засега , като много добар вариант, само дето май тотала ще е към 250-350лв за изолирането на вратите , калниците...абе без тавана и пода...http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=27&t=69884.тавана май-може да мине танкана със стериопор , както е направил колегата на предишните снимки.., само за топлоизолация ..а за пода...още мисля.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове