Jump to content

uzsree

Фен
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно uzsree

  • Ранг
    Начинаещ

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Айтос
  1. Точно така. Познай ако имаш калник или броня за боядисване, колко ще ти дадат....А за фар, ще ти стигнат само за Depo.Казват ти - колата ти не е нова и не заслужава повече.
  2. Здравейте колеги, може ли някой да ми каже как се сменя дюзата за миене на задното стъкло на Сивик 4 ген. Моята е запушена и си взех нова, но нямам идея как се сменя. Моля помогнете, че е гадно без вода на задната чистачка!
  3. да знаеш също, че обявите най-отгоре т.е. най-евтините, заминават много бързо и често са продадени вече. оабждай се и питай първо, дали са там колите.Пазарлък винаги може да се направи. От 7500 винаги може да се слезе на 700 ако кажеш че взимаш колата венага и плащаш. Там нотариус няма. Даваш кеш и си тръгваш с аутомобила.Турците и арабите в къщите там са като нашите. Превъртане на километраж е законно - незаконно е премълчаването на същото. На този линк можеш да направиш справка за цената на даден автомобил. http://dat.de/fzgwerte/index.php?Това е еквивалент на Шваке, но цената е за търговеца, т.е. на каква цена той може да закупи автомобил, че за го продаде на печалба после. Ако има големи разлики между обява и цената която трябва да държи автомобила, означава че или е блъскана или по-вероятно е врътнат километража. Поиграй си малко с различни стойности на км и ще видиш големи разлики в цената при различен пробег.Успех с покупката и запомни - ако те грабни като я видиш, това е твоята кола.
  4. Намираш си гаранционната карта и се обаждаш на Луксима.Фирмата е точна и по време на гаранцията сменя крушки без проблеми.При мен беше започнала да става лилава крушката (на 5000К) - това стана 3-4 месеца след монтажа и каране на дневни светлини (беше зимата купен)
  5. Миналата зима бях взел един флакон от течните вериги да ги пробвам. Като напръскаш лятната гума става така, че все едно си намазал гумата с обущарско лепило - покритиети е доста лепкаво, трябва да се внимава да не се пръскат пластмаси и други неща наколко. За ефекта - лятната гума придобива малко сцепление със снега - колкото да трънеш или да се извадиш от някое затъване. Това понякога е достатъчно. Аз имам голям опит със летни гуми на сняг (в Бургас до преди 4-5 години зимните гуми бяха непознати) и знам, че потеглянето е най-големия проблем с летните гуми, както и някой по-стръмен баир, който е къс но стръмен и там ти трябва засилка и малко повече сцепление.Извода е че за цената на течните вериги е по-добре да ги имаш и да не ти трябват, отколкото обратното.Наскоро колега от форума беше споделил, че си е напръскал веднъж подметките на обувките и е получил яко сцепление.Това предплагам е супер, ако трябва да се ходи пеша по сняг и лед и ще го пробвам тази година, ако ми се наложи.Само предполагам, че не трябва да се пръска много по подметката, защото лепилото ще падне сравнително бавно и ще е неприятно да се върви в някоя сграда и обувките да ти залепват за пода на всяка крачка. Но на лед ще е супер
  6. Моя лично досега мълчи като пукал на новите кутииПроблемът е, че за да е добър е направен много чувствителен и дава много грешни аларми в града. Затова съм му изключил Ка-банда (предимно фотоклетки на магазини и бензиностанции). Сега като гледам че са пуснали най сетне прословутите камери, май ще трябва да я включа пак, та да видим.Иначе са ме стрелкали патрулки с камери на (стария) Х-банд, някой път и на К-банд. Това го правят като ползват само радара (камерата е изключена), за да заработят кеш...Друг път минавам покрай патрулката - гледам камера - детектора мълчи - и не знам какво да мисля?!?!
  7. Надявам се това да помогне: IGNITER UNIT 1. Check and service any Honda engine codes before proceeding. 2. Check the No. 32 50A fuse on 1985-91 models, or the No. 39 50A fuse on 1992-95 models in the dash fuse box before testing. 3. Remove the distributor cap, rotor and the leak cover. 4. Disconnect the wires from the igniter. 5. Turn the ignition switch ON . 6. Check for voltage between the BLK/YEL wire and ground. If there is no voltage check the BLK/YEL wire and ignition switch. 7. Check for voltage between the WHT/BLU wire and ground. If there is no voltage check the WHT/BLU wire and the ignition coil. 8. Check the continuity between the WHT wire and body ground. Service the wire or connectors as needed. 9. Check for continuity between the BLU wire and body ground. If no continuity check the wire and connectors between the igniter unit and the tachometer or the A/T control unit. 10. If any tests were not passed, replace the igniter unit. 11. Turn the ignition OFF . +++=+
  8. Обортомера взима сигнал от комутатора. При мен обортомера подскачаше като луд нагоре-надолу и след смяна на комутатор (и бобина и свещи за всеки случай) заспа като нов Сигнала минава по буксата с двата кабела отгоре зад делкото (кръгла, май бяха син и кафяв). Виж там... , а също виж дали е монтирамн правилно комутатора. Може да го замериш , за да видиш дали работи, ако разбираш в manual-a има упътване как.На мене в сервиза ми казаха че имало някякви разкачени кабели в делокото по стария комутатор?!?Това с вървенето на 3 цилиндъра е от бобината или от диструбуторната капачка, ама хората дето разбират повече от мен да кажат..
  9. Доколкото виждам на филмчето - там просто шкуркат фара със суха шкурка 500, после с 800 и накрая с водна 3000.после пастират един път със шлайф паста.Мисля, че с малко повече ръчен труд и умение, човек може да се справи сам без машина с обща цена под 10 лв и около 2ч за 2 фара.Шкурката струва стотинки а пастата на 3М струва 6лв за сто грама (които между другото ги дават за цяля кола)ако не стане, винаги може да се купи такъв комплект и да се оправи.....Пасти за пастиране на 3М се продават във (почти) всеки магазин за автобои, аз знам поне 3 в Бургас.
  10. Аз от много време съм го набелязал този последния сайт, но понеже не съм поръчвал от там, не можех да дам мнение.Доколкото знам са немска компания, която продава гуми в цяла Европа. Може да плаща с кредитна карта, кето за мен е плюс, понеже мога да пазарувам без да имам кеш Ако някой ги е ползвал, може да сподели мнение.ПС: За да не отварям нова тема: Някой знае ли какви са цените в "Диана" като цяло? Там предимството е че могат веднага да ти доставят и сменят гумата: удобо при разкъсана гума, която ти трябва веднага, за да си караш колата?
  11. Какво означава реклама - нали за това се събираме във форума, да обменяне идеи и информация. Ако хората от този сайт могат да доставят гуми на конкурентни цени, това трябва да накара конкуренцията им да се замисли, за собствените цени. Нарича се пазарна икономика. Не пиша това защото ми трябват гуми, напротив имам гуми за 3 години напред, просто не мога да разбера, защо криете толкова линка. Сигурен съм че ако напиша в Гугъл "гуми доставка и монтаж пред дома"Всъщност го написах и в първия резултат от търсенето беше сайта: аvtogumi.bgПС. Turnaza ER300 са наистина адски добри гуми. Сега съм обут с тях и са доста по-добри от Енерджи на Мишелин, които също не са лоши, но са на същите пари??!?
  12. 13л масло които са стрували общо 611 лв, което прави по точно 47лв на литър.Много ми се иска да знам кое е това масло....? Освен ако не е доливано от дилъра в негов сервиз?сори за офтопика, ама не се сдържах - списанието беше точно до монитора и погледнах за справка..
  13. още един глас за Флашбанд - от строителния секто на Бриколажа - става лесно но ефекта е въпросителен: в момента съм с една врата излорана само, че дойде зимата, ама разлика няма много. Само дето нищо не дрънка и вратата се затваря мазно.
  14. Благодаря на всички за отговорите. След като 100% от вас се изказаха положително за модела и за двигателя - се решихме да вземем Сивика и вече можем да се наречем горди собственици.Първо колата е в супер съсътояние (надявам се, времето ще покаже) - в момента е напълно пребоядисана и много хваща окото. При разглобяването за боядисването получих поглед навсякъде отдолу и видях, че оригинално нямаше ГРАМ РЪЖДА - никъде. Очевидно е поседяла в гараж колата. Окачването е ток, ама много твърдо..... В момента е с 15" джанти и много тропа, едната гума има вече балон. Като съберем малко пари по-нататък може да ги сменим с 14" или с 13".Сега сменихме всички консумативи, другия месец ще се сменят ангр. ремък, водна помпа и евентуално радиатор - че му се ронят ламелите. Ако протече докато го кара жената ще е зле... Хич няма да забележи че няма вода колата.Признавам че колата върви много маниашки и иска да бъде настъпвана. Единствено ме дразни ще много трака всичко отвътре. Всичко е пластмаса отзад и си трака по нашите пътища, корите отпред също тракат. Това си ме дразни много, ама вчера сложихме и музика малко, та се надявам да не ги чувам толкова отсега нататък.Сега си търя морга че ми трабват бая чаркаляци по колата - облегалка за глава на седалката, задна ключалка, лайсна на вратата горе, преден подкалник, машинка за централно, а и клаксона вчера отказа.Ама тези италианци въобще не си поддържат колите - горивния филтър си беше първия, никога не е сменян. И за ангреажния ремък подозирам същото....А, има проблем със обортомера - при подаване на газ стрелката започва да играе; скача от 4000 на 5000 и обратно. Мисля че също така не иска да ходи след 6000 оборота, понеже си стои там а аз чувам как оборотите се вдигат като подавам газ. Някой да има идея от какво е така и как се оправя?
  15. Да, това май ще е необходимото зло. Разбира ли се по някакъв начин, че клапаните са за реглаж - тракане/чукане - или просто на тези км (ако са истински) се прави реглажа Гаражни майстори принципно не обичам да ползвам, въпреки че за някои по-елементарни дейности стават. Най ме дразнят, че не изпълняват това което им поръчва човек. Примерно оставям една кола, пак доста старичка, и му казвам на майстора да погледне и оправи или смени няколко работи между които и предни спирачки. Връщам се вечерта да взема колата и той ми вика "не съм сменил накладките, щото ще изкарат още 3 хил. км". Ядосва ме, когато не искат да ми вземат парите...Този двигател Д15 сложен ли е в техническо отношение. И да е бил на времето, междувременно трябва да му разбират? Или са нужни специални инструменти?Съжалявам, че ви занимавам толкова, но друг път едва ли ще задавам такива въпроси, а отговорите може да помогат и на други Хонда-новаци като мен.
×
×
  • Създай нов...