Guest CiL #1 Публикувано 12 Август, 2007 Здравейте, на хората разбиращи от автомобилиИнтересувам се ако си взема "хонда сивик" (5-та или 6-та ген.) от Англия колко ще ми доиде тук в България и дали има смисъл да и сменям волана и на сметка ли сам ако си я взема оттам. Брат ми работи в Лондон и ми каза че е възможно да ми я вземе на по добра цена!Попринцип под 125 коня не искам да ме е колата и даржа на В-тек, но ако доиде аз ще си я оправям в България и затова ме интересува смяната на волана Моля за компетентни мнения Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
N_O_M_A_D 4 #2 Отговорено 13 Август, 2007 (Редактирано) Трудна задача е това. Ще ти се наложи да сменяш доста неща. Инсталацията трябва да се преправи и удължи, Хидравличните помпи, сервото, педалите, Кормилната система, таблото, всичко трява да се преправи или смени. Ако имаш ел. стъкла също трябва да се преправи. Все пак кпнтрола трябва да е на шофьорската врата. Лостовете за багажника и резервоара. Сигурно има и други неща които съм пропуснал, но нека колегите ме допълнят. Като цена не мога да ти кажа, но ще ти трябват и доста пари и доста нерви. Редактирано 13 Август, 2007 от Antony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZaRRicK 330 #3 Отговорено 13 Август, 2007 (Редактирано) Системата на чистачките например.И мен ме вълнува тоя въпрос тъй като наистина в UK идват мн по евтини колите, ама тоя десен волан. Има VTIта 6г. за по 2500-3000 паунда - тва си е под 10000лв, ама пак волана е десен. Ако не те притеснява и не е проблем, има колеги във форума дето и така си ги карат. Ако си решил все пак да обръщаш наи лесно мисля че ще стане ако намериш кола като твоята блъсната или на части и земеш сичко дето ти е нужно. Цената със сигурност ще е солена - сичките части, да не говорим за работата. Не се знае и дали изобщо ще намериш някои които да се хване да я направи тая интервенция, все пак трябва както трябва да се направи.Мен наи много ме притеснява обръщането на кормилната уредба и педалите, дали изобщо съществува такава възможност чисто технически. Знам за някои коли още като ги праят го предвиждат да може, ама не знам с хондите такъв ли е случея. Ако постигнеш успех в начинанието ще ни е мн интересно да споделиш къде, как, и колко ти е стъпило.Успех Редактирано 13 Август, 2007 от zarrick Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Калоян Кателиев 0 #4 Отговорено 13 Август, 2007 Бе я си ги карайте с десен волан! Като свикнеш с нея след 4-5K километра, да не мислиш, че ще ти дреме? А и аз лично бих се кефил на Honda с дясна дирекция, тъй като в Япония движението е такова и това прави колата абсолютно genuine, съвсем по японски. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #5 Отговорено 13 Август, 2007 Бе я си ги карайте с десен волан! Като свикнеш с нея след 4-5K километра, да не мислиш, че ще ти дреме? А и аз лично бих се кефил на Honda с дясна дирекция, тъй като в Япония движението е такова и това прави колата абсолютно genuine, съвсем по японски. А някога опитвал ли си да изпреварваш камион, автобус или друго скриващо видимостта превозно средство с кола с дясна дирекция? Щото аз съм пробвал. Малко е наакващо да се изнесеш толкова, че да видиш дали идва някой насреща, когато си в дясната половина на колата. Не случайно с дясна дирекция са колите там където движението става отдясно, а с лява там където движението е от ляво. С другото се свиква, ама.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #6 Отговорено 13 Август, 2007 Сигурно ще и свикнеш пък и няма да ти я крадат. Не се хващай да я преправяш-ще ти се реве. Мисля че 10 000лв. са адски много за 6г. пък била тя и ВиТек. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CiL 0 #7 Отговорено 14 Август, 2007 Искам да блогодаря на колегите който ми помогнаха с мнението сиНо разбрах че е по добре да си я вкараш от Германия или Италия,незнам аз сам от Сандански и в града имаме 2 хонди като цяло и незнам доста работи за тях, а ще си взема навил сам се и много се радвам за този форум!Благодаря Ви отново! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DazzleDream 0 #8 Отговорено 14 Август, 2007 Но разбрах че е по добре да си я вкараш от Германия или ИталияГермания мисля, макар че там ги научиха вече бай ганьовските номера, ма пак е по добре като трябва да сравняваш двете страни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове