sirakoff 0 #1 Публикувано 31 Юли, 2007 Какво да коментираме... човека го е казал точно както е... истината в целия и блясък Истината че последните 15 години, не че не е имало правила за спазване по пътищата, а е нямало кой да следи за тяхното спазване Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #2 Отговорено 31 Юли, 2007 (Редактирано) Бай Х*й , нямаш елементарно възпитание мисля , че така се пееше в една песен на Ъпсурд Това е каквото ни липсва на повечето българи Нещата се градът от основите и не се оправят от главата надолу Това , че на повечето хора майките и бащите им не са ги научили на елементарни обноски и възпитание е една от главните причини нещата с народа и управниците ни да стоят по този начин Като държавата не я е*е за мене и мене не ме е*е за държавата - А за тебе самия е*е ли та или за децата ти ???Малко още остава , поколения ще си отидат и ще дойдат нови , дано поне имат елементарно възпитание Редактирано 31 Юли, 2007 от Tino Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Коев 66 #3 Отговорено 31 Юли, 2007 Чудесно! Прекрасно! Супер! Така трябва! Само така ще се оправим!А... извинете... за момент се размечтах и забравих, че сме в България! И това ще си остане глас в пустиня. Просто всеки който го прочете ще се огледа гузно, ще си каже " ей майка му стара, гумите ми са за смяна и спирачките започват ЛЕКИНКО да бачкат, ако напомпя 8 пъти... ама сега нямам пари пък трябва да отида с колата до "Еврофутбол" да си пусна фиша... И... то тука май е забранено спирането, ама... сега как да и кажа на мадамата да повърви 100 метра до пресечката, където мога да спра без да преча... нали другия път няма да иска да излезем, щото не съм гъзар... то... тука и синя зона има, ама... все пак лев и кусур... то с два талона - едни цигари..."... и т.н и т.н. За да се оправят нещата трябва да се промени ОБЩОТО съзнание и манталитет... ако това обаче беше възможно нямаше да се налага да черпим опит от американската полиция... Защото всички ще ревнат, че тук не е Америка и полицейска държава не е за нашия манталитет - няма да го изтърпим... пък и да стане... който си има двайсетачка пак ще излиза сух от водата, защото полицаите (с изключение на КАТ) са единствените, които разбирам защо вземат подкупи. Не може аз да изляза на дежурство вечерта и жена ми и децата ми да не знаят дали ще ме видят някога пак, защото някой си се бил напил, или пък нарко босовете решили да се стрелят точно в моя район и накрая на месеца да си занеса в къщи смешната заплата... Ами аз да съм - и аз ще вземам. Защото в щатите един тъп сержант (а там са МНОГО по-тъпи от нашите) изкарва $40 000 на година. А това са доста пари, дори и там, повярвайте. И не са само полицаите. Ето ме мен например - и аз правя глупости! Заради тъпите неуредици и бюрокрация, каквито има само у нас. От 3 месеца не мога да си взема книжката, защото тъпанарите в КАТ не могат да ми я издадат тук, при положение, че съм от Варна. Аз какво съм виновен, че работата не ми позволява да напусна София в работен ден? Ами и на мен ми прекипява. Вчера теглих една майна, качих се на колата без книжка и си закарах колата при Оги да я боядисва, тунингова и разкрасява... За всичко друго могат да ми вземат парите, но когато трябва да се свърши работа - ВЪРВИ ВЪВ ВАРНА! Ами майната ви! Да не говорим по какъв начин ми я взеха преди години и по каква скалъпена причина, само защото отказах да си платя...Почти съм загубил надежда... Дано не съм прав... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest lookcho #4 Отговорено 31 Юли, 2007 човека наистина си е написал основната част , а другото са подробности ... не искам да разсърдя колегите полицаи от форума , но това тука си е вярно на 102% и няма спор който да го опровергае - полицията не си върши работата , държавата(тая част от нея, която не сме "ние" ) не си върши работата ... всички просто скатават и гледат да изкундят нещо ,кой за препитание , кой за нова кола, кой за хотелче на първа линия ... и хората гледат да не се месят в големите работи, че там стрелят ...най-много ме кефи колко нагли и тъпи са митничарите , но това е тема на друг разговор ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Big Blonde Wolf 11 #5 Отговорено 1 Август, 2007 Аз много се дразня на паркиралите коли. Ама много, наистина. Спират където си поискат и щом са на аварийни - значи може. От три ленти път разполагам за движение с една и половина. Принципно предпочитам да не ползвам колата, когато мога да намеря по-удобен транспорт от типа на метро, но за съжаление това го има само до люлин. Гледам да ползвам и безплатни/евтини паркинги (синя зона) вместо да се катеря по тротоари, но такива за съжаление я има пет в цял град я не. Е глобяват/не глобяват когато алтернативите ти са кола, която няма къде да спреш, велосипед, с който да те отнесат на някое кръстовище щото няма алеи или претъпкан рейс, пътуващ час вместо 15мин - естествено, че ще спираш на аварийни на средата на платното....Като стана дума за паркинги - няколко дни поред имам кратка работа около мола на стамболийски. Паркингът е безплатен за престой до два часа. И има около 300 свободни места всеки път като вляза. Защо, по дяволите, не е пълен до дупка, а наоколо по улици и пресечки са накацали таралясници?!Минаване през кръстовище на червено не смея да го коментирам даже, живея до кръстовище и по по-големия път задължително има някой джигит да мине с 80+км/ч 1-2сек след като е светнало червено. Някои от джигитите карат големи зелени мерцедеси с табелка 204 на тях.... Явно е добре известно на КАТ и общината и са направили поне пет секунди застъпване между червеното в двете посоки и рядко има отнесени. Но пък аз се оглеждам 12 пъти като си излизам от пряката на блока... Преди два месеца катастрофирах леко на две преки от нас защото разчитах, че каката ще мине на жълто и щях да спра първа кола на светофара. Е да ама момичето си спря защото така трябва. За разлика от многото останали, които, при две блъснати коли на островчето (чакащи полиция два часа), заобикаляха и завиваха наляво на жълто, оранжево и червено.... Всеки ден минавам през това кръстовище, вече и аз спирам със светване на жълтото и за свое успокоение броя колите, минаващи на червено... а КАТ дебне зад завоя кой ще мине по безлюдния трилентов път със 70. В радиус от 500м има три места с очевадна концентрация на катастрофи, но те са се заложили там, където могат да изкарат някой лев.С две думи - нема се оправим, по-добре да не си хабим нервите в дискусии. Трябват ни по пътищата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest -=airman=- #6 Отговорено 1 Август, 2007 (Редактирано) Статията кърти мивкиЩе я разпратя на всичките си познати... може пък да се организираме и да се вдигнем както при "Странджа"...И според мен проблемът не е само на водачите, а на всички обитатели на урбанизираните райони! Редактирано 1 Август, 2007 от -=airman=- Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #7 Отговорено 1 Август, 2007 И аз си мисля , че е крайно време в България да се приложи нещо , което "глупавите" хАмериканци са се сетили да направят преди 20+ години . Май обаче там на 20 , които нямат понятие за обща култура се пада 1 , който да ги впрегне и да се свърши работата . А тук понеже всички сме умни и се чудим кой е по-голям тарикат да преебе останалите .- Вуте , оти копаш седнал бе ?- Оти пробвах легнал , ама не става .Добри идеи има ... но няма кой да ги изпълнява . Такава ни е страната , който не може да го приеме ... Европа вече е отворена . Тук с темпото на развитие има още време да се поработи , докато пътната обстановка заприлича на нещо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Avi 1 #8 Отговорено 1 Август, 2007 вси4ко е въпрос на манталитет,не може манталитетът на българския катаджия да бъде разли4ен от този на българина,4е е ужас по пъти6тата-така е,но когато се опитам да карам по правилата имам 4увството,4е пре4а на вси4ки като се опитват да те изпреварват отвсякъде и ти свирят и те заси4ат и т.н,за това кара6 малко по бързи4ко и нахално и се вписва6 в обстановката,ина4е всеки те ма4ка на пътя.тук се сбиват по пъти6тата за това кои да ти отнеме предимството,а в германия се карат за това кои на кого да даде предимство.......вси4ки останали думи са изли6ни....но това е действителността за съжаление и иска6 или не се превръ6та6 в 4аст от нея Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #9 Отговорено 1 Август, 2007 Аз имам такава гледна точка: Политиката на държавата ни е да всява дисбаланс между хората или малцинствата и нас и аз незнам точно как да го кажа, с по-прости думи ТЕ ти създават толкова проблеми, че теб в един момент не те ебе какво става в държавата понеже си имаш 2-300000 сметки на главата и се чудиш от каде да я подхванеш и така до като не се озовахме на това дереже. Сега ние по-младото поколение забелязваме тези неща, но уви вече почти нищо неможем да направим по въпроса. Убийствата по пътя се дължат не само на високата скорост, но и на некопетентноста на водачите. Според мен трябва да се сложи възрастова граница за правоуправление на МПС- неможе един дядо който едвам чете да седне зад волана и да кара. Също така голяма част от катастрофите са заради натовареното движение, извинявайте, но каквито и нерви да има човек една Шипка може да му скъси живота и в този случай не скоростта а изпреварванията са причината. И това всичко е равно, че нашите нещастници неможаха да отделят от парите които крадат за два смотани аутобана ей тва е цялата история с тези убииства Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Matheo 3 #10 Отговорено 1 Август, 2007 (Редактирано) http://auto.dir.bg/2007/08/01/news1950466.htmlКато заговорихме на тази тема - ето вижте ...кога и в България ще има подобно правосъдие, а не да дават сини буркани на лекета като Стойчков Редактирано 1 Август, 2007 от Matheo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ironstone 0 #11 Отговорено 2 Август, 2007 (Редактирано) Кой е най-простият уред?Светофара.Защо?Може да се смени с полицай. Редактирано 2 Август, 2007 от Ironstone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1073 #12 Отговорено 2 Август, 2007 Абе как на всеки му е крива полицията и в частност Катаджиите Нима това е най-важната тема в автофорумите?!Хайде питам Ви,ако вие бяхте на такъв пост как ще работите,ще бъдете ли корумпирани,ще се отнасяте ли любезно с поредния селски тарикат,който винаги не виновен и Кататджията се заяжда и т.н. и т.н.?!?!?!.............ам?Много ми се иска да взимам по един от вас всеки ден с мен на дежурство и да видя след края на смяната как ще анализира ежедневието ми ,по време на работа.Само да гледа ей така ........отношението на водачите,катастрофите(които са ежедневие),поредния побой м/у пияни младежи и т.н.Лесно е да плюеш по каквото и да било По-трудно е да се погледнеш себе си и да видиш на къде си с главата Защото много пъти съм го казвал тия глави не са само за сресване и гелосване ,а за да се мисли малко с тях...........не искам да обиждам никой с това.Възпитанието на много от нас е нулево,няма такова.Е какво тогава да очакваме ние от това общество?Култура?Какво е това?! Уважение ? Респект от полицая?Къв беше пък тоя?! Всеки го кара през просото или някой ще ме обори?На всеки му е през х я за другите и за всичко наоколо.Абе нямам думи.............ма Катаджиите ............те са в разковничето на всичко..............нали? Мир!Мно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
johnyboy 1 #13 Отговорено 2 Август, 2007 ама колцина няма да опитат да се измъкнат с малко "смазка" ако са нарушили закона?Всички които разбират предназначението на законите и мислят за бъдещето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rust 5 #14 Отговорено 3 Август, 2007 Факт е ,че се срещат и свестни полицаи тук-там . Предимно тези които са по-млади . Но доста по-големия процент не са такива и по-скоро си търсят заяждането дори да се държиш напълно човешки с тях . Говорят ти на "ти" и си искат пари в прав текст. Да не кажа ,че ми се е случвало да спра да ги попитам нещо .... оооо къде ти ще се хабят нещо да помогнат . Пак казвам .... не всички са такива .... но всякаш с времето си изкривяват . Имам познат , който до скоро беше полицай ... говорил съм си с него по въпроса 1-2 пъти и потвърждава тезата ми. Просто занимавайки се с изметта и гледайки всякакви гадни гледки всеки ден човек се изкривява и става гаден. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
OXYGEN 0 #15 Отговорено 5 Август, 2007 policeman, не знам как е при вас , но ( и преди сме спорили по въпроса ) тук не става въпрос за отношение към хората въпреки че и това е важно ( аз пари на полицай досега не съм дал и не смятам да го правя и занапред ) ... става дума за това че полицаите си затварят очите за всяко нарушение , което няма да им донесе пряка финансова облага и това го виждаме всеки ден аз имам наблюдения само от София ,Варна, Пловдив и междуградските пътища , но наблюдението ми е ,че няма значение дали ще мине на червено , дали ще завие в забранена улица или завие надясно от най-лява лента на 4-лентов светофар ... единственото което има значение е дали радара го е хванал да ръсне някой лев и въпреки че им забраниха да се крият като катерички в храстите , колегите ти продължават да го правят ... не съм видял полицай да глобява пешеходец за неправилно пресичане с изключение на веднъж когато имаха акция и то само на жълтите павета ... тука въпроса е полицията върши ли си работата ? и отговора е НЕ преди 1 месец 2-ма пичове дошли у дома и ни обрали , съседката ги е видяла и гонила по стълбите и после полицаите поръсиха с прах и казаха че в къщата няма отпечатъци НИКАКВИ а относно описанието на крадците господин полицая каза "много филми гледате " ... какво е това полиция ли ? друг път това според мен са хора които обичат да го местят от единия крачол в другия просто за да се водят на работа ае да не давам още примери, че имам бая случки с колегите полицаи за които не ми се споменава ... но замислете се в колко от случаите на грабежи по домовете крадците са намерени и собствеността е върната смешки Напълно съм съгласен.Вярно, срещат се и съвестни полицаи, като колегата Policeman, но те са по скоро изключения които потвърждават правилото... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hronos 20 #16 Отговорено 5 Август, 2007 Аз имам интересна случка с полицай.От задният ми джоб изпада пачка със 1000лв.Някой ме тряска по врата, обръщам се и един пич около 22-23г. ми се хили и ми размахва някакви пари като ми обяснява че трябва да внимавам за напред повече.Опитах се да го почерпя -Отказа.Размах ми карта на СДВРОт тогава сме добри приятели като жеста му беше доста важен за мен.За съжаление от около 1г. не работи в ситемата на полицията, а е банков чиновник разочарован от МВР. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest darius #17 Отговорено 5 Август, 2007 Прав е колегата Policeman,прав е и Лукчо,амакво да направим е въпросаЕдно време полицията беше държавата,сега всичкое разтурено и ще продължава да е така за съжаление.....Не винете никого, просто се научете да спазвате правилата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest lookcho #18 Отговорено 5 Август, 2007 Прав е колегата Policeman,прав е и Лукчо,амакво да направим е въпроса Едно време полицията беше държавата,сега всичко е разтурено и ще продължава да е така за съжаление..... Не в Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ironstone 0 #19 Отговорено 6 Август, 2007 Абе как на всеки му е крива полицията и в частност Катаджиите Нима това е най-важната тема в автофорумите?!Хайде питам Ви,ако вие бяхте на такъв пост как ще работите,ще бъдете ли корумпирани,ще се отнасяте ли любезно с поредния селски тарикат,който винаги не виновен и Кататджията се заяжда и т.н. и т.н.?!?!?!................ам?Много ми се иска да взимам по един от вас всеки ден с мен на дежурство и да видя след края на смяната как ще анализира ежедневието ми ,по време на работа.Само да гледа ей така ........отношението на водачите,катастрофите(които са ежедневие),поредния побой м/у пияни младежи и т.н.Лесно е да плюеш по каквото и да било По-трудно е да се погледнеш себе си и да видиш на къде си с главата Защото много пъти съм го казвал тия глави не са само за сресване и гелосване ,а за да се мисли малко с тях...........не искам да обиждам никой с това.Възпитанието на много от нас е нулево,няма такова.Е какво тогава да очакваме ние от това общество?Култура?Какво е това?! Уважение ? Респект от полицая?Къв беше пък тоя?! Всеки го кара през просото или някой ще ме обори?На всеки му е през х я за другите и за всичко наоколо.Абе нямам думи.............ма Катаджиите ............те са в разковничето на всичко..............нали? Мир!Много от вас ще ме напсуват и може би ще им олекне ....така трябва,аз съм свикнал.Колега а как може в някои по-цивилизовани държави полицията да се изправя пред същите и дори повече проблеми и пак да се държи учтиво, възпитано като нормални хора? Визирам Великобритания и Гърция например. В Гърция нощно време е луд нощен живот, луди шофьори, имат сума ти престъпни елементи заради емигрантите, многобройна национално-социоално-анархична-комунистическа младеж, доскоро и терористични групировки. И друго да питам, ти с идиотите ли се приравняваш, все пак полицията трябва да е на ниво независимо от всичко, което си изброил, нали за това е полиция. Без да спорим кое е първо, кокошката или яйцето, все пак затова получавате това отношение, защото като институция се държите като всички други дървари на пътя само че с униформа, че и пари искате, а не като безпристрастни и коректни служители на закона. Независимо от всичко винаги трябва да се държиш като служител на закона. Примерно днес сутринта не спрях на стоп палка. Ама какво да правя като вашия идиот, който регулираше трафика на Черни Връх и Сребърна, застанал на другия край на кръстовището и в този дъжд с леко запотени стъкла не го видях (а беше с жилетка). Минавам значи, той регулира уж, маха нещо, видя ме, псува ме и се мъчи да ме спре, може ли да спра по-средата на кръстовището? Звъня в КАТ на завеждащ контрол и организация на движението да се оплача и да им кажа, че е опасно така, но никой не вдига. Винаги като звъня в КАТ на посочените телефони и никой на вдига, а като звъня на 166 и другите два телефона ми крещят, че е само за катастрофи.Еми аман, ама и идиоти да сме на пътя полицаите са длъжни да се държат като полицаи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lookcho 98 #20 Отговорено 6 Август, 2007 Ironstone, не говорим за колегата Policeman, а за полицаите ... нека не се нападаме лично защото до колкото ми е известно той лично е направил много за доста хора от форума и трудно можем да го наредим с повечето полицаи ...а иначе ... полицията предлага услуга ,а ние като общество сме клиенти и си плащаме солено за тая услуга => полицаите като преки изпълнители са ДЛЪЖНИ да се отнасят с нужната доза уважение към клиентите си като влизам в магазин, ресторант или офис аз се държа с уважение и очаквам същото насреща - ако не го получа си излизам без да ползвам услугите ,а ако аз не се държа добре ме изхвърлят очаквам същото от полицията , но за съжаление не го получавам ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ironstone 0 #21 Отговорено 6 Август, 2007 (Редактирано) Ironstone, не говорим за колегата Policeman, а за полицаите ... нека не се нападаме лично защото до колкото ми е известно той лично е направил много за доста хора от форума и трудно можем да го наредим с повечето полицаи ...а иначе ... полицията предлага услуга ,а ние като общество сме клиенти и си плащаме солено за тая услуга => полицаите като преки изпълнители са ДЛЪЖНИ да се отнасят с нужната доза уважение към клиентите си като влизам в магазин, ресторант или офис аз се държа с уважение и очаквам същото насреща - ако не го получа си излизам без да ползвам услугите ,а ако аз не се държа добре ме изхвърлят очаквам същото от полицията , но за съжаление не го получавам ...Не съм имал намерение да прозвучи по този начин или да отправя лични нападки. В изречения от рода "Независимо от всичко винаги трябва да се държиш като служител на закона." и "И друго да питам, ти с идиотите ли се приравняваш...", нямах предвид колегата лично, а по-принцип. Въпросите ми бяха адресирани конкретно до него, защото той изрази позиция с конкретни аргументи, които адресирам в мнението си. За да бъда пределно ясен, не съм имал намерение да го обидя и се извинявам на колегата Policeman ако съм го засегнал по някакъв начин. Недоволството ми е към полицията като институция. Редактирано 6 Август, 2007 от Ironstone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
al3x 0 #22 Отговорено 6 Август, 2007 policeman ами как да го кажа по на кратко да не влизам в дълги и широки мисли.Работата на полицията е да прилага закона , не да дава заключения за психическото и умственото здраве на водача ?Има си други институции които се 'грижат' за това... . Ако се пак някой полицай има проблеми с някои много приказлив и буен водач, на кръста си има едни неща Белезници време е да почнат да ги употребяват?Не мисля че е редно същите да ми седат с черните очила в колата, и се едно не са на работа, ами са излезли на лов за някоя млада ученичка от гимназията ??Време е да почнат да си защитават униформата която са им дали,и да я носят с гордост. Ако не им харесва има и други начини за изкаране на пари.! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове