Jump to content
Sign in to follow this  
ZAPPA

Въпрос относно код за навигация/радио

Recommended Posts

Posted (edited)

Здравейте!

Отскоро имам CR-V 3, фейслифт, 2010 год. Става въпрос за кода на радиото.

Навигация/радио/плейър предполагам е ОЕМ, но може и да не е.

Имам сервизни документи и там в картончето е вписан само сериен номер.

Опасявам се, че ако откача акумулатора после няма да мога да подкарам радиото.

Ако някой има мнение по въпроса, моля да сподели.

Ето снимки :

1.JPG

2.JPG

Edited by ZAPPA

Картончето ти е от оригиналното радио, това на снимката е някакъв афтърмаркет. Най-вероятно няма да иска код след разкачане на акумулатор.

Posted (edited)

Да, така си помисли х и аз, че е афтърмаркет навигацията, но изкуствения ме разубеди.

То е ясно, че навигацията вече не е актуална,

моя зор е да не откача акумулатора и да изгубя радио, CD и камерата, понеже нямам код :)

Ето какво мисли въз основа на тази снимка:

image.thumb.jpeg.2c298e9f886c13936831d4979eda030b.jpeg

"Да, тази мултимедия е оригинална (OEM). 

Онагледеното устройство на снимката е фабричната Honda SSD Navigation System (с оригинален ОЕМ номер на частта 08A40-2M6-401)

Този модел се е предлагал като официален допълнителен аксесоар или в по-високите нива на оборудване за Honda CR-V 3 (фейслифт моделите около 2010–2011 г.)

Ключови белези за оригиналност на снимката:

Интерфейс при стартиране: Логото на Honda със специфичния за модела надпис "NAVIGATION SYSTEM" и фоновото изображение със земното кълбо. 

ОЕМ бутони под екрана: Бутоните INFO, OUT, IN, MENU, MAP, както и хардуерните стрелки за смяна на песните, са типични за тази оригинална система на Honda. 

Пълна интеграция в таблото: Мултимедията е фабрично вградена в оригиналната си пластмасова рамка, която следва извивките над контролера на климатроника.

Какво трябва да знаете за тази система?

Въпреки че е оригинална, тя работи със стара флаш памет (SSD). Картите за навигация вече не се обновяват, а възможностите за свързване на телефон са силно ограничени спрямо съвременните стандарти."

И явно е прав AI, защото в нета има навигации с този парт номер, примерно тази:

https://www.ebay.co.uk/itm/124299196952

Така, че търся инфо дали въобще имат код тези навигации или начин за разкодиране при блокаж :)

Edited by ZAPPA

Май наистина има такива навигации на хонда. На самата навигация не пише че е с код против кражба, на картончето което си снимал също е празно това поле. Та шанса да има код е 50/50. Мпже да ползваш 2-ри акумулатор включен паралелно на твоя ако искаш да го разкачиш за смяна например. Така няма да имаш прекъсване в захранването съответно да се заключи.

Ако имаш код, но не го знаеш, в Бултрако срещу сериен номер на навито и ВИН-а на колата могат да ти го дадат.

АИ-то може да ти каже комбинация от бутони с която да провериш това ли е наистина серийният номер на аудиото ти.

@ZAPPA, извън темата ама човече, жив ли си :D Не знам какви кодове ама от 8-9 години не съм те засичал никъде. Пазиш ли Type S-а? Да не си объркал нещо колата, че за CR-V пишеш? 

Edited by Mkilla

Всичко в гаража е като преди, даже вече трябва да го кръстя музей.

Това цеерве го взех, че ме грабна аеро пакета и цвета. 🙂

А по темата, оказа се, че това ниво на оборудване е елеганс/лайфстайл и навигацията, камера и др. неща са си от завода. Обаче ще се наложи да извадя радиото, за да видя етикета с номера му.