bluudy 0 #1 Публикувано преди 13 часа Здравейте, колеги, От известно време обмислям да си закупя Honda Accord, модел 2016–2017 г. Повечето налични варианти са с автоматична скоростна кутия, което не е проблем за мен. Притеснението ми обаче е, че почти всички 4-цилиндрови двигатели, към които съм се насочил, са оборудвани с CVT кутия. Засега не разглеждам 6 цилиндровите варианти, тъй като са с по-голям обем, съответно по-висок разход на гориво, а и се срещат доста рядко в Европа. Въпросът ми е: надеждна ли е CVT кутията при тези модели, или е по-добре да ги избягвам? Чувал съм доста негативни мнения за CVT кутиите като цяло при други автомобили - голяма капризност от към поддръжка, скъпо обслужване и ремонти. Също доколкото знам, трансмисионното масло трябва да се сменя на всеки 40-50 хил км, като е препоръчително да се използва оригинално масло на Honda, за да се избегнат проблеми. Най-голямото ми притеснение обаче е, че при повреда често се налага цялостна подмяна на кутията, което е доста скъпо. Ще се радвам да споделите мнения и опит. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове