Jump to content
bluudy

Мнение за CVT кутиите на Accord 9

Recommended Posts

Здравейте, колеги,

От известно време обмислям да си закупя Honda Accord, модел 2016–2017 г. Повечето налични варианти са с автоматична скоростна кутия, което не е проблем за мен. Притеснението ми обаче е, че почти всички 4-цилиндрови двигатели, към които съм се насочил, са оборудвани с CVT кутия.

Засега не разглеждам 6 цилиндровите варианти, тъй като са с по-голям обем, съответно по-висок разход на гориво, а и се срещат доста рядко в Европа.

Въпросът ми е: надеждна ли е CVT кутията при тези модели, или е по-добре да ги избягвам?

Чувал съм доста негативни мнения за CVT кутиите като цяло при други автомобили - голяма капризност от към поддръжка, скъпо обслужване и ремонти. Също доколкото знам, трансмисионното масло трябва да се сменя на всеки 40-50 хил км, като е препоръчително да се използва оригинално масло на Honda, за да се избегнат проблеми. Най-голямото ми притеснение обаче е, че при повреда често се налага цялостна подмяна на кутията, което е доста скъпо.

Ще се радвам да споделите мнения и опит.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

Имах такава кола за малко над година. Нищо му няма на вариатора. Особено в комбинация с атмосферния 2.4 дава доста приемлив разход като за такава голяма кола. 

Това, че трябва да се обслужва само с оригинално масло важи и за останалите скоростни кутии на Хонда, не само за CVT. Въпреки това, Равенол неотдавна направиха аналогично масло на HCF-2 и даже сложих на сивика такова. 

Вярно е, че ако има проблем, предвид че в България надали има просветен майстор в материята, може да се наложи подмяна, но глобално не съм чул за проблем с вариатор на Хонда, освен позитивите от практиката с колите имам от предишните и настоящите ми автомобили. 

По-скоро гледай цялостно състоянието на автомобила и пробега му, е моят съвет. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и за обикновените АТ на Хонда няма майстори, които да искат и да могат да ги правят. Поне още не съм засякъл из форумите и групите някой да се похвали, че е намерил такъв. И тя ако се счупи, се търси читава втора ръка и се сменя. Но предполагам, че CVT втора ръка ще се намира доста по - трудно ако се наложи. 

Редактирано от Г.Писаров

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът с ремонта на обикновения автомат на Хонда е скъпите резервни части, цените на оригиналните са директно отказващи, само за пример: една нагаждаща луфта пластина за един фрикционен пакет е от порядъка на 20€, като майстор трябва да имаш поне 4 различни дебелини за да си докараш необходимата хлабина, като умножиш тези 4 по 3, защото имаш три различни диаметъра пакети сумата сериозно набъбва. Към това като се добавят фрикционни комплекти, гарнитури, 'О" пръстени много бройки, тефлонови уплътнения, минимум 3 лагера за смяна и става примерно цифрата около 900-1000€ грубо, поне на толкоз ги намерих преди 4 години оригинални, намират се американски комплекти за около 300$ но са само готови китове местно производство в които има фрикционни пакети, "О" пръстени и гарнитури комплект, нищо друго. Това са само частите, за труда на майстора не се говори, особено в последно време където насирайки се, всичко стана 1лв = 1,95€, няма грешка, съотношението е вече такова. Като добавим и това че търсенето на такива ремонти е нищожно то обяснението за липса на майстори е налице. 

Понеже темата е за CVT, там ситуацията е аналогична, както с цените на частите, така и с майсторите, и не е вярно че не се намират части. Проблемът при тези кутии е в неправилната и незнайна предишна експлоатация при предните собственици когато се купува на старо. Ако колата е купена от нова единственото важно е правилна поддръжка (тя е описана в сервизните интервали) и другото при самата експлоатация много важно: тази кутия не иска и много мрази спортното каране и теглене на ремаркета и каравани. Тъй че ако човек не е състезател, не тегли редовно 700кг, по баирите и си сменя маслото редовно с качествено може да откара и 400 хиляди със CVT.

Само Субару казват че няма проблем да се тегли с техните кутии, но те са си извратени, след като правят кола на която за да смениш свещите трябва да сваляш мотора!!!! 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...