trc21 8 #1 Публикувано преди 19 часа Здравейте, изчетох 2 теми за багажници за колелета, но не можах да намеря точно такъв тип багажник, а съм виждала на живо върху точно такава Хонда ЦРВ1 147к.с., на която резервната гума не е централно закрепена, а вдясно отзад на багажника. Имам си багажник за 3 колелета и си слагах колелетата на предните ми коли - 20-25 години назад, но от 2022г. купих тази Хонда и в началото не ме бъркаше, защото паднах с колелото по едни стълби и си разбих колената, та няколко години не можех да карам колело, но от известно време пак мога, но не знам как да си го превозвам. Гледах по сайтовете за багажници за колелета, но точно като за резервна гума, стояща вдясно няма, та се чудя, дали тези, които продават и се виждат, че са върху централно закрепена резервна гума, дали могат някак да се настройват така, че да захваща колелото така, че да се пада колелото централно, нищо, че стойката е вдясно сложена върху рез.гума? Но са доста скъпи тези. Или дали е по-удачно да купя и ми монтират теглич и да купя такъв багажник, защото модела на Хондата ми е, че няма възможност за релси, пробвах и така, пробвах и напречни, но ми разваля уплътненията на вратите, защото така се захващат, но ще ми тече вода вътре, видях и с вакуум отгоре, но гледам ги разглобяват, а и ще ми е трудно и не искам отгоре. Сега се сещам, че не съм проверила тези за кемпери, а тук във форума някой беше писал за такъв тип. Та, ако някой се сети нещо, а другото е да си преправя стария багажник, някак да става, ще видим. Благодаря предварително! П.С. Някой ще каже, да и имам проблема, но за мен е много важно, заради колената, по-лесно ми е да карам колело, отколкото да ходя вече. И на работа цял живот си ходя с колело и продължавам сега, а и из града или с кола. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7408 #2 Отговорено преди 14 часа (Редактирано) Не се давай! Аз когато имах мерак да возя надалеч колелета, си взех Акорд 7 комби, точно защото субира 3-ма човека и 3 байка само със сваляне на предните колелета. Всякакъв тип багажници гледах преди това и си имат странични евекти в една, или друга посока, та реших въпроса инак. На твоето ЦР-В, едва ли багажникът е по-малък, от на комбито, който е огромен, но нисък спрямо на твоята кола. Пробвай да видиш колко време би ти отнело. 100% е по-малко от монтажа на външният багажник, освен ако нямаш намерение веднъж монтиран, повече да не го свляш. Имай предвид че пантите на 5-ата врата са проектирани да дърат нея и резервното 5-о колело, та още 30-40 кила не са малко, може да се усуче скоро, или с времето, а и осите по-бързо ше станат на сектори - като разпределителен вал. Редактирано преди 14 часа от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandy 30 #3 Отговорено преди 14 минути (Редактирано) В Казанлък има покрай оръжейните цехове подходящи майстори, които ще ти изработят багажник със закрепване към резервната гума. Проблема с натоварването и последствията, колегата ги е изяснил точно. От практиката при мен се отказах от багажник на покрива, заради катеренето отляво, отдясно докато ги наглася. Ако е ниска кола става, за тези не е удобно. Използвам доста години багажник за теглич с бърз монтаж. Доволен съм, щракват се за минута куката и ножичния багажник към ябълката...така остава място на покрива за каяците. Един проблем имах само...при бързане по магистрали си стопих гумата на колелото от изгорелите газове излизащи от ауспуха И вече внимавам къде се пада тръбата при качване на колелото. щях да заварявам едно неръждаемо коляно да отклонява изгорелите газове, но с нагласяне на позицията засега отпадна генералното решение. п.п. от стара тема:...не писа къде прави ремонта на двигателя и какво точно смениха, глава къде шлайфаха...отзиви след ремонта, разхода как е на масло? Редактирано преди 13 минути от dandy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandy 30 #4 Отговорено преди 5 минути (Редактирано) Има възможност за различен монтаж, ако се спреш на варианта към резерваната гума. Този на сивият капак последната снимка ми се вижда най-здрав и бърз за сглобяване. Нахлузваш отгоре, като шапка и прикрепяш само отдолу с колан. Ако се направи фланец с дупки към болтовете пак ще е здраво, но по-ангажираща схема при качване и сваляне, ако често го слагаш. Редактирано преди 5 минути от dandy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове