Jump to content
btrayanov

Смяна на джанти - Civic 8-ма генерация

Recommended Posts

Здравейте, нов съм с колите.
Искам да си сменя джантите от 17 цола на 18 или 19, но абсолютно нищо не разбирам. Добра идея ли е или не?
Целта на смяната е предимно декоративна и искам да избера най-подходящите цолове. 

Карам Honda Civic 8th Gen, 2008г., 1.8 хечбек, 140 к.с.  със стоковите джанти.
Моля, ако някой е сменял на този модел да сподели какви джанти е взимал, какво да гледам. Извинявам се, ако въпросът звучи глупаво и налудничево, но наистина нищо не разбирам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Първом - Добре дошъл!

Не си уточнил европейка, или американка е колата, но едва ли имат разлики относно пасването на джантите в купето.

Просто спазваш всички основни параметри:

https://www.wheel-size.com/size/honda/civic/2008/#trim-viii-fafg-2006-2011-usa-18i--140-614

Джанти много и всякакви - дизайн по твой избор.

Ще ти трябват и гуми за новия по-голям цолаж, но да запазват крайният диаметър на сегашните.

https://primex-bg.com/polezno/kalkulator-za-gumi

Редактирано от ceco_accord
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подобна смяна ще е много € изразходваща. Виж дали новите "колела", няма да излязат колкото половината на колата ти, ако вземеш летни и зимни, особено, ако са на отделни джанти.

- Джантите са по- скъпи.

- Гумите са по- скъпи. Не знам цените, но вероятно 19", сигурно почти 2 пъти, спрямо 17". Това лесно може да провериш.

- Колата няма да караш на гладка писта, а с гума висока 2 пръста, на нашите пътища... Дори на нисък тротоар, не може да се качиш.

- Не знам и колко "красива" ще стане на 19", нека някой пусне снимка на същата кола и да прецениш, струва ли си...

Това са само мои съображения...

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, тя колата стандартно е със 17-ки и профил на гумата 45, а си вози твърдо.

18-ката ще иска 40, а 19-ката слиза сигурно на 35 профил, та става все по-готино и непрепоръчително. ;)

Ама може в Силистра пътищата да са като в Лихтенщайн.

Авторът - дай да видим снимки на колата и опиши кво те дразни?

Може просто "ПО-ГОТИНИ" 17-ки да и намериш - по твой вкус и нейни параметри.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, ceco_accord написа:

18-ката ще иска 40, а 19-ката слиза сигурно на 35 профил, та става все по-готино и непрепоръчително...

Нали подобни неща намекнах..., ама модата иска и жертви...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ее, човек по някое време все поисква нещо да промени.

Може да не робува на модата, но джантите са като бижутата по жената - лесни за демонтаж / монтаж. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Spoiler

Не е ли за Сивик раздела  тая тема?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 4 часа, Oilgerm написа:
  Скрий съдържанието

Не е ли за Сивик раздела  тая тема?

Е, малко е сбъркал Сивик с Акорд..., ама нейсе. Админите могат да я преместят...

Незнайно защо за Сивиците темите нямат движение..., може би са по- малко.  Там се интересуват само каква марка върхово масло да сложат и от мултимедии...

Редактирано от JapCar
  • Хаха 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, нов е човека. ;)

Тва да им е проблема - здрави коли!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно в Силистра имат японски пътища или камъни в бъбреците за трошене. Аз тази кола на 17ки не мога да си я представя да я карам, пък камоли на по-голям цолаж.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си дам и моите 5 стотинки по темата. Близо 9 години и 100 000км карах с 18 цола на Сивик 8 - 225/40/18. Не съм кривил джанта, не съм пукал гума ( от дупка ), не съм имал балони, а е по-ниска колата и от 2.2 и от 1.8 и тем подобни версии. Всичко е до умението на човек да пази джантите и автомобила като цяло. Колата вози стегнато и леко твърдо заради торсионната греда, но не е неприятно ако всички тампони по окачването са в кондиция. Даже приятел с 2.2 дизел като се качи на Type R да я кара, вика, че возела къде "по-меко" от неговата :D По спомен, купих ги нови и само за джантите се изръсих 3600лв, но можеш и на старо да си вземеш добри и доказани марки/модели. 
На другите коли в момента едната е с 19-ски летни а за другата за лятото, за летни съм купил 20-ска, ще видя как ще е като не вярвам, да е много по-различно.

Ако имаш бюджет, вземи OZ, дали Ultraleggera, дали друг модел, страхотни джанти са - леки, здрави и много красиви. По мое мнение, Ultraleggera е една от малкото джанти, които стоят страхотно на Сивик 8 и с правилните ЕТ и J, не трябват и фланци и леко излизат от калника. Както всички каращи Сивик 8 знаят, стоковите джанти са прибрани и е грозна история, поне за мен.
OOKKK.thumb.jpg.a10b9bb98a4a427d1e08c24bbeb8ba91.jpgIMG_1562.thumb.JPG.4484bb43ed7ed15844c3bc41f9524905.JPG

Редактирано от Mkilla
  • Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, Mkilla написа:

Колата вози стегнато и леко твърдо заради торсионната греда, но не е неприятно ако всички тампони по окачването са в кондиция. 

Думата "леко", пред твърдо, за Сивик, е твърде меко казано... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А доколкото знам, 9-ката е с по-мека возия спрямо 8-та, заради променените точки на монтаж на задната греда към купето (по-ниско са), а и тампоните са по-други.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, ceco_accord написа:

А доколкото знам, 9-ката е с по-мека возия спрямо 8-та,...

Е, не знам тези сравнения, но сравнението с Акорда, на независимо окачване... :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да я сравнявам с Акорд, ЦРВ или друг модел Сивик, проблеми не съм имал, но не съм се возил и на задните седалки 😄 Не са лоши колите, евтини и леки за поддръжка. Казвам "леко", защото просто бях свикнал доста с нея, не ми правеше такова впечатление а и съм возил хора до мен десетки пъти, никой не е мрънкал, че му е зле. 

Прелюда беше с многоточково окачване, double wishbone и беше чудесен. Все пак, всичко е до свикване, но с тия пътища, каквото и да караме, все е зле. 

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да благодаря на хората, дали адекватно мнение. @Mkilla разгледах из сайтовете и се спрях точно на Ultraleggera, хванаха ми наистина окото - уникални са. Смятам обаче да изчакам и да събера малко повече пари, защото не са от най-евтините, но със сигурност ще са тези, може би обаче само 17 цола.

Извинявам се, че съм сложил темата в секция "Accord", мислех че съм цъкнал на Civic, ама явно не :D
Лека вечер на всички.

Редактирано от Honda_Z
Готово - преместено в раздел Сивик 8.
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...