btrayanov 1 #1 Публикувано сряда в 20:24 Здравейте, нов съм с колите. Искам да си сменя джантите от 17 цола на 18 или 19, но абсолютно нищо не разбирам. Добра идея ли е или не? Целта на смяната е предимно декоративна и искам да избера най-подходящите цолове. Карам Honda Civic 8th Gen, 2008г., 1.8 хечбек, 140 к.с. със стоковите джанти. Моля, ако някой е сменял на този модел да сподели какви джанти е взимал, какво да гледам. Извинявам се, ако въпросът звучи глупаво и налудничево, но наистина нищо не разбирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7157 #2 Отговорено сряда в 21:43 (Редактирано) Първом - Добре дошъл! Не си уточнил европейка, или американка е колата, но едва ли имат разлики относно пасването на джантите в купето. Просто спазваш всички основни параметри: https://www.wheel-size.com/size/honda/civic/2008/#trim-viii-fafg-2006-2011-usa-18i--140-614 Джанти много и всякакви - дизайн по твой избор. Ще ти трябват и гуми за новия по-голям цолаж, но да запазват крайният диаметър на сегашните. https://primex-bg.com/polezno/kalkulator-za-gumi Редактирано сряда в 21:47 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 340 #3 Отговорено четвъртък в 06:51 Подобна смяна ще е много € изразходваща. Виж дали новите "колела", няма да излязат колкото половината на колата ти, ако вземеш летни и зимни, особено, ако са на отделни джанти. - Джантите са по- скъпи. - Гумите са по- скъпи. Не знам цените, но вероятно 19", сигурно почти 2 пъти, спрямо 17". Това лесно може да провериш. - Колата няма да караш на гладка писта, а с гума висока 2 пръста, на нашите пътища... Дори на нисък тротоар, не може да се качиш. - Не знам и колко "красива" ще стане на 19", нека някой пусне снимка на същата кола и да прецениш, струва ли си... Това са само мои съображения... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7157 #4 Отговорено четвъртък в 07:24 (Редактирано) Е, тя колата стандартно е със 17-ки и профил на гумата 45, а си вози твърдо. 18-ката ще иска 40, а 19-ката слиза сигурно на 35 профил, та става все по-готино и непрепоръчително. Ама може в Силистра пътищата да са като в Лихтенщайн. Авторът - дай да видим снимки на колата и опиши кво те дразни? Може просто "ПО-ГОТИНИ" 17-ки да и намериш - по твой вкус и нейни параметри. Редактирано четвъртък в 07:27 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 340 #5 Отговорено четвъртък в 07:27 преди 2 минути, ceco_accord написа: 18-ката ще иска 40, а 19-ката слиза сигурно на 35 профил, та става все по-готино и непрепоръчително... Нали подобни неща намекнах..., ама модата иска и жертви... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7157 #6 Отговорено четвъртък в 07:30 Ее, човек по някое време все поисква нещо да промени. Може да не робува на модата, но джантите са като бижутата по жената - лесни за демонтаж / монтаж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 50 #7 Отговорено четвъртък в 08:50 Spoiler Не е ли за Сивик раздела тая тема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 340 #8 Отговорено четвъртък в 13:16 (Редактирано) Преди 4 часа, Oilgerm написа: Скрий съдържанието Не е ли за Сивик раздела тая тема? Е, малко е сбъркал Сивик с Акорд..., ама нейсе. Админите могат да я преместят... Незнайно защо за Сивиците темите нямат движение..., може би са по- малко. Там се интересуват само каква марка върхово масло да сложат и от мултимедии... Редактирано четвъртък в 13:19 от JapCar 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7157 #9 Отговорено четвъртък в 13:29 (Редактирано) Е, нов е човека. Тва да им е проблема - здрави коли! Редактирано четвъртък в 13:31 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 963 #10 Отговорено четвъртък в 16:33 Явно в Силистра имат японски пътища или камъни в бъбреците за трошене. Аз тази кола на 17ки не мога да си я представя да я карам, пък камоли на по-голям цолаж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1150 #11 Отговорено четвъртък в 16:46 (Редактирано) Да си дам и моите 5 стотинки по темата. Близо 9 години и 100 000км карах с 18 цола на Сивик 8 - 225/40/18. Не съм кривил джанта, не съм пукал гума ( от дупка ), не съм имал балони, а е по-ниска колата и от 2.2 и от 1.8 и тем подобни версии. Всичко е до умението на човек да пази джантите и автомобила като цяло. Колата вози стегнато и леко твърдо заради торсионната греда, но не е неприятно ако всички тампони по окачването са в кондиция. Даже приятел с 2.2 дизел като се качи на Type R да я кара, вика, че возела къде "по-меко" от неговата По спомен, купих ги нови и само за джантите се изръсих 3600лв, но можеш и на старо да си вземеш добри и доказани марки/модели. На другите коли в момента едната е с 19-ски летни а за другата за лятото, за летни съм купил 20-ска, ще видя как ще е като не вярвам, да е много по-различно. Ако имаш бюджет, вземи OZ, дали Ultraleggera, дали друг модел, страхотни джанти са - леки, здрави и много красиви. По мое мнение, Ultraleggera е една от малкото джанти, които стоят страхотно на Сивик 8 и с правилните ЕТ и J, не трябват и фланци и леко излизат от калника. Както всички каращи Сивик 8 знаят, стоковите джанти са прибрани и е грозна история, поне за мен. Редактирано четвъртък в 16:56 от Mkilla 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 340 #12 Отговорено четвъртък в 17:57 Преди 1 час, Mkilla написа: Колата вози стегнато и леко твърдо заради торсионната греда, но не е неприятно ако всички тампони по окачването са в кондиция. Думата "леко", пред твърдо, за Сивик, е твърде меко казано... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7157 #13 Отговорено четвъртък в 19:02 А доколкото знам, 9-ката е с по-мека возия спрямо 8-та, заради променените точки на монтаж на задната греда към купето (по-ниско са), а и тампоните са по-други. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 340 #14 Отговорено четвъртък в 19:21 преди 16 минути, ceco_accord написа: А доколкото знам, 9-ката е с по-мека возия спрямо 8-та,... Е, не знам тези сравнения, но сравнението с Акорда, на независимо окачване... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1150 #15 Отговорено четвъртък в 20:27 (Редактирано) Не мога да я сравнявам с Акорд, ЦРВ или друг модел Сивик, проблеми не съм имал, но не съм се возил и на задните седалки 😄 Не са лоши колите, евтини и леки за поддръжка. Казвам "леко", защото просто бях свикнал доста с нея, не ми правеше такова впечатление а и съм возил хора до мен десетки пъти, никой не е мрънкал, че му е зле. Прелюда беше с многоточково окачване, double wishbone и беше чудесен. Все пак, всичко е до свикване, но с тия пътища, каквото и да караме, все е зле. Редактирано четвъртък в 20:36 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
btrayanov 1 #16 Отговорено четвъртък в 21:11 (Редактирано) Искам да благодаря на хората, дали адекватно мнение. @Mkilla разгледах из сайтовете и се спрях точно на Ultraleggera, хванаха ми наистина окото - уникални са. Смятам обаче да изчакам и да събера малко повече пари, защото не са от най-евтините, но със сигурност ще са тези, може би обаче само 17 цола. Извинявам се, че съм сложил темата в секция "Accord", мислех че съм цъкнал на Civic, ама явно не Лека вечер на всички. Редактирано петък в 07:53 от Honda_Z Готово - преместено в раздел Сивик 8. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове