galin_k 196 #1 Posted December 18, 2025 (edited) Здравейте колеги, пиша във връзка следното - Црв 4, 2013, 2лт ръчка: 1. предните тампони на носачите на предният мост са скъсани и са за смяна. - оригиналните на бройка са 720лв. 2. прахоуловителите на амортисьорите също са скъсани и за смяна - оригиналните са 170лв бройката. 3. пистов ремък (превантивна смяна) - оригиналната цена е прилична - около 80лв, но двете ролки са по 170-180лв бройката. Ако сте сменяли тези части, имате ли конкретни впечатления за афтърмаркет такива и какво препоръчвате? Благодаря и Весели Празници! Edited December 18, 2025 by galin_k Share this post Link to post Share on other sites
dandilov 3279 #2 Posted December 18, 2025 Обади се на Иван Иванов - fenabg. O89852O997 https://www.fenabg-auto.com/index.php Ще ти намери всичко на човешки цени. 1 2 Share this post Link to post Share on other sites
n.g. 7 #3 Posted December 20, 2025 Аз смених целите носачи с нови CTR и съм доволен. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1996 #4 Posted December 21, 2025 Навремето и аз смених целите носачи (също CTR) и до ден днешен няма никакви проблеми. Писал съм някъде по темите, а и снимки съм качил. 1 Share this post Link to post Share on other sites
galin_k 196 #5 Posted December 22, 2025 Благодаря за отговорите. Разбрах, че на 4та се сменят целите носачи, няма опция за смяна само на кръглият тампон. Ще взема CTR и аз и ще пиша как са. Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1996 #6 Posted December 22, 2025 Никой не казва, че неможе да се смени само големия тампон. Но не си струва труда и масрафа само него да смениш, защото след като той е заминал, скоро ще замине и другия тампон, предполагам и шарнира. И само да уточня, че сменявах носачите на 3-та,но едва ли при 4-та, има голяма разлика. Написах горното мнение, защото съм доволен от комплекта носач на CTR, който като качество е може би най-близко до оригинала според мен. Също и на 2-ра съм сменявал всички шарнири на CTR и вече над 120 х. са още здрави. 1 Share this post Link to post Share on other sites
galin_k 196 #7 Posted December 22, 2025 Че е нужна смяна на целите носачи ми казаха вече 2ма майстори и потвърдих и Бултрако. Явно има разлика с 3та и 2ра ген. Share this post Link to post Share on other sites