quakes 5 #1 Публикувано неделя в 13:51 Здравейте, "рамката" на предната решетка едно цяло ли е със самата решетка, или е отделен елемент? Визирам изтърканият сив елемент на снимката (предполагам е пребоядисван със спрей, за да е в такова състояние?) Имаше тема за хоризонталните решетки преди, тъй като до колкото разбрах най-горната част някой път пада (и поради това и се крадат явно ) но не съм виждал някой да споменава "рамката" Въпроса ми е какво да направя за да я възстановя? Мога ли да я сваля и пребоядисам (и как, за да не се стигне до същия резултат), или мога ли да поръчам само този елемент от някъде? (не е задължително да е сив, може и да е черен) До колкото гледах по китайските сайтове се продават целият комплект (рамка + решетка.) Не търся да е китайче, нямам против да дам и повече пари, щото ми бърка в здравето този малък детайл Или да търся от някой Accord на части? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7005 #2 Отговорено неделя в 14:58 Ако не се лъжа, тази рамка е сребриста, а не в хром, като 3-те надлъжни лайсни. Ако си сръчен, може и с фолио да я олепиш. Не е труден детайл, то лепне добре, а и има фуги по които направо да режеш. Първо естествено зашкурваш повърхнината и после лепиш фолиото, а ако искаш, може и хромирано да сложиш, та да е еднаква с лайсните. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1426 #3 Отговорено неделя в 15:57 Май беше цял елемент., те и другите елементи не са от хром а повърхностно хромирани от външната страна. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
quakes 5 #4 Отговорено неделя в 16:11 Окей, значи явно фолирането е най-добрата опция, иначе много солено да се купува всичко само заради тая лайстна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7005 #5 Отговорено неделя в 16:29 Аз така бих направил. Освен разправиите по търсене и демонтаж / монтаж, имаш опция и да си персонализираш предницата. Бих ти предложил и да я направиш черна тази рамка - в мат, или гланц. Ако не гониш чисто стоков вид, за мен би стояла по-добре като цяло колата, ако акценти са само 3-те хром лайсни, да не говорим че хромът е малко демоде сега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 182 #6 Отговорено понеделник в 03:02 (Редактирано) По-скоро е боя с хром-ефект, с времето е избледняла. Фолирането е най-бързият вариант, но дали ще ти се получи от първият път. Ще ти трябва правоъгълно парче фолио, за да покриеш цялата решетка и да получиш ефект без начало и край. Имай предвид, че след залепване фолиото ще извади наяве и най-малките дефекти. Огледай на силна светлина за малки неравности, дупчици и други недостатъци. Лично аз бих я боядисал със черен мат. По моята кола съм боядисвал детайли от пласмаса но по интериора(дръжки на вратите, рамка на централната конзола) с най-обикновен спрей за 7-8 лева. Но за външен детайл предвид слънце, химикали по автомивките - ще трябва грунд-праймър и спрей за пластмаси. Редактирано понеделник в 03:04 от Ивайло Димов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7005 #7 Отговорено понеделник в 07:52 (Редактирано) Проблемът с боята е че изисква много прецизно облепяне със специален скоч, за да не си личи разкъсването на слоя боя (който не бива да е дебел) след разлепянето му. Пребоядисваните коли (цялостно, или детайли) именно по това си личат. Зависи колко е капризен човека, де. Предложих фолиране, понеже е най-безотговорно и колкото изкара, но съм си фолирал Сивика на места и за сега не е мръднало никъде за 2 години, а има и големи, и малки външни детайли. Но подготовката на детайла е важна за крайният му перфектен вид, както и лепенето, за да не останат отдолу боклуци и балончета, макар че вторите са преодолими с карфица. И е добре да е топло, или поне пистолет за горещ въздух да има. Абе, маниашка работа си е, но човек преди да пробва, няма как да знае, ще се справи ли. Редактирано понеделник в 07:57 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 182 #8 Отговорено понеделник в 07:59 (Редактирано) Фолирането е лесно и бързо, но за този детайл никога няма да му се получи от първия път. Инак за боята ако не сваля рамката и ще я боядисва трябва да вземе найлон да покрие колата щото после да не се чуди от де са дошли ситните капчици боя. Не случайно бояджите вече искат 250-300 лева за детайл, много пипкава работа. Колегата мое проведе сухи тренировки със стреч домакинско фолио, да види как се работи, изкарва въздуха. Като гледам лесно се сваля цялата решетка Редактирано понеделник в 08:05 от Ивайло Димов 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7005 #9 Отговорено понеделник в 08:11 За проба може да си вземе 1 такъв скоч и да лепне по рамката, колкото да види дали му харесва в черно. https://krez.bg/product/profesionalen-izolirband-scotch-780-20-m-x-19-mm Да, ще е на 4 парчета, но има ясни ръбчета по които да среже 4-те ивици. Проблема е че това е изолента и тя се свива по дължина. Тоест, като се отлепя от ролката се разтяга и не бива да има опън при лепенето. Но за тест в черен мат ефект става. Ако е ОК на визия според автора - парче черен мат фолио ОRACAL серия 451 (покриващо цялата маска), ще стане. То е за криви повърхности и като залепне не се разлепя и свива. Поне на този равнинен детайл не очаквам никаква драма с него. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
quakes 5 #10 Отговорено понеделник в 10:00 (Редактирано) Като се постопли ще направя една тренировка по фолиране на фиатчето на дядото Пък за Акорда до момента само трупам части и чакам да се надъхам да поработя - взел съм нови хром лайстни за прозорците, тъй като старите ѝм се разпада гумичката и редовно си шават или гумичката излиза отвън. Tам е малко занимавка смяната, защото трябва да свалям страничните огледала до колкото гледах. Както и тези гумените на покрива (roof moulding се наричат до колкото разбрах), които на теория трябва да са много лесни за смяна. Обаче като погледнах под старите, предишният собственик е облепял с някакъв силикон (който се намери и по едни маркучи на охладителната система, което беше малко шок за сервиза, който посещавам, но всичо е сменено и оправено вече.) После разбрах, че на Accord 6/7 има някакъв теч при A-pillar-a отпред, отдясно, а на моята точно там има едно леко петно, където явно е имало теч някога? И не знам тоя силикон да не би да закрепя там положението, и като го изчистя, сменя, да не си ебе всичко хаха. Иначе съм тествал и в момента след дъждове/автомивка няма грам влага в купето на това място, но си има отпечатък отпреди. Причината да искам да ги сменя е, че от едната страна липсва елемента, който "щраква" за купето да не мърдат тия гуми. И сега при автомивка редовно си излиза от каналчето, та ми е филм да не литне изцяло някой път по магистралата. Най-просто би било може би да го мина пак със силикон отдолу, където е лепено преди? Иначе както каза @Ивайло Димов, и аз снощи го мъдрих, че ще трябва да е едно цяло парче и ще е пипкава играчка. В краен случай не пречи да пробвам. Ако не се получи, ще си плащам явно Редактирано понеделник в 10:03 от quakes 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7005 #11 Отговорено понеделник в 10:25 (Редактирано) Абе - мерак да имаш - другото е натрупване на умения. Никой не се е родил научен. Редактирано понеделник в 10:25 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1426 #12 Отговорено понеделник в 16:47 Не се сваля лесно решетката. Начините са два, единият е сваля се цялата броня и тогава демонтира решетката, другият вариант е точи се антифриза, свалят се перките, водният радиатор и тогава има достъп до винтовете които държат решетката за бронята половин ден работа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7005 #13 Отговорено понеделник в 19:00 Бреий, сложно. Но за фолирането не мисля че е нужно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1426 #14 Отговорено понеделник в 20:29 Фолирането Цеци знаеш по добре от мен, че може на място да стане, най добре е да отиде колегата в студио. Там ще вкарат колата в затоплено хале и хора които само с това се занимават ще свършат професионално работата. За мен тази решетка вече е сменяна с такава от Китай и ей го резултата а хоризонталните лайстни са от старата и за това са в добро състояние. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7005 #15 Отговорено понеделник в 22:28 Всичко е според естета, приоритета и бюджета. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1426 #16 Отговорено вчера в 04:37 Абсолютно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Z-Ro 55 #17 Отговорено преди 21 часа Не видях някой да отговаря за рамката, но оригинално се предлага отделно 71122TL0G01ZA. За около 350лв би трябвало да може да се намери. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове