Димитров79 2 #1 Публикувано 19 Ноември Здравейте На няколко пъти ми се случва при ускоряване на втора или на трета скорост на около 1500-2000 об. се появява някакъв шум от мотора като ръмжене ,все едно се включва нещо и при отнемане на газта изчезва и после няма проблем.За ,2 години ми се случва вече 5-6 пъти.Прави го при студен двигател -на не загрял напълно. Какъв може да е проблема? Възможно ли е да е турбината? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1955 #2 Отговорено 19 Ноември Според мен, по-вероятно е, да се обажда някоя дюза, ако въпросния шум е подобен като при мен (по твоето описание прилича - както в цикличноста, така и в оборотите). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитров79 2 #3 Отговорено 20 Ноември На диагностика дали ще покаже? Когато я купих преди почти две години в закачаха в едно сервиз че и уж всичко с дюзите беше наред само ми казаха че излизало ниско налягане в рейката но не можаха да ми обяснят какво точно означава.Но колата си върви добре ускорява добре и разхода е приличен.Само този шум който на месец два се появява за момен ме притеснява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1955 #4 Отговорено 20 Ноември Едва ли ще покаже нещо на диагностиката, още повече че не го прави постоянно . Сега, пак си мисля че говорим за един и същ шум и предполагам че е еднакъв (нещо от сорта като причукване на аванс, но по глухо и твърдо) , но без да го чуя не мога да кажа със сигурност. Карай и не се впрягай . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 942 #5 Отговорено 20 Ноември Ниско налягане в рейката неминуемо може да говори за 'пикаеща' дюза/и. За проверка трябва да се свалят и да се закачат на стенд. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1955 #6 Отговорено 20 Ноември Само за инфо, този специфичен шум го усещам още когато колата беше на 130 х.км. и както казва колегата ,появява се от време на време през 3/4 месеца. Сега колата е на 300 х.км. , даже като смених пълния ангренажен комплект преди година и малко, не дадох дюзите на проверка защото съм сигурен ,че щяха да ги изкарат за рециклиране, а те си работят перфектно и на диагностика не показват отклонение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитров79 2 #7 Отговорено 21 Ноември (Редактирано) А никога не съм използвал добавка за дизел. Вие използвате ли? Чета противоречиви мнения и затова не съм слагал ,но пише на Бардала,че помагат за почистване на дюзите. Редактирано 21 Ноември от Димитров79 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan B 133 #8 Отговорено 22 Ноември Преди да започнеш да слагаш почистващи добавки, задължително си плати да ти измият резервоара, защото там има един тънък черен филм, който ще започне да пада и директно в дюзите. Филтърът, няма да те спаси. За добавките съм сигурен, че само Хелиос работят добре, но преди това, миене на резервоара и каквото могат там по пътя на нафтата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове