Jump to content
Димитров79

Шум при ускоряване

Recommended Posts

Здравейте 

На няколко пъти ми се случва при ускоряване  на втора или на трета скорост на около 1500-2000 об. се появява някакъв шум от мотора като ръмжене ,все едно се включва нещо  и при отнемане на газта изчезва и после няма проблем.За  ,2 години ми се случва вече 5-6 пъти.Прави го при студен двигател -на не загрял напълно.

Какъв може да е проблема? Възможно ли е да е турбината?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, по-вероятно е, да се обажда някоя дюза, ако въпросния шум е подобен като при мен (по твоето описание прилича - както в  цикличноста, така и в оборотите). 

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На диагностика дали ще покаже?

Когато я купих преди почти две години в закачаха в едно сервиз че и уж всичко с дюзите беше наред само ми казаха че излизало ниско налягане в рейката но не можаха да ми обяснят какво точно означава.Но колата си върви добре ускорява добре и разхода е приличен.Само този шум който на месец  два се появява за  момен ме притеснява.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли ще покаже нещо на диагностиката, още повече че не го прави постоянно . 

Сега, пак си мисля че говорим за един и същ шум и предполагам че е еднакъв (нещо от сорта като причукване на аванс, но по глухо и твърдо) , но без да го чуя не мога да кажа със сигурност. 

Карай и не се впрягай . 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ниско налягане в рейката неминуемо може да говори за 'пикаеща' дюза/и.

За проверка трябва да се свалят и да се закачат на стенд.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само за инфо, този специфичен шум го усещам още когато колата беше на 130 х.км. и както казва колегата ,появява се от време на време през 3/4 месеца.

Сега колата е на 300 х.км. , даже като смених пълния ангренажен комплект  преди година и малко, не дадох дюзите на проверка защото съм сигурен ,че щяха да ги изкарат за рециклиране, а те си работят перфектно и на диагностика не показват отклонение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

А никога не съм използвал добавка за дизел.

Вие използвате ли?

Чета противоречиви мнения и затова не съм слагал ,но пише на Бардала,че помагат за почистване на дюзите.

Редактирано от Димитров79

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да започнеш да слагаш почистващи добавки, задължително си плати да ти измият резервоара, защото там има един тънък черен филм, който ще започне да пада и директно в дюзите. Филтърът, няма да те спаси. За добавките съм сигурен, че само Хелиос работят добре, но преди това, миене на резервоара и каквото могат там по пътя на нафтата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...