sagruob 0 #1 Posted November 19, 2025 Здравейте! Jazz 2009 . Този луфт на какво се дължи? Струва ми се прекалено голям. Проверени са тампони и карета. Остава скоростна кутия/съединител/диф? m2-res_480p.mp4 Share this post Link to post Share on other sites
s.s.d.d. 307 #2 Posted November 19, 2025 Нормален е, всички го имат. Събрани хлабини на зъбни предавки и шлицови сглобки. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 994 #3 Posted November 19, 2025 Няма да е лошо да смениш маслото на кутията, ако не е сменяно никога. И при мен го има, но е далеч по-слабо изразено, но не знам, може и клипа да преекспонира. Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 994 #4 Posted November 19, 2025 Няма да е лошо да смениш маслото на кутията, ако не е сменяно никога. И при мен го има, но е далеч по-слабо изразено, но не знам, може и клипа да преекспонира. Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 994 #5 Posted November 19, 2025 Няма да е лошо да смениш маслото на кутията, ако не е сменяно никога. И при мен го има, но е далеч по-слабо изразено, но не знам, може и клипа да преекспонира. Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 994 #6 Posted November 19, 2025 Няма да е лошо да смениш маслото на кутията, ако не е сменяно никога. И при мен го има, но е далеч по-слабо изразено, но не знам, може и клипа да преекспонира. Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 994 #7 Posted November 19, 2025 Няма да е лошо да смениш маслото на кутията, ако не е сменяно никога. И при мен го има, но е далеч по-слабо изразено, но не знам, може и клипа да преекспонира. Share this post Link to post Share on other sites
dido007 1 #8 Posted November 19, 2025 Това е нормален луфт на всички автомобили. Share this post Link to post Share on other sites
sagruob 0 #9 Posted November 25, 2025 Клипа е от нета, но онагледява моя случай. Има едно много неприятно "хълтане" при пълно отнемане на газта или първоначално подаване на газта, особено в ниските предавки. В началото бях почти убеден, че е скъсан тампон, но уви, и трите тампона са здрави. Маслото на скоростната кутия бе сменено при първоначалното обслужване. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7408 #10 Posted November 26, 2025 Това е от рязкото спиране подаването на гориво в режим моторна спирачка, а наличните луфтове просто го предават по-осезаемо. Но на видеото луфта е големичък. Дано при теб е по-малйк, а без никакъв просто няма как - милимунда по милимунда - милиметър става. Тракащият звук е именно от хлабините на търкалетата в кутията (заради монтажните допуски), а не от луфт в каретата - полуоската има същото ъглово отклонение. Но на някакво видео от нета не разчитай - провери си твоята кола. Share this post Link to post Share on other sites